Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Η.Π.Α. : Επιμένει να ζητά πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών.

Η.Π.Α. : Επιμένει να ζητά πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών.

απο Kostas Gliatiotis

Με τις Apple και Google να έχουν πλέον αλλάξει ριζικά τον τρόπο που λειτουργεί το iOS και το Android από τις εκδόσεις 8.x.x και Lollipop αντίστοιχα, αφαιρώντας τη δυνατότητα που είχαν οι ίδιες να αποκτούν πρόσβαση στα δεδομένα του χρήστη, φαίνεται ότι η Αμερικάνικη Κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να σταματήσει σύντομα να προσπαθεί να αλλάξει αυτό.

Αναλυτικότερα, οι δύο εταιρείες έχουν κάνει ξεκάθαρο πλέον και δημόσια και στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ότι από τα δεδομένα του χρήστη κωδικοποιούνται αυτόματα, και αν αυτός έχει ορίσει κωδικό πρόσβασης στη συσκευή τους, οι ίδιες οι εταιρείες δεν έχουν πλέον τρόπο να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτά, ακόμα και αν έχουν τη συσκευή στα χέρια τους.

Η Αμερικάνικη κυβέρνηση από τη πλευρά της, για μια ακόμα φορά χρησιμοποιώντας την “καραμέλα” της προστασίας από τρομοκρατία, εγκληματικότητα γενικότερα κλπ κλπ προσπαθεί να βρει τρόπο να αναγκάσει τις δύο εταιρείες να αλλάξουν πολιτική στο συγκεκριμένο θέμα. Η πιο πρόσφατη “προσπάθεια” της μέχρι σήμερα γίνεται μέσω ενός δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, στο οποίο προσπαθεί η κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει έναν νόμο του… 1789 για να πείσει το δικαστή να αναγκάσει τις δύο εταιρείες να δώσουν πρόσβαση στα δεδομένα του κατηγορούμενου. Μέχρι και σήμερα η συσκευή στη συγκεκριμένη υπόθεση παραμένει κλειδωμένη, και η κυβέρνηση ελπίζει να πείσει το δικαστή να ζητήσει από τις εταιρείες να “προσπαθήσουν” έστω να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα που αυτή περιέχει.

Στην περίπτωση του Android ειδικότερα, η υπόθεση είναι σαφώς πιο πολύπλοκη, αφού το λειτουργικό χρησιμοποιείται από πολλούς διαφορετικούς κατασκευαστές συσκευών. Θεωρητικά, η Αμερικάνικη κυβέρνηση μπορεί να προσπαθήσει να “αναγκάσει” τους κατασκευαστές αυτούς να αφήνουν ανοιχτό κάποιο τρόπο πρόσβασης στις συσκευές. Σε αυτή τη περίπτωση φυσικά προκύπτει επιπλέον νομικό θέμα για το αν αυτές μπορούν να επέμβουν στο συγκεκριμένο κομμάτι του Android, πέρα από το αν έχουν τεχνικά τη δυνατότητα, καθώς και σε περίπτωση που το κάνουν αυτό, αν οι συσκευές αυτές θα μπορούν να πωληθούν νόμιμα εκτός Ηνωμένων Πολιτειών σε χώρες που δεν έχουν τόσο “υπερβολικές” και παράλογες απαιτήσεις.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights