Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Nokia: Η Foxconn θα κατασκευάζει το N1 Tablet
nokia-n1-tablet-in2mobile-front

Nokia: Η Foxconn θα κατασκευάζει το N1 Tablet

απο Kostas Gliatiotis

Με τη παρουσίαση του N1 Tablet της Nokia να έχει δημιουργήσει ήδη θετικές εντυπώσεις για την νέα πορεία που φαίνεται να θέλει να ακολουθήσει η εταιρεία, λιγότερο από μια ημέρα μετά τη παρουσίαση του, έγινε γνωστό ότι αυτό δεν θα το κατασκευάζει η ίδια η Nokia, αλλά η Κινέζικη Foxconn. Η Foxconn είναι η εταιρεία με τις μεγαλύτερες δυνατότητες παραγωγής ηλεκτρονικών αγαθών παγκοσμίως, και κατασκευάζει ήδη πολλές “διάσημες” συσκευές, με καλύτερο παράδειγμα τα iPhone και iPad της Apple.

Αναλυτικότερα, η συμφωνία δίνει στη Foxconn το δικαίωμα να χρησιμοποιεί την ονομασία της Nokia στο N1 Tablet, το οποίο θα κατασκευάζεται και θα πωλείται από την ίδια. Η Nokia είχε την αποκλειστική ευθύνη του σχεδιασμού του και των χαρακτηριστικών του και στην ουσία παραχώρησε στη συνέχεια στη Foxconn το δικαίωμα κατασκευής του.

Η Foxconn από τη πλευρά της θα πληρώνει δικαιώματα χρήσης της ονομασίας της Nokia στο N1 Tablet, ενώ ταυτόχρονα είναι υποχρεωμένη να το κατασκευάζει με βάση τις προδιαγραφές υλικών και ποιότητας που έχει θέσει η Φινλανδική εταιρεία. Ουσιαστικά η Nokia από τη στιγμή που δεν διαθέτει πλέον δικές της γραμμές παραγωγής, με τις τελευταίες εν λειτουργία να έχουν πουληθεί στη Microsoft, επέλεξε τη συγκεκριμένη λύση σαν πιο άμεση και συμφέρουσα οικονομικά από το να προσπαθήσει να λειτουργήσει και πάλι κάποιες από τις εγκαταστάσεις της στην Φινλανδία που είχαν κλείσει την εποχή που εταιρεία αντιμετώπιζε προβλήματα.

Η Nokia από τη πλευρά της έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως η παρουσίαση του N1 Tablet δεν σημαίνει την (άμεσα τουλάχιστον) επάνοδο της στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας. Η εταιρεία σκοπεύει να σχεδιάζει προϊόντα τεχνολογίας που θεωρεί η ίδια ότι έχουν ενδιαφέρουν, να θέτει τις προδιαγραφές τους και στη συνέχεια να αναθέτει σε άλλες εταιρείες τη κατασκευή τους.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights