Κατά τη παρουσίαση του Android Wear, η Google είχε περιοριστεί στο να “περιγράψει” τη γενικότερη ιδέα πίσω από το νέο αυτό λειτουργικό σύστημα για Wearable συσκευές, χωρίς όμως να εξηγήσει αναλυτικά τι ακριβώς αυτό θα προσφέρει.
Με τη παρουσίαση των πρώτων Smartwatches που βασίζονται στο Android Wear όπως τα Samsung Gear Live, LG G Watch και το Moto 360 της Motorola, και οι εταιρείες αυτές περιορίστηκαν στην αναφορά των περισσότερων “αναμενόμενων” χαρακτηριστικών όπως η εμφάνιση ενημερώσεων από το Android κινητό τηλέφωνο του χρήστη.
Με τη κυκλοφορία των SmartWatches εμφανίστηκαν και προβλήματα στην εγκατάσταση εφαρμογών σε αυτά, ενώ αποδείχθηκε πως δεν προσέφεραν κάποια ιδιαίτερη λειτουργία πέραν αυτών που βασίζονταν στη σύνδεση τους με ένα Android τηλέφωνο.
Σύμφωνα με δηλώσεις της εταιρείας, η κατάσταση αυτή πρόκειται να αλλάξει σύντομα αφού μια σειρά από αναβαθμίσεις του Android Wear θα χαρίσει στις συσκευές που το χρησιμοποιούν μεγαλύτερη “ελευθερία” αλλά και επιπλέον δυνατότητες. Μια από αυτές θα είναι η δυνατότητα μεταφοράς μουσικής στο ίδιο το Smartwatch και αναπαραγωγή της μέσω Bluetooth ακουστικών από αυτό. Επίσης, η εταιρεία υπόσχεται να προσθέσει τη δυνατότητα σχεδιασμού μιας διαδρομής από το Android Smartphone του χρήστη και τη μεταφορά της στο Smartwatch ώστε να μπορεί αυτό να τον καθοδηγήσει μόνο του. Αυτή η δυνατότητα πάντως λογικά θα προσφέρεται σε επόμενα Smartwatches με Android Wear αφού οι μέχρι τώρα προτάσεις δεν διαθέτουν ενσωματωμένο δέκτη GPS.
Μένει μόνο να δούμε τι πολιτική αναβάθμισης θα ακολουθήσει η Google για το Android Wear και αν θα προσφέρει η ίδια τις αναβαθμίσεις ή ο κατασκευαστής κάθε συσκευής που το χρησιμοποιεί.