Huawei Y6 2017 Review : Καθημερινή απλότητα

Huawei Y6 2017 Review : Καθημερινή απλότητα

Εισαγωγή

Η αγορά των Smartphones στη χώρα μας προφανώς γνωρίζει μια μικρή αναπροσαρμογή σε ότι αφορά την κατηγορία τιμών που προτιμούν οι περισσότεροι υποψήφιοι αγοραστές, είτε από «ανάγκη» είτε από επιλογή.

Στην κατηγορία μέχρι τα 200 ευρώ λοιπόν, όπου υπάρχει και η μεγαλύτερη… ζήτηση, είναι αντίστοιχα πολλές οι προτάσεις, από καθιερωμένους και γνωστούς κατασκευαστές αλλά και από νέες εταιρείες. Η Huawei έχει εδώ και μερικά χρόνια την σειρά Y σαν τον βασικό εκπρόσωπο της σε αυτή την κατηγορία.

Το Y7 2017 που γνωρίσαμε πριν μερικές ημέρες είναι η καλύτερη μέχρι στιγμής πρόταση σε αυτή την «σειρά», όμως ακριβώς κάτω από αυτό, τουλάχιστον… αριθμητικά, υπάρχει το επίσης νέο Y6 2017 της εταιρείας. Με χαμηλότερη τιμή πώλησης και αντίστοιχα χαμηλότερα τεχνικά χαρακτηριστικά, απευθύνεται στο κοινό που εν γνώση του δεν αναζητά περισσότερα από τα απαραίτητα για τυπική καθημερινή χρήση.

Σχέδιο Μέγεθος Βάρος.

Η κατηγορία τιμής του Y6 2017 προφανώς και δεν επιτρέπει στην Huawei να του «Χαρίσει» κάποια ιδιαίτερα σχεδιαστικά γνωρίσματα, ούτε κάτι το ξεχωριστό σε υλικά κατασκευής.

Έτσι λοιπόν, το εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από πλαστικό εξωτερικό της συσκευής, ακολουθεί απλά την σχεδιαστική γραμμή της εταιρείας, προκειμένου να ξεχωρίζει σαν smartphone κατασκευασμένο από τη Huawei.

Η μπροστινή όψη είναι όσο το δυνατόν πιο «απλή» και λυτή σε εμφάνιση, κάτι όχι απαραίτητα κακό, σε μια κατηγορία που η απλότητα πολλές φορές είναι ζητούμενο από τον υποψήφιο αγοραστή. Ακριβως πάνω από την οθόνη βρίσκεται η μπροστινή κάμερα του Y6 2017, και δίπλα σε αυτή κάτι ασυνήθιστο για συσκευή της Huawei, ένα LED Flash εμφανώς τοποθετημένο για τους νέους σε ηλικία χρήστες που… αγαπούν τις Selfies.

Στο πίσω μέρος δεσπόζει η κάμερα του Y6 2017, ενώ διπλα σε αυτή υπάρχει ένα Dual Tone led Flash για θεωρητικά καλύτερη απόδοση. Το λογότυπο της εταιρείας ακριβώς από κάτω είναι η μοναδική σχεδιαστική «πινελιά», αφού λόγω κόστους κυρίως, απουσιάζει ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων που συνήθως τοποθετείται σε αυτό το σημείο.

Σε πλήρη αντίθεση με την τάση της εποχής, το πλαστικό πίσω μέρος μπορεί να αφαιρεθεί, προκειμένου ο χρήστης να έχει πρόσβαση στις υποδοχές για τις δύο κάρτες μνήμης και την κάρτα MicroSD, όχι όμως και στην μπαταρία του Y6 2017.

Η εφαρμογή στην υπόλοιπη συσκευή είναι άριστη (και παραμένει έτσι μετά από αρκετά ανοίγματα), και το πλαστικό αυτό μέρος ουσιαστικά «αγκαλιάζει» ολόκληρη την συσκευή μέχρι το σημείο που συναντά την οθόνη.

Τέλος, το πλαίσιο γύρω από την οθόνη αυτή, έχει ένα χρωμιωμένο πλαστικό που η αλήθεια είναι ότι θυμίζει έντονα συσκευές του παρελθόντος από τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή της Huawei, και θα μπορούσε να απουσιάζει πλήρως…

Οθόνη.

Είναι λογικό να μην περιμένει κανείς κάτι το ιδιαίτερο στον τομέα της οθόνης από το Y6 2017, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι έχει κάποιο εμφανές μειονέκτημα.

Η διαγώνιος των 5 ιντσών επιτρέπει στο Y6 2017 να έχει και σχετικά περιορισμένες συνολικές διαστάσεις, ενώ η ανάλυση των 1280 x 720 pixels είναι αποδεκτή και αντίστοιχα λογική.

Η χρωματική απόδοση τώρα, βρίσκεται οριακά στο μέσο όρο ακόμα και για την κατηγορία τιμής του Y6 2017. Συνολικά υπάρχει μια έλλειψη «ζωντάνιας» που μπορεί να δικαιολογηθεί από τον περιορισμό του κόστους, είναι όμως λίγο πιο έντονη από ότι θα περίμενε κανείς από την Huawei.

Αντίστοιχα και οι γωνίες θέασης είναι μικρότερες από ότι σε ακριβότερες συσκευές της εταιρείας, και μαζί με την μειωμένη ζωντάνια κάνουν την οθόνη λιγότερο ιδανική για προβολή πολυμέσων από ότι θα θέλαμε. Για το νεανικό κοινό που απευθύνεται η συσκευή, αυτό θα μπορούσε να είναι μειονέκτημα, όμως το σύνολο είναι ακριβώς στο όριο του τι είναι αποδεκτό, κάτι που μάλλον ήταν και ο στόχος της εταιρείας.

Στα θετικά θα πρέπει να αναφέρουμε την ύπαρξη αισθητήρα για την αυτόματη προσαρμογή του φωτισμού, κάτι που δυστυχώς δεν θεωρείται δεδομένο ακόμα μετά από τόσα χρόνια. Ταυτόχρονα υπάρχει και η δυνατότητα προσαρμογής της χρωματικής απόδοσης ώστε αυτή να είναι πιο κοντά στις προτιμήσεις του χρήστη.

Γραψτε ενα σχολιο