Huawei Y6 2017 Review : Καθημερινή απλότητα

Huawei Y6 2017 Review : Καθημερινή απλότητα

Εισαγωγή

Η αγορά των Smartphones στη χώρα μας προφανώς γνωρίζει μια μικρή αναπροσαρμογή σε ότι αφορά την κατηγορία τιμών που προτιμούν οι περισσότεροι υποψήφιοι αγοραστές, είτε από «ανάγκη» είτε από επιλογή.

Στην κατηγορία μέχρι τα 200 ευρώ λοιπόν, όπου υπάρχει και η μεγαλύτερη… ζήτηση, είναι αντίστοιχα πολλές οι προτάσεις, από καθιερωμένους και γνωστούς κατασκευαστές αλλά και από νέες εταιρείες. Η Huawei έχει εδώ και μερικά χρόνια την σειρά Y σαν τον βασικό εκπρόσωπο της σε αυτή την κατηγορία.

Το Y7 2017 που γνωρίσαμε πριν μερικές ημέρες είναι η καλύτερη μέχρι στιγμής πρόταση σε αυτή την «σειρά», όμως ακριβώς κάτω από αυτό, τουλάχιστον… αριθμητικά, υπάρχει το επίσης νέο Y6 2017 της εταιρείας. Με χαμηλότερη τιμή πώλησης και αντίστοιχα χαμηλότερα τεχνικά χαρακτηριστικά, απευθύνεται στο κοινό που εν γνώση του δεν αναζητά περισσότερα από τα απαραίτητα για τυπική καθημερινή χρήση.

Σχέδιο Μέγεθος Βάρος.

Η κατηγορία τιμής του Y6 2017 προφανώς και δεν επιτρέπει στην Huawei να του «Χαρίσει» κάποια ιδιαίτερα σχεδιαστικά γνωρίσματα, ούτε κάτι το ξεχωριστό σε υλικά κατασκευής.

Έτσι λοιπόν, το εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από πλαστικό εξωτερικό της συσκευής, ακολουθεί απλά την σχεδιαστική γραμμή της εταιρείας, προκειμένου να ξεχωρίζει σαν smartphone κατασκευασμένο από τη Huawei.

Η μπροστινή όψη είναι όσο το δυνατόν πιο «απλή» και λυτή σε εμφάνιση, κάτι όχι απαραίτητα κακό, σε μια κατηγορία που η απλότητα πολλές φορές είναι ζητούμενο από τον υποψήφιο αγοραστή. Ακριβως πάνω από την οθόνη βρίσκεται η μπροστινή κάμερα του Y6 2017, και δίπλα σε αυτή κάτι ασυνήθιστο για συσκευή της Huawei, ένα LED Flash εμφανώς τοποθετημένο για τους νέους σε ηλικία χρήστες που… αγαπούν τις Selfies.

Στο πίσω μέρος δεσπόζει η κάμερα του Y6 2017, ενώ διπλα σε αυτή υπάρχει ένα Dual Tone led Flash για θεωρητικά καλύτερη απόδοση. Το λογότυπο της εταιρείας ακριβώς από κάτω είναι η μοναδική σχεδιαστική «πινελιά», αφού λόγω κόστους κυρίως, απουσιάζει ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων που συνήθως τοποθετείται σε αυτό το σημείο.

Σε πλήρη αντίθεση με την τάση της εποχής, το πλαστικό πίσω μέρος μπορεί να αφαιρεθεί, προκειμένου ο χρήστης να έχει πρόσβαση στις υποδοχές για τις δύο κάρτες μνήμης και την κάρτα MicroSD, όχι όμως και στην μπαταρία του Y6 2017.

Η εφαρμογή στην υπόλοιπη συσκευή είναι άριστη (και παραμένει έτσι μετά από αρκετά ανοίγματα), και το πλαστικό αυτό μέρος ουσιαστικά «αγκαλιάζει» ολόκληρη την συσκευή μέχρι το σημείο που συναντά την οθόνη.

Τέλος, το πλαίσιο γύρω από την οθόνη αυτή, έχει ένα χρωμιωμένο πλαστικό που η αλήθεια είναι ότι θυμίζει έντονα συσκευές του παρελθόντος από τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή της Huawei, και θα μπορούσε να απουσιάζει πλήρως…

Οθόνη.

Είναι λογικό να μην περιμένει κανείς κάτι το ιδιαίτερο στον τομέα της οθόνης από το Y6 2017, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι έχει κάποιο εμφανές μειονέκτημα.

Η διαγώνιος των 5 ιντσών επιτρέπει στο Y6 2017 να έχει και σχετικά περιορισμένες συνολικές διαστάσεις, ενώ η ανάλυση των 1280 x 720 pixels είναι αποδεκτή και αντίστοιχα λογική.

Η χρωματική απόδοση τώρα, βρίσκεται οριακά στο μέσο όρο ακόμα και για την κατηγορία τιμής του Y6 2017. Συνολικά υπάρχει μια έλλειψη «ζωντάνιας» που μπορεί να δικαιολογηθεί από τον περιορισμό του κόστους, είναι όμως λίγο πιο έντονη από ότι θα περίμενε κανείς από την Huawei.

Αντίστοιχα και οι γωνίες θέασης είναι μικρότερες από ότι σε ακριβότερες συσκευές της εταιρείας, και μαζί με την μειωμένη ζωντάνια κάνουν την οθόνη λιγότερο ιδανική για προβολή πολυμέσων από ότι θα θέλαμε. Για το νεανικό κοινό που απευθύνεται η συσκευή, αυτό θα μπορούσε να είναι μειονέκτημα, όμως το σύνολο είναι ακριβώς στο όριο του τι είναι αποδεκτό, κάτι που μάλλον ήταν και ο στόχος της εταιρείας.

Στα θετικά θα πρέπει να αναφέρουμε την ύπαρξη αισθητήρα για την αυτόματη προσαρμογή του φωτισμού, κάτι που δυστυχώς δεν θεωρείται δεδομένο ακόμα μετά από τόσα χρόνια. Ταυτόχρονα υπάρχει και η δυνατότητα προσαρμογής της χρωματικής απόδοσης ώστε αυτή να είναι πιο κοντά στις προτιμήσεις του χρήστη.

9 σχολια

 1. Αντωνης Συρος

  Καλησπέρα
  Επιτέλους βρήκα ενα σάιτ με αναλυτικές παρουσιασεις κινητών.Πολλά συγχαρητήρια για την δουλεια σας.Στο θέμα μας τώρα.Εγώ και η γυναικα μου ψάχνουμε κινητό.
  Θα ξεκίνησε πρωτα απο την σύζυγο.Εδώ κολαει και το y6 2017.Έτσι είμαστε αναμεσα σε αυτό η το xiaomi redmi 4a.Ενω έχω βρει και το p8 lite του 15 με 145 ευρώ.Αυτό που ζητάει η γυναικα μου είναι καλη κάμερα καλη μπαταρια και καλη ποιότητα κλήσεων γιατί μιλάει πολύ…..(στο τηλέφωνο).Ποιο προτεινετε εσεις;
  Ας πάμε τώρα και σε μένα.Εγώ καταρχήν είμαι δηλωμένος Σομαλίας χωρίς όμως ,αν βρω κάτι ΚΑΛΟ,να προτίμησω αλλη μαρκα όπως έχω κανει τώρα (εχω lg).Εγώ είμαι λίγο πιο απαιτητικός απ τη γυναικα μου καθώς σερφαρω περισσότερο στο ίντερνετ αλλά έχω εγκατεστημένες και καποιες εφαρμογές που χρειάζομαι.Λοιπον εγώ κοιτάζω απο sony τα L1 και XA1 και απο HUAWEI τα p9 lite του 16 και του 17,ενω βλέπω και την περιπτωση του p8 lite του 15 το οποίο είναι σε εξαιρετικη τιμή.Παρακαλώ την άποψη σας.
  Απο οτι είδα μονο το xperia L1 δεν έχετε δοκιμάσει οποτε έχετε άποψη για τα υπολοιπα.

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα και συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση !

   Αρχικά να σε ευχαριστήσουμε για τα καλά σου λόγια. Ο σκοπός των reviews μας είναι πάντα ένα πιο “σοβαρό” και αναλυτικό ύφος προκειμένου να είναι χρήσιμα.

   Τώρα, ανάμεσα σε όσες συσκευές αναφέρεις, ακόμα και με δεδομένη την μικρή διαφορά στο κόστος, θεωρώ ότι το P9 Lite 2017 είναι η καλύτερη επιλογή συνολικά και στις δύο περιπτώσεις.
   Αναλυτικότερα, αρχικά είναι η νεότερη από τις συσκευές της Huawei που αναφέρεις, και αυτό του δίνει μελλοντικά έναν “ορίζοντα” αναβαθμίσεων μεγαλύτερο από ότι σε όλες τις άλλες συσκευές της εταιρείας που σκέφτεσαι σαν εναλλακτικές. Έχει την καλύτερη κάμερα, έχει επίσης πολύ καλή οθόνη, και σε προσωπικό επίπεδο το θεωρώ και πολύ καλό σε απόδοση ακόμα και για σχετικά απαιτητική καθημερινή χρήση. Καλύπτει όλες τις ανάγκες που αναφέρεις, και σίγουρα δικαιολογεί και το λίγο μεγαλύτερο κόστος του.

   Από εκεί και πέρα, η σύγκριση με το XA1 είναι περισσότερο θεωρητική πιστεύω. Το Sony υπόσχεται μια κάμερα με απόδοση που δεν την έχει στην πράξη, έχει μια υποκειμενικά καλύτερη εξωτερική εμφάνιση, είναι αντίστοιχα γρήγορο όμως είναι εστω και λίγο ακριβότερο. Η υποστήριξη που προσφέρει αυτή τη στιγμή η Sony στις συσκευές της στη χώρα μας δεν είναι η καλύτερη δυνατή, ενώ προσωπικά πάντα με ενοχλούσε η πολύ συχνή ανανέωση των συσκευών της με νεότερες που έχουν ελάχιστα ή και σχεδόν κανένα νέο “ουσιαστικό” χαρακτηριστικό.

   Παρόλα αυτά, με δεδομένο το ότι δεν έχει μεγάλη διαφορά προς το χειρότερο από το P9 Lite 2017, η επιλογή ανάμεσα τους είναι καθαρά θέμα προσωπικών προτιμήσεων 🙂

   Μπορείς να δεις επίσης και τα Review που έχουμε κάνει και για τις υπόλοιπες συσκευές που αναφέρεις !

   P8 Lite 2015

   http://in2mobile.gr/2015/05/30/huawei-p8-lite-review/

   P9 Lite 2016

   http://in2mobile.gr/2016/05/22/huawei-p9-lite-review/

   P9 lite 2017

   http://in2mobile.gr/2017/04/09/huawei-p9-lite-2017-review/

 2. Jim Better

  Δεν ξέρεις τι σου γίνεται. Αν ήθελες κινητό με 300 ευρώ ….. Το κινητό το είδα και δεν έχουν καμία σχέση αυτά που λές. Οτι να ναι.

  1. Kostas Gliatiotis

   Προσπερνώντας το ύφος και την λιγότερο από ότι πρέπει ευγενική συμπεριφορά, να απαντήσω απλά ότι το Y6 2017 σε καμία περίπτωση δεν κοστίζει 300 ευρώ. Μήπως θέλεις να πεις κάτι άλλο που δεν καταλαβαίνουμε?

 3. Αντωνης Συρος

  Εμενα με καλύψεις πλήρως,αλλά η σύζυγος δεν θέλει να δώσει πανω απο 150 ευρώ,οποτε απο τα τρια y6 2017,_redmi 4a και p8 lite 2015 τι προτείνει;Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλημέρα και συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση !

   Ανάμεσα τους θα προτείνω το Υ6 αν έχει περιορισμένες απαιτήσεις σε ταχύτητα και γρήγορη απόδοση και αμέσως μετά το 4Α που ενώ είναι λίγο πιο όμορφο και ενδιαφέρον στη χρήση λόγω του MIUI, θεωρώ ότι το Υ6 2017 είναι λίγο πιο “ολοκληρωμένο” σαν συσκευή.

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Και οι δύο συσκευές έχουν πρακτικά την ίδια απόδοση σε αυτά τα χρήματα, και δεν υπάρχει κάποια αισθητή διαφορά μεταξύ τους. Μπορείς να δεις το review που έχουμε κάνει και για το 4Α εδώ, προκειμένου να δεις αν σε αυτό σου αρέσει κάτι περισσότερο 🙂

   http://in2mobile.gr/2017/04/22/xiaomi-redmi-4a-review/

Γραψτε ενα σχολιο