Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Apple: Παρουσίασε τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus

Apple: Παρουσίασε τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus

απο Kostas Gliatiotis

Με το event της παρουσίασης τους να είναι ακόμα σε εξέλιξη, η Apple παρουσίασε πριν λίγη ώρα και επίσημα όχι ένα αλλά δύο καινούρια iPhone, με την ύπαρξη τους να έχει επιβεβαιωθεί εδώ και αρκετό καιρό. Συγκεκριμένα εκτός από το νέο iPhone 6, η εταιρεία παρουσίασε και το iPhone 6 Plus που όπως μάλλον δηλώνει η ονομασία του, είναι απλά η ίδια συσκευή με σημαντικά μεγαλύτερη οθόνη.

Το iPhone 6 αρχικά, έρχεται να “ικανοποιήσει” την απαίτηση του αγοραστικού κοινού που ζητούσε από την εταιρεία μια συσκευή με αρκετά μεγαλύτερη οθόνη από αυτή των iPhone 5 και iPhone 5s η οποία έχει πλέον διαγώνιο 4.7 ιντσών. Το iPhone 6 Plus έρχεται με τη σειρά του να ικανοποιήσει και αυτούς που ζητούν το κάτι παραπάνω και τυπικά εντάσσεται στη κατηγορία των Phablets προσφέροντας οθόνη 5.5 ιντσών.

6plus

Στο εσωτερικό και των δύο συσκευών βρίσκεται ο νέος A8 επεξεργαστής της Apple. Όπως συνηθίζει η εταιρεία τα τελευταία χρόνια, δεν έδωσε αναλυτικές πληροφορίες για τα τεχνικά του χαρακτηριστικά και περιορίστηκε μόνο στο να αναφέρει πως είναι κατα 25% πιο γρήγορος από τον A7 του iPhone 5s. Φυσικά τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες όσο οι δύο νέες συσκευές θα γίνονται σταδιακά διαθέσιμες θα αρχίσουν να γίνονται γνωστές περισσότερες πληροφορίες. Η Apple τονίζει πάντως πως οι δυνατότητες παραγωγής γραφικών του A8 έχουν αυξηθεί σημαντικά επιτρέποντας τη δημιουργία παιχνιδιών με ακόμα καλύτερα γραφικά από τις συνεργαζόμενες εταιρείες. Φυσικά, μαζί με τον A8 υπάρχει και ο “co-proccessor” Μ8 που όπως και στο iPhone 5s αναλαμβάνει να διαχειρίζεται τους διάφορους αισθητήρες των iPhone 6 και iPhone 6 Plus, που πλέον διαθέτουν και … βαρόμετρο για τον υπολογισμό του υψόμετρου.

Γνωστή για την “Αριθμολατρεία” της, η Apple δεν αναφέρεται στη πραγματική χωρητικότητα της μπαταρίας και στα δύο νέα iPhone αλλά αναφέρει τους χρόνους αναμονής και λειτουργίας τους. Το iPhone 6 μπορεί να μείνει ανοιχτο για έως 10 ημέρες αναμονής, να παρέχει έως 14 ώρες ομιλίας σε δίκτυο 3G και 11 ώρες αναπαραγωγής βίντεο. Το iPhone 6 Plus με τη σειρά του μπορεί να παραμείνει ενεργό για έως 16 ημέρες, να προσφέρει 24 ώρες ομιλίας σε 3G δίκτυο και 14 ώρες αναπαραγωγής βίντεο.

Η οθόνη του iPhone 6 Plus είναι και η πρώτη σε συσκευή της Apple που προσφέρει ανάλυση 1080p ή αλλιώς 1920 x 1080 pixels, ενώ αυτή του iPhone 6 περιορίζεται σε 1,334 x 750 pixels, ανάλυση που δεν προσφέρει ουσιαστική αύξηση σε σχέση με αυτή του iPhone 5s με δεδομένη και την αύξηση της διαγώνιο στις 4.7 ίντσες.

Η κάμερα των δύο συσκευών παραμένει στα 8 Mpixels, όμως και στις δύο περιπτώσεις περιλαμβάνει αρκετές βελτιώσεις. Αρχικά και οι δύο συσκευές διαθέτουν ( στο εσωτερικό του Α8….) ένα βελτιωμένο επεξεργαστή εικόνας που υπόσχεται να προσφέρει ακόμα καλύτερη χρωματική απεικόνιση. Το iPhone 6 Plus έρχεται να “κάνει την έκπληξη” και στον τομέα της φωτογραφίας αφού είναι η πρώτη συσκευή της Apple που προσφέρει μηχανικό σταθεροποιητή εικόνας στη κάμερα των 8 Mpixels.

Το συγκεκριμένο άρθρο θα ανανεωθεί με περισσότερες πληροφορίες μόλις αυτές γίνουν γνωστές ενώ ταυτόχρονα θα προστεθούν επιπλέον δημοσιεύσεις για όλα τα υπόλοιπα προιόντα και υπηρεσίες που θα παρουσίασει η Apple στο αποψινό της Event.

 

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights