Η Goldman Sachs, άσχετα με την πορεία της στην αγορά των χρηματοοικονομικών, κατάφερε να δημιουργήσει και στην αγορά των τηλεπικοινωνιών μια μάλλον αστεία κατάσταση.
Πριν λίγο καιρό ένας υπάλληλος της έστειλε κατά λάθος ένα e-mail σε άγνωστο σε αυτόν χρήστη του Gmail, αντί για μια διεύθυνση e-mail με κατάληξη gs.com. Το πρόβλημα όμως ήταν πως το συγκεκριμένο e-mail περιείχε προσωπικά δεδομένα ενός πελάτη της Goldman Sachs. Στη συνέχεια η εταιρεία επικοινώνησε με τη Google η οποία αρχικά δέχθηκε να “μπλοκάρει” το συγκεκριμένο e-mail ώστε ο παραλήπτης του να μην μπορεί να το ανοίξει.
Στη συνέχεια όμως η Goldman Sachs ζήτησε από τη Google να διαγράψει το e-mail απο τον λογαριασμό του χρήστη, ένα αίτημα το οποίο φυσικά η Google αρνήθηκε. Το “αστείο” της υπόθεσης είναι πως η Goldman Sachs κατέθεσε αίτηση σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης ζητώντας από το δικαστή να “αναγκάσει” τη Google να διαγράψει το e-mail. Δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρο αν ο δικαστής έχει δικαίωμα να δώσει τέτοια εντολή στη Google, με την εταιρεία φυσικά να προσπαθεί να πείσει το δικαστήριο πως δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να διαγράψει δεδομένα χρηστών της.
Το σημαντικό όμως στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι το τι θα συμβέι σε περίπτωση που το δικαστήριο διατάξει τη Google να διαγράψει το συγκεκριμένο e-mail και η εταιρεία δεν καταφέρει να βρεί τρόπο να το αποφύγει νομικά. Σε μια τέτοια περίπτωση είναι πιθανό να ξεκινήσει μια καινούρια “τάση” με εταιρείες να δοκιμάζουν και αυτές με τη σειρά τους να “διαγράψουν” δεδομένα που κατά λάθος μοιράστηκαν με άλλους.
Σε κάθε περίπτωση από τη πλευρά της Goldman Sachs είναι το λιγότερο “απαράδεκτό” να ζητά απο την Αμερικάνικη δικαιοσύνη να τη βοηθήσει να διορθώσει τα δικά της λάθη, αν και η συγκεκριμένη εταιρεία και όχι μόνο είναι συνηθισμένη σε αυτή τη νοοτροπία.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας