Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Samsung: Αρνείται να πληρώσει δικαιώματα στη Microsoft
samsung-4g-first-place-in2mobile-featured-image

Samsung: Αρνείται να πληρώσει δικαιώματα στη Microsoft

απο Kostas Gliatiotis

Η Microsoft βρίσκεται στο χώρο της πληροφορικής περισσότερα από 30 χρονιά τώρα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολλές από τις “πατέντες” που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία ακόμα και ανταγωνιστικών λειτουργικών συστημάτων όπως το Android της Google να ανήκουν στην ίδια. Πριν μερικά χρόνια, η Microsoft είχε ξεκινήσει να “διεκδικεί” τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτές της τις πατέντες συνάπτοντας συμφωνίες με τους περισσότερους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων. Πριν λίγο καιρό όμως η Microsoft έκανε γνωστό πως η Samsung έχει σταματήσει να πληρώνει για τη χρήση των πατεντών αυτών χωρίς τότε να γίνει γνωστός ο λόγος.

Πριν μερικές ημέρες, αφού πλέον κατατέθηκε και επίσημα αγωγή σε Αμερικάνικο δικαστήριο για τη συγκεκριμένη υπόθεση, έγινε γνωστός και ο λόγος που η Samsung αρνείται πλέον να δώσει χρήματα στη Microsoft.

Πιο συγκεκριμένα, η Samsung διαφωνεί με το σύνολο της συγκεκριμένης συμφωνίας που εκτός της χρηματικής “αποζημίωσης” περιλαμβάνει μερικές ακόμα υποχρεώσεις απέναντι στη Microsoft. Φαίνεται λοιπόν πως μια από αυτές είναι η υποχρέωση που έχει η Samsung να δίνει στη Microsoft πληροφορίες για τεχνικά ζητήματα που αφορούν τη σχεδίαση και κατασκευή συσκευών, αλλά και τους τρόπους επίλυσης τυχόν τεχνικών προβλημάτων, ειδικά για Windows Phone συσκευές.

Παρά το ότι η Samsung έχει ουσιαστικά σταματήσει να κατασκευάζει Windows Phone συσκευές, θεωρεί πως η Microsoft είναι πλέον άμεσος ανταγωνιστής της από τη στιγμή που εξαγόρασε τη Nokia και έκανε γνωστό ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί και την ονομασία της στις μελλοντικές Windows Phone συσκευές της. Με βάση αυτά, η Samsung διαφωνεί τελικά με το σύνολο της συμφωνίας που την “αναγκάζει” να μοιράζεται πληροφορίες για τη κατασκευή συσκευών με μια εταιρεία που πλέον θεωρείται ανταγωνιστής της.

Η Samsung επιλέγει λοιπόν από τη πλευρά της να “αθετήσει” το σύνολο των υποχρεώσεων της από τη συγκεκριμένη συμφωνία, ελπίζοντας σύμφωνα με την ίδια πως το δικαστήριο θα την απαλλάξει τουλάχιστον από τη συγκεκριμένη υποχρέωση “ανταλλαγής” πληροφοριών. Η Microsoft από τη πλευρά της κατηγορεί τη Samsung για αθέτηση ολόκληρης της συμφωνίας χωρίς να εστιάζει σε κάποιο συγκεκριμένο μέρος της, δείχνοντας ότι πιθανότατα θέλει εκτός από το να συνεχίσει η Samsung να τη πληρώνει να διατηρηθούν σε ισχύ και οι υπόλοιποι όροι.

Η υπόθεση έχει πλέον φτάσει στο δικαστήριο, αν και αυτό βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, κάτι που σε πολλές περιπτώσεις βρίσκει τις εταιρείες που δεν έχουν έδρα τη συγκεκριμένη χώρα να “μάχονται” από μειονεκτική θέση.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights