Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Microsoft: Μηνύει τη Samsung για αθέτηση συμβολαίου.
microsoft-sues-samsung

Microsoft: Μηνύει τη Samsung για αθέτηση συμβολαίου.

απο Kostas Gliatiotis

Όσο “περιέργκαι αν ακούγεται, η Microsoft έχει στη κατοχή της αρκετές “πατέντες” που είναι απαραίτητες για τι δημιουργία Android κινητών τηλεφώνων από όλους τους κατασκευαστές. Κατά καιρούς η εταιρεία έχει υπογράψει με τους περισσότερους από αυτούς συμφωνίες που επιτρέπουν στους κατασκευαστές τη χρήση τους, δίνοντας στη Microsoft το ανάλογο οικονομικό αντάλλαγμα για τη χρήση τους και όχι μόνο.

Το 2011 η Microsoft και η Samsung είχαν υπογράψει μια ανάλογη συμφωνία που επέτρεπε στη δεύτερη να κατασκευάζει τις Android συσκευές της πληρώνοντας ένα αντίτιμο για κάθε μια στη Microsoft. Παρά το ότι οι ακριβείς όροι της συμφωνίας δεν είχαν γίνει ποτέ γνωστοί, μέσα σε αυτούς φημολογείται πως η Microsoft είχε συμπεριλάβει και την υποχρέωση της Samsung να κατασκευάζει Windows Phone συσκευές.

Φαίνεται όμως πως οι δύο εταιρείες αντιμετωπίζουν εδώ και αρκετό καιρό προβλήματα στη συνεργασία τους, και η Microsoft αποφάσισε να διεκδικήσει δικαστικά την εφαρμογή της συγκεκριμένης συμφωνίας. Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας και αναπληρωτής γενικός σύμβουλος της εταιρείας δήλωσε πως εδώ και αρκετούς μήνες η Microsoft προσπαθεί να βρεί μια λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, οι μεταξύ τους συζητήσεις έκανα ξεκάθαρο πως δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών και η Microsoft αποφάσισε να φέρει την υπόθεση στο δικαστήριο.

Η Samsung από τη πλευρά της δήλωσε απλά πως θα μελετήσει την υπόθεση και θα αποφασίσει ποια είναι η κατάλληλη αντίδραση σε αυτή, δείχνοντας από τη πλευρά της πως δεν έχει σκοπό να αναζητήσει μια “ειρηνική” λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα.

Η δικογραφία της συγκεκριμένης υπόθεσης είναι διαθέσιμη στο κοινό και αποκαλύπτει αρκετά “μυστικά” μέρη της συμφωνίας μεταξύ των δύο εταιρειών. Δυστυχώς όμως οι πληροφορίες για το ακριβές ποσό που πληρώνεί, η πρέπει να πληρώνει η Samsung στη Microsoft για κάθε συσκευή δεν είναι μέσα σε αυτά.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights