Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Η κοινωνική προσφορά της LG Electronics με στόχο τη βελτίωση της ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως

Η κοινωνική προσφορά της LG Electronics με στόχο τη βελτίωση της ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως

απο Kostas Gliatiotis

Στις σύγχρονες κοινωνίες της γνώσης, της τεχνολογίας, του πλουραλισμού, της πληροφόρησης και της υπερεθνικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων, η έκφραση της εταιρικής υπευθυνότητας αποτελεί ρυθμιστικό παράγοντα θετικών αλλαγών και προόδου. Τα τελευταία χρόνια κυρίως, το περιεχόμενο των ενεργειών και των προγραμμάτων κοινωνικού, περιβαλλοντολογικού, πολιτιστικού και ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα αποκτά σταδιακά περισσότερη σημασία στον επαναπροσδιορισμό της επιχειρηματικής φιλοσοφίας, χτίζοντας ισχυρούς δεσμούς εμπιστοσύνης[1] με τους καταναλωτές, αλλά και προνοητικότητας για τις πιο αδύναμες ανθρώπινες κοινότητες. Σε μια εποχή, λοιπόν, που χαρακτηρίζεται από την τάση της κοινωνικής συνείδησης των πολιτών, και με το «κοινό καλό» να εστιάζεται σε πράξεις υψηλής ευαισθησίας, οι ηγέτιδες εταιρείες κάνουν ένα βήμα μπροστά και προσφέρουν έργο ουσίας με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Η φιλοσοφία της LG Electronics (LG) κινείται ακριβώς σε αυτόν τον άξονα, καθώς σχεδιάζει και παράγει προϊόντα με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα επενδύει πόρους προκειμένου να βοηθήσει στην επίλυση προβλημάτων σε χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου.

Η LG, πάντα ευαισθητοποιημένη και μέτοχος σε θέματα που απασχολούν την παγκόσμια κοινότητα και με εμφανή την ανησυχία της για το θανατηφόρο ξέσπασμα του ιού Έμπολα στην Δυτική Αφρική, προσέφερε ως δωρεά 2.000 smartphones, συμμετέχοντας με τον τρόπο αυτό στις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για σταθεροποίηση της κατάστασης και καταπολέμηση του θανατηφόρου ιού. Αυτή η ενέργεια είναι αντιπροσωπευτική της εν εξελίξει προσπάθειας της LG να αξιοποιήσει την υψηλή τεχνολογία προκειμένου να συμβάλει στην επίλυση των παγκόσμιων προβλημάτων.

Οι συσκευές προσφέρθηκαν στις ομάδες και το προσωπικό υγείας που παρέχουν τις υπηρεσίες τους στις μολυσμένες περιοχές. Η συγκεκριμένη δράση της LG έχει ως στόχο να βοηθήσει τις υγειονομικές μονάδες για άμεση παρακολούθηση και κοινοποίηση των εν εξελίξει ιατρικών δεδομένων, παρέχοντας γρήγορη και απρόσκοπτη επικοινωνία μεταξύ των ιατρικών ομάδων και διευκολύνοντας το σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Με έμφαση στο καθήκον της κοινωνικής ευθύνης στο σύγχρονο επιχειρείν, η LG, επενδύοντας πόρους στον Τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας, συνυπολογίζει την αξία της βελτίωσης της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και ισορροπίας. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία σχεδιάζει οικολογικά και οικονομικά[2] προϊόντα που βοηθούν εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο να ζήσουν μια πιο άνετη και πιο ποιοτική ζωή. Σε αυτήν την κατεύθυνση έχει θέσει ως βασική της προτεραιότητα την παραγωγή ενεργειακά αποδοτικών και φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων, η πλειοψηφία των οποίων έχει ήδη κερδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι οι ενέργειες της LG Electronics για δημιουργία προϊόντων που στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος έχουν αποδειχτεί απόλυτα επιτυχείς και έχουν λάβει τιμητικές διακρίσεις παγκοσμίως. Ενδεικτικά μέσα στο 2014 περισσότερα από 100 μοντέλα προϊόντων της LG συμπεριλήφθηκαν στη λίστα ‘ENERGY STAR Most Efficient, χάρη στην ενεργειακά αποδοτική λειτουργία τους.

Είναι πεποίθηση της LG να συνεχίσει να παρέχει στους καταναλωτές καινοτόμα προϊόντα που διακρίνονται όχι μόνο για την τεχνολογική υπεροχή τους, αλλά και για την περιβαλλοντικά υπεύθυνη λειτουργία τους. Παράλληλα, συνεπής στη συνεισφορά της απέναντι στις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου, η LG εντείνει την εθελοντική δράση της για την υλοποίηση ενεργειών με ηθικό, κοινωνικό και ανθρωπιστικό αντίκτυπο.

[1] Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας marketing GMG, για το 2013, τα ευρήματα των μετρήσεων αποκαλύπτουν ότι το 30% (προσαύξηση κατά 13% σε σχέση με το 2012) των ερωτηθέντων έχουν σκοπό να αυξήσουν τις αγορές τους από κοινωνικά υπεύθυνες εταιρείες, ενώ το 60% δηλώνει ότι αγοράζοντας προϊόντα από κοινωνικά υπεύθυνες εταιρίες ισοδυναμεί με κοινωνική συνεισφορά και από τους ίδιους.

[2] Με βάση τη μείωση της καταναλισκόμενης ενέργειας, τα φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα της LG μειώνουν το κόστος για τους καταναλωτές μέσω των χαμηλότερων λογαριασμών και επιπλέον περιορίζουν την περιβαλλοντική ρύπανση λόγω της μείωσης της απαιτούμενης ενέργειας για τη λειτουργία τους.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights