Αρχικη APPS / GAMES Firechat: Ανώνυμη επικοινωνία, εκτός δικτύου

Firechat: Ανώνυμη επικοινωνία, εκτός δικτύου

απο alpha

Tο Firechat, μια νέα εφαρμογή για συνομιλία με μηνύματα, σας επιτρέπει να επικοινωνείτε τοπικά και ανώνυμα, χωρίς σύνδεση στο Internet.

Η προσέγγιση είναι εντελώς διαφορετική από ότι στις συνηθισμένες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων. Το Firechat xρησιμοποιεί Bluetooth και Wi-FI ώστε να δημιουργήσει ένα είδος τοπικού δίκτυου μέσω του οποίου μπορείτε να ανταλλάξετε μηνύματα με όσους χρησιμοποιούν την εφαρμογή και βρίσκονται κοντά. Δεν έχει σημασία το που βρίσκεστε, αν είστε σε κάποιο υπόγειο ή κάποιο άλλο σημείο χωρίς σήμα κινητής τηλεφωνίας. Αρκεί να υπάρχουν κοντά σας άλλοι χρήστες της εφαρμογής. Τα μηνύματα που ανταλλάσσετε δεν αποθηκεύονται πουθενά και δεν περνούν από κανέναν διακομιστή. Επίσης δεν χρειάζεται να δώσετε κάποιο στοιχείο σας και η επικοινωνία είναι εντελώς ανώνυμη. Τα smartphones που χρησιμοποιούν την εφαρμογή δημιουργούν μια “αλυσίδα” κι έτσι μπορείτε να επικοινωνήσετε με κάποιον που μπορεί να μην είναι κοντά σας, αρκεί να υπάρχουν άλλοι ενδιάμεσα.

Η εφαρμογή είναι από τις πρώτες που χρησιμοποιεί την τεχνoλογία Multipeer που εμφανίστηκε στο iOS 7 της Apple. Στο Android, η Open Garden που κατασκεύασε το Firechat, έχει αναπτύξει δική της τεχνολογία, την οποία και χρησιμοποιεί η εφαρμογή. Αυτό σημαίνει ότι, προς το παρόν τουλάχιστον, οι δύο εκδόσεις του Firechat για Android και iOS δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, καθώς τα τοπικά δίκτυα που δημιουργούνται χρησιμοποιούν διαφορετικές, μη-συμβατές μεταξύ τους τεχνολογίες. Η Open Garden ελπίζει ότι θα λύσει αυτό το πρόβλημα σύντομα και επιπλέον, θα προσθέσει τη δυνατότητα επικοινωνίας των smartphones που έχουν συνδεθεί στο ίδιο σημείο ασύρματης πρόσβασης. Πάντοτε χωρίς ανάγκη για σύνδεση στο Internet.

firechat on android firechat on ios

Υπάρχει άλλη μία κατάσταση λειτουργίας της εφαρμογής που, όμως, χρησιμοποιεί τη σύνδεση στο Internet για να συνδεθεί σε ένα μεγάλο chat room. Αρχικά εκεί μπορούσε κανείς να συνομιλήσει με ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Καθώς όλο και περισσότερος κόσμος άρχισε να χρησιμοποιεί το Firechat, τα “δωμάτια” μοιράστηκαν ανά χώρα και στη συνέχεια ανά 80 άτομα.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για iOS εδώ και λίγο καιρό κι έχει ήδη εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες. Η Open Garden ελπίζει ότι το ίδιο θα γίνει και στο Android, για το οποίο το Firechat είναι διαθέσιμο εδώ και λίγες μέρες. Μπορείτε να εγκαταστήσε το Firechat στο smartphone σας, από το Play Store για Android και από το App Store για iOS.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights