Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Firefox: Τέλος στην ανάπτυξη της έκδοσης για Windows 8
firefox logo

Firefox: Τέλος στην ανάπτυξη της έκδοσης για Windows 8

απο Kostas Gliatiotis

Το Mozilla Foundation ανακοίνωσε επίσημα, ότι σταματάει την εξέλιξη του δημοφιλούς της internet browser Firefox για τα Windows 8 της Microsoft. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται έναν μόλις μήνα μετά τη διάθεση της πρώτης δοκιμαστικής έκδοσης του Firefox για τα Windows 8.

Σύμφωνα με το Mozilla Foundation, η δοκιμαστική αυτή έκδοση έτυχε πολύ περιορισμένης αποδοχής από τους χρήστες των Windows 8, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η αναγκαία επιστροφή πληροφοριών από τη χρήση του. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην είναι δυνατόν να αναγνωριστούν και να διορθωθούν τυχόν ατέλειες και προβλήματα που υπάρχουν στην λειτουργία του. Έτσι πιθανή κυκλοφορία μιας τελικής έκδοσης του Firefox θα ήταν, σύμφωνα με το Mozilla Foundation, περισσότερο προβληματική και θα αλλοίωνε την εμπειρία χρήσης για τον τελικό χρήστη.

Με τον Firefox να αντιμετωπίζει έτσι κι αλλιώς τα τελευταία χρόνια έντονο ανταγωνισμό και στις προηγούμενες εκδόσεις των Windows από τον Chrome της Google, ο οποίος είναι ήδη διαθέσιμος για τα Windows 8 στην τελική του μορφή, είναι προφανές ότι οι περισσότεροι χρήστες του νέου λειτουργικού επέλεξαν αυτόν αντί του Firefox, με αποτέλεσμα το μειωμένο Feedback. Το Mozilla Foundation σε μια προσπάθεια να μη μειώσει ακόμα περισσότερο το ποσοστό του διαθέτοντας μια τελική έκδοση με σοβαρά προβλήματα λειτουργίας, κατέληξε σε αυτή του την απόφαση.

Τίποτα από αυτά δεν αποκλείει την “επανεκκίνηση” του project στο μέλλον βεβαία, με αυτό να είναι πιθανό να συμβεί όταν και τα ίδια τα Windows 8 αποκτήσουν σε κάποια έκδοσή τους μεγαλύτερη αποδοχή από το κοινό. Μέχρι να συμβεί αυτό, οι χρήστες του λειτουργικού θα πρέπει να περιοριστούν στη χρήση του Internet Explorer (με την υπομονή που αυτό απαιτεί) αλλά και την εναλλακτική επιλογή του Chrome της Google.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights