Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Galaxy Note 4: Δοκιμάζεται σε Benchmark

Galaxy Note 4: Δοκιμάζεται σε Benchmark

απο Kostas Gliatiotis

Με τη κυκλοφορία του Galaxy Note 4 να πρόκειται να ξεκινήσει νωρίτερα από ότι είχε αρχικά σχεδιάσει η Samsung, είναι μάλλον αναμενόμενο να αρχίσει να κάνει η συσκευή την εμφάνιση της και σε διάφορα Benchmarks στην ολοκληρωμένη της πλέον μορφή.

Το Galaxy Note 4 λοιπόν “δοκιμάστηκε” στο Antutu Benchmark, και στις δύο του  εκδόσεις, δηλαδή και σε αυτή με τον Exynos 5433 αλλά και σε αυτή με τον SnapDragon 805 της Qualcomm.

galaxy-note-4-benchmarks-in2mobile-featured-image

Η έκδοση με τον Exynos επεξεργαστή και κωδική ονομασία SM-N915L πήρε συνολικά 47.918 “πόντους” στο Antutu Benchmark ενώ η έκδοση με τον SnapDragon επεξργαστή και ονομασία SM-N910s κατάφερε οριακά καλύτερο σκορ με 48.285 “πόντους”. Η διαφορές μεταξύ των δύο εκδόσεων φαίνεται πως είναι πολύ μικρές και πιθανότατα δεν θα είναι εμφανείς στη καθημερινή χρήση της συσκευής.

galaxy-note-4-benchmarks-2-in2mobile

Το εντυπωσιακότερο από όλα είναι πως οι δύο εκδόσεις του Galaxy Note 4 επιτυγχάνουν τις συγκεκριμένες επιδόσεις έχοντας οθόνη ανάλυσης 2560 x 1440 pixels. Με δεδομένο πως το συνολικό σκορ του Antutu Benchmark υπολογίζει και την απόδοση της κάρτας γραφικών κάθε συσκευής η οποία επιρρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από την ανάλυση της οθόνης, και οι δύο εκδόσεις της συσκευής δείχνουν να μην αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα με την αυξημένη ανάλυση της οθόνης τους. Στο εσωτερικό της έκδοσης με τον Exynos επεξεργαστή βρίσκεται η Mali T760 της ARM, μια κάρτα γραφικών που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά σε κινητό τηλέφωνο μέχρι σήμερα και δείχνει πως είναι σαφώς ισχυρότερη από τη Mali T628 που χρησιμοποιούσε η Samsung στις προηγούμενες εκδόσεις των Exynos επεξεργαστών της. Η έκδοση με τον Snapdragon 805 χρησιμοποιεί την Adreno 420, μια κάρτα γραφικών που επίσης δεν είναι διαδεδομένη αφού έχει χρησιμοποιηθεί προς το παρόν σε δύο μόνο συσκευές, τις LTE-Advanced εκδόσεις των Galaxy S5 και LG G3 και δείχνει επίσης να είναι σημαντικά ισχυρότερη από την Adreno 330 του προηγούμενου SnapDragon 800 και 801.

Σε ότι έχει να κάνει με τους επεξεργαστές των δύο εκδόσεων, η Exynos έκδοση χρησιμοποιεί συνολικά 8 πυρήνες επεξεργασίας ενώ μετά το Galaxy S5 στην μη LTE έκδοση του και το Galaxy Alpha, είναι η επόμενη συσκευή της εταιρείας που μπορεί να χρησιμοποιήσει ταυτόχρονα και τους 8 πυρήνες για μια διαδικασία. Παρά όμως αυτό το χαρακτηριστικό του, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν δείχνει να είναι σημαντικά ισχυρότερος από τον SnapDragon 805 που χρησιμοποιεί τέσσερις μόνο πυρήνες Krait 450.

Στην Exynos έκδοση του Galaxy Note 4, οι τέσσερις “ισχυροί” πυρήνες είναι χρονισμένοι “σχετικά” χαμηλά στο 1.9 GHz σε αντίθεση με τους τέσσερς Krait 450 του SnapDragon 805 που αγγίζουν τα 2.7 GHz και πιθανότατα μπορούν να καλύψουν τη διαφορά από τη χρήση των 8 πυρήνων της έκδοσης με τον Exynos επεξεργαστή.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, το Galaxy Note 4 δείχνει σημαντικά ισχυρότερο από οποιαδήποτε συσκευή κυκλοφορεί μέχρι σήμερα αλλά και από πολλές που έχουν ήδη παρουσιαστεί και πρόκειται να κυκλοφορήσουν σύντομα όπως το Xperia Z3 της Sony.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights