Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Twitter: Συμφωνία με την IBM για την επεξεργασία δεδομένων.

Twitter: Συμφωνία με την IBM για την επεξεργασία δεδομένων.

απο Kostas Gliatiotis

Το Twitter ανακοίνωσε πως ξεκίνησε με την IBM μια μάλλον αρκετά ενδιαφέρουσα συνεργασία. Το κοινωνικό δίκτυο θα επιτρέψει στην IBM να έχει πρόσβαση στα tweets των χρηστών, τα οποία στη συνέχεια αυτή θα χρησιμοποιήσει ώστε να έχει μια “εικόνα” της άποψης που έχει ο κόσμος για διάφορες εταιρείες.

Πιο συγκεκριμένα, η IBM θα χρησιμοποιήσει τον Watson, έναν “υπερυπολογιστή” με δυνατότητα επεξεργασίας δεδομένων και ανάλυσης τους, ώστε να δημιουργεί μια “εικόνα” για την άποψη που έχουν οι χρήστες του Twitter για διάφορα θέματα.

Θεωρητικά, η IBM θα έχει τη δυνατότητα κατά παραγγελία, να χρησιμοποιήσει τον Watson ώστε να δώσει σε μια οποιαδήποτε εταιρεία, πληροφορίες για το τι άποψη έχει για αυτή ο κόσμος, με βάση τα Tweets που θα μπορεί να συλλέγει.

Η IBM και το Twitter έχουν κάθε λόγο να προβάλουν τα θετικά της συγκεκριμένης συμφωνίας, και εμείς προς το παρόν κανένα λόγο να αμφιβάλουμε για αυτό. Η συνεργασία περιλαμβάνει μόνο τα Tweets που έτσι και αλλιώς κάνουν δημόσια οι χρήστες του Twitter, και απλά η IBM και ο Watson θα αναλάβουν να τα… συλλέξουν και να τα χρησιμοποιήσουν θεωρητικά για τη βελτίωση υπηρεσιών και προιόντων.

Η IBM φυσικά, εμπλέκεται στην συγκεκριμένη συνεργασία με σκοπό να πουλήσει τη συγκεκριμένη υπηρεσία σε τρίτες εταιρείες, αλλά ταυτόχρονα για να αποκτήσει μεγαλύτερη εμπειρία στη συλλογή και διαχείριση τόσο μεγάλου όγκου πληροφοριών.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights