Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Apple: Το iOS 8 δεν επιτρέπει πρόσβαση στα δεδομένα του χρήστη ούτε στην ίδια.

Apple: Το iOS 8 δεν επιτρέπει πρόσβαση στα δεδομένα του χρήστη ούτε στην ίδια.

απο alpha

Ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του iOS 8 πριν δύο ημέρες, η Apple ανανέωσε την πολιτική απορρήτου της, ενημερώνοντας τους χρήστες των iOS συσκευών πως πλέον με την έκδοση 8 του λειτουργικού συστήματος, ούτε η ίδια η εταιρεία μπορεί να έχει πρόσβαση στα δεδομένα του χρήστη αν αυτά είναι “κρυπτογραφημένα” με κωδικό ασφαλείας.

Μέχρι και τη κυκλοφορία του iOS 8, για λόγους που δεν είναι απόλυτα ξεκάθαροι, η εταιρεία διατηρούσε τη δυνατότητα να ανακτήσει η ίδια δεδομένα από μια συσκευή, εάν αυτό της ζητούνταν από κάποια υπηρεσία ασφαλείας όπως η αστυνομία, τουλάχιστον στις Ηνωμένες Πολιτειίες. Φυσικά, η εταιρεία πότε δεν παραδέχθηκε δημόσια ποια δεδομένα μπορεί να ανακτήσει από μια κλειδωμένη συσκευή καθώς και εάν και σε ποιες περιπτώσεις το έχει κάνει και πράξη.

Πλέον με το iOS 8 η Apple φαίνεται να θέλει να “αποποιηθεί” της ευθύνης της να ανακτήσει δεδομένα εάν αυτό της ζητηθεί επίσημα, με τη συγκεκριμένη κίνηση να έχει ταυτόχρονα και θετικό αντίκτυπο στους χρήστες αφού γνωρίζουν ότι σε κάθε περίπτωση κανείς δεν μπορεί πλέον να έχει πρόσβαση στα δεδομένα της συσκευής τους.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights