Αρχικη APPS / GAMES Google: Ανακοινώθηκαν οι πρώτες εφαρμογές Android που τρέχουν σε Chrome OS
Android and Chrome OS

Google: Ανακοινώθηκαν οι πρώτες εφαρμογές Android που τρέχουν σε Chrome OS

απο alpha

Πριν λίγους μήνες στο συνέδριο Google I/O είχαμε δει μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση, όπου εφαρμογές για το λειτουργικό Android, έτρεχαν σε laptops που βασίζονται στο Chrome OS. Σήμερα η Google ανακοίνωσε τις πρώτες τέτοιες εφαρμογές, που έχουν δηλαδή τη δυνατότητα να τρέξουν σε Chromebooks, που αν και είναι μόνο τέσσερις, δείχνουν την κατεύθυνση στην οποία κινείται η εταιρία. Συγκεκριμένα πρόκειται για την εφαρμογή συλλογής και οργάνωσης σημειώσεων Evernote, την εφαρμογή για το κοινωνικό δίκτυο σύντομων βίντεο Vine, την εφαρμογή εκμάθησης ξένων γλωσσών Duolingo και το Sight Words που βοηθάει τα μικρά παιδιά να μάθουν νέες λέξεις.

Ο στόχος είναι να ενοποιηθούν τα δύο περιβάλλοντα ώστε να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις ίδιες εφαρμογές και τις ίδιες υπηρεσίες. Το Chrome OS μέχρι τώρα περιοριζόταν σε εφαρμογές “web” που εκτός από λίγες στον αριθμό, πολλές φορές είχαν λιγότερες δυνατότητες από τις συνηθισμένες εφαρμογές που είναι διαθέσιμες για άλλα λειτουργικά. Με την κίνηση αυτή η Google προσπαθεί να ενισχύσει το Chrome OS και την αντίστοιχη αγορά των Chromebooks που αποτελείται από μηχανήματα χαμηλού κόστους, επωφελούμενη από την μεγάλη αποδοχή που απολαμβάνει το Android.

Προς το παρόν η Google ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με επιλεγμένους developers, κάτι που πιθανότατα σημαίνει ότι οι εφαρμογές Android που θα γίνουν διαθέσιμες για το Chrome OS στο άμεσο μέλλον δεν θα είναι πολλές, όμως, είναι μια καλή αρχή για τη συγκεκριμένη προσπάθεια.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights