Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Android Wear: Η Google εισέρχεται στην αγορά των Wearables
android_wear_in2mobile_featured

Android Wear: Η Google εισέρχεται στην αγορά των Wearables

απο Kostas Gliatiotis

Η Google ανακοίνωσε σήμερα την διάθεση του Android Wear, μιας “τροποποιημένης” ελαφρύτερης έκδοσης του λειτουργικού της συστήματος σχεδιασμένη για συσκευές που θα μπορούν να … φορεθούν. Αρχικά όπως ήταν μάλλον αναμενόμενο, το Android Wear θα χρησιμοποιηθεί σε “έξυπνα ρολόγια” ή αλλιώς SmartWhatches.

Η χρήση του Android Wear σε SmartWatches θα προσφέρει πολλές από τις πιο γνωστές υπηρεσίες της Google όπως για παράδειγμα:

Την δυνατότητα φωνητικής αναζήτησης πληροφοριών ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που αυτή λειτουργεί στις Android συσκευές κινητών τηλεφώνων. Μάλιστα υπάρχει και η δυνατότητα “αυτόματης” ενεργοποίησης με την χρήση της έκφρασης “Ok Google”

Την δυνατότητα εμφάνισης στην οθόνη του SmartWatch ενημερώσεων από κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook και το Twitter αλλά και την δυνατότητα συνομιλίας μέσω εφαρμογών όπως το Hangouts και το Viber.

Τέλος, ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής, τα SmartWatch με Android Wear θα συνεργάζονται με εφαρμογές που παρακολουθούν την “υγεία” του χρήστη όπως για παράδειγμα της ταχύτητας με την οποία τρέχει, τον ρυθμό των παλμών του κλπ.

Η Google έχει κάνει ήδη διαθέσιμη μια έκδοση του SDK για το Android Wear ώστε να δώσει στους σχεδιαστές εφαρμογών την δυνατότητα να το δοκιμάσουν και να τις προσαρμόσουν σε αυτό. Μάλιστα σύμφωνα με την ίδια, στις περισσότερες από αυτές θα απαιτούνται από ελάχιστες έως καθόλου τροποποιήσεις ώστε να τρέξουν χωρίς πρόβλημα σε συσκευές με Android Wear. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως έχει ήδη συνάψει συνεργασίες με όλους τους μεγάλους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων όπως η LG, η Motorola και η Samsung. Η τελευταία μάλιστα αποτελεί έκπληξη αφού πριν μερικές εβδομάδες παρουσίασε το δικό της “έξυπνο” ρολόι με την ονομασία Galaxy Gear 2 βασιζόμενο στο δικό της λειτουργικό σύστημα Tizen. Ταυτόχρονα η Google ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται και με τους κατασκευαστές επεξεργαστών όπως η Intel, η Qualcomm και η BroadComm ώστε να κάνει το Android Wear συμβατό με τους επεξεργαστές τους.

Η LG και η Motorola παρουσίασαν ήδη η κάθε μια από ένα SmartWatch βασισμένο στο Android Wear, επιβεβαιώνοντας της πληροφορίες που ήθελαν και τις δύο να δουλεύουν πάνω σε αυτά εδώ και καιρό.

Στο βίντεο που ακολουθεί η Google μας παρουσιάζει το “όραμα” της για το τι μπορεί να προσφέρει στον χρήστη το Android Wear και σε αυτό παρουσιάζονται και τα δύο SmartWatch των LG και Motorola.

http://www.youtube.com/watch?v=QrqZl2QIz0c

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights