Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Η Samsung ανακοινώνει νέες συνεργασίες με σημαντικούς παρόχους περιεχομένου UHD, λίγο πριν την IFA 2014
UHD Contents Ecosystem(1)

Η Samsung ανακοινώνει νέες συνεργασίες με σημαντικούς παρόχους περιεχομένου UHD, λίγο πριν την IFA 2014

απο Kostas Gliatiotis

Η Samsung Electronics Co. Ltd. ανακοινώνει τα σχέδια της για τον εμπλουτισμό του οικοσυστήματος UHD σε συνεργασία με διεθνείς παρόχους περιεχομένου, με στόχο οι καταναλωτές να έχουν εύκολη πρόσβαση σε UHD περιεχόμενο.

Η εταιρεία σχεδιάζει να λανσάρει τον Οκτώβριο την υπηρεσία Amazon UHD VOD και, παράλληλα, έχει επεκτείνει την – μέχρι πρότινος διαθέσιμη σε ΗΠΑ και άλλες χώρες – υπηρεσία Netflix UHD VOD, σε ορισμένες χώρες στην Ευρώπη. Η πρώτη UHD streaming υπηρεσία για το Netflix πραγματοποιήθηκε με τη γνωστή αμερικάνικη τηλεοπτική σειρά «House of Cards Season 2», η οποία είναι διαθέσιμη στις UHD τηλεοράσεις της Samsung.

Επίσης, η Samsung διεύρυνε τις συνεργασίες της με σημαντικούς Ευρωπαϊκούς παρόχους περιεχομένου, όπως τα maxdome, Wuaki.tv και CHILI, για να εξασφαλίσει ακόμα περισσότερες επιλογές για UHD περιεχόμενο και να ενδυναμώσει το UHD οικοσύστημα.

«Η εποχή της UHD έχει ξεκινήσει και, συνεχίζοντας την επέκτασή της, είναι σημαντικό να προσφέρει στους καταναλωτές περισσότερες επιλογές σε ότι αφορά στο UHD περιεχόμενο», δήλωσε ο κύριος Won Jin Lee, Executive Vice President του Visual Display Business της Samsung Electronics. «Προσφέρουμε στους καταναλωτές ένα ευρύ φάσμα UHD περιεχομένου για να απολαύσουν τη μοναδική εμπειρία θέασης στις κυρτές UHD τηλεοράσεις».

Η Samsung Electronics επιθυμεί να προσφέρει περισσότερες επιλογές σε UHD περιεχόμενο στην Ευρωπαϊκή αγορά. Τον Μάιο ξεκίνησε συνεργασία με την Εθνική Όπερα της Βιέννης, παρέχοντας UHD live streaming της παράστασης «Nabucco» με τον Placido Domingo, έναν από τους Τρεις Τενόρους, μέσα από την εφαρμογή Vienna Opera. Το premium αυτό περιεχόμενο αναμεταδόθηκε διεθνώς και έδωσε την ευκαιρία στους θεατές να απολαύσουν την παράσταση της Όπερας από την «πρώτη σειρά». Για την περίοδο 2014/15, 10 ακόμα παραστάσεις πρόκειται να μεταδοθούν σε UHD ανάλυση, με μία από τις πιο σημαντικές την όπερα “Η Νυχτερίδα” του Johann Strauss, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Παράλληλα, η Samsung διαρκώς εμπλουτίζει τις συνεργασίες της  με στόχο την ανάπτυξη λύσεων που διασφαλίζουν τη διανομή του UHD περιεχομένου. Μαζί με την Ένωση ‘SCSA’ (Secure Content Storage Association) – τα ιδρυτικά μέλη της οποίας περιλαμβάνουν τις SanDisk, 20th Century Fox, Warner Bros. και Western Digital – συνεργάζονται με στόχο τη θέσπιση των συγκεκριμένων προτύπων ασφαλείας για να δώσουν τη δυνατότητα στη Samsung να προσφέρει τη μέγιστη ποιότητα περιεχομένου των Χολιγουντιανών στούντιο στους καταναλωτές μέσα από υπηρεσίες download.

Η εταιρεία, επιπλέον, συνεργάστηκε με την RTP, μια πορτογαλική εθνική ραδιοτηλεοπτική εταιρεία και την Portugal Telecom, για να προβάλλει μέσω live-streaming την προετοιμασία των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε εντυπωσιακή UHD ποιότητα εικόνας.

Τέλος, η Samsung Electronics αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο στη δημιουργία περιεχομένου UHD σε συνεργασία με τα μεγαλύτερα studio στο Χόλυγουντ. Τον Ιούλιο, η εταιρεία σε συνεργασία με 20th Century Fox και Paramount, λάνσαρε ένα UHD Video Pack, έναν δίσκο 500 GB που περιείχε συνολικά 40 τίτλους σε UHD, μεταξύ των οποίων διάσημες ταινίες όπως το «Star Trek Into Darkness» και το «Η Ζωή του Πι», καθώς και ντοκιμαντέρ.

Οι παραπάνω συνεργασίες θα είναι διαθέσιμες σε ορισμένες αγορές της Ευρώπης. Η υπηρεσία Netflix UHD VOD θα είναι διαθέσιμη στη Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Βέλγιο και Λουξεμβούργο από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights