Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Exynos ModAp: Επεξεργαστής και Modem σε ένα ολοκληρωμένο
exynos-modap-in2mobile-featured-image

Exynos ModAp: Επεξεργαστής και Modem σε ένα ολοκληρωμένο

απο Kostas Gliatiotis

Μέχρι σήμερα η Samsung διέθετε τη δυνατότητα να κατασκευάζει επεξεργαστές φορητών συσκευών που όμως στη συνέχεια χρειαζόταν να συνδυάσει με “επεξεργαστή δικτύου” άλλων εταιρείων ώστε να κατασκευάσει ένα κινητό τηλέφωνο ή Tablet με υποστήριξη 3G δικτύων κινητής τηλεφωνίας.

Ταυτόχρονα για τη κατασκευή συσκευών που υποστηρίζουν τη χρήση LTE ή αλλιως 4G δικτύων κινητής τηλεφωνίας, επέλεγε τη χρήση επεξεργαστών της Qualcomm στις περισσότερες συσκευές της για την εκμετάλευση της “ενσωματωμένης” υποστήριξης για LTE που αυτοί διέθεταν.

Φαίνεται όμως πως αυτή η κατάσταση πρόκειται να αλλάξει σύντομα, αφού η εταιρεία παρουσίασε τη πεώτη της “λύση” που συνδυάζει επεξεργαστή και Modem σε ένα μόνο ολοκληρωμένο. Με την ονομασία Exynos ModAp ( από τα αρχικά των λέξεων Modem και Application Proccessor) το νέο αυτό ολοκληρωμένο θα συνδυάζει αρχικά οχτώ πυρήνες επεξεργασίας σε αρχιτεκτονική big.LITTLE. Οι τέσσερις από αυτούς θα είναι αρχιτεκτονικής ARM A-15 και οι υπόλοιποι αρχιτεκτονικής ARM A-7. Σταδιακά σε επόμενες εκδόσεις θα αντικατασταθούν από τους ARM A-53 και ARM-57. Η κάρτα γραφικών του νέου ολοκληρωμένου δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή με δεδομένη όμως τη “παράδοση” της εταιρείας, αυτή θα είναι πιθανότατα κάποια ισχυρή έκδοση των Mali καρτών γραφικών της ARM.

Ο Exynos ModAp μπορεί να καταγράψει αρχεία βίντεο ανάλυσης 2160p ή 4k, και αυτό είναι το μόνο του χαρακτηριστικό που έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό.

Στο κομμάτι του Modem τώρα, ο Exynos ModAp υποστηρίζει ταχύτητες μετάδοσης έως 150 mbps σε LTE δίκτυα ενώ φυσικά υποστηρίζει και GSM αλλά και 3G δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Μάλιστα η υποστήριξη περιλαμβάνει και την TD-SCDMA έκδοση των δικτύων 3G που λειτουργούν στη Κίνα δείχοντας πως η εταιρεία στοχεύει σε σταδιακή χρήση του σε όλες τις αγορές του πλανήτη.

Σημείωση Συντάκτη:

Η Samsung κατασκευάζει εδώ και περισσότερο από δύο χρόνια δικά της Modem με δυνατότητα λειτουργίας σε LTE δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Για δικούς της λόγους που δεν είναι σχετικοί με το συγκεκριμένο άρθρο είχε επιλέξει να τους χρησιμοποιεί μόνο στην εγχώρια αγορά της Νοτίου Κορέας. Ταυτόχρονα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο μεταβατικό στάδιο του συνδυασμού Exynos επεξεργαστών με Intel LTE modem. Πιθανότατα η χρήση του Exynos ModAp θα αρχίσει να “αποδίδει” μελλοντικά, αφού μέχρι και ο μέχρι σήμερα φιμολογούμενος Exynos 5433 θα συνδυάζεται με Modem της Intel.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights