Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ LG Electronics: Νέα οργανωτική δομή στην εταιρεία

LG Electronics: Νέα οργανωτική δομή στην εταιρεία

απο Kostas Gliatiotis

Η LG Electronics (LG) ανακοίνωσε σήμερα τα νέα στελέχη, τα οποία θα αναλάβουν τη Γενική Διεύθυνση των εταιρειών LG Home Entertainment (Οικιακή Ψυχαγωγία) και LG Mobile Communications (Κινητή Τηλεφωνία) και επιπλέον τη συγχώνευση των εταιρειών LG Home Appliances (Oικιακές Συσκευές) και Air Conditioning & Energy Solutions (Κλιματισμός & Ενεργειακές Λύσεις), προκειμένου να δημιουργηθεί μία νέα ενοποιημένη εταιρεία, η LG Home Appliances & Air Solution (H&A). Τα νέα στελέχη θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους ξεκινώντας από την 1η Δεκεμβρίου, ενώ οι προαγωγές θα ενεργοποιηθούν από την 1η Ιανουαρίου του 2015.

Ο Juno Cho, Πρόεδρος της LG Corp., εταιρεία του χαρτοφυλακίου της LG Electronics, αναλαμβάνει το ρόλο του Προέδρου και CEO για την εταιρεία LG Mobile Communications, ενώ ο Dr. Jong-seok Park θα είναι υπεύθυνος της νεοσύστατης θέσης του Chief Technology Advisor. Ο κ. Cho διαθέτει ισχυρές γνώσεις πάνω στην κινητή τηλεφωνία της LG, έχοντας στο παρελθόν διατελέσει υπεύθυνος για την επιχειρηματική στρατηγική, τις πωλήσεις και το marketing της κινητής τηλεφωνίας στη Βόρειο Αμερική κατά τα έτη 2001-2007. Απόφοιτος του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σεούλ με πτυχίο στα οικονομικά, ο κ. Cho κατέχει επιπλέον τίτλο M.B.A. από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο.

Juno Cho_President and CEO of LG MC Company

Ο Bongsuk Kwon, Επικεφαλής του τμήματος ‘Synergy Division’ της LG Corp., προάγεται αναλαμβάνοντας νέα καθήκοντα ως Executive Vice President και CEO της εταιρείας LG Home Entertainment. Με μεγάλη εμπειρία στο τμήμα των οθόνων monitor της εταιρείας οικιακής ψυχαγωγίας, ο κ. Kwon ήταν εκείνος που οδήγησε την LG στην πρώτη θέση στην αγορά των οθόνων LED, ενώ επιπλέον συμμετείχε στην ανάπτυξη της δημοφιλούς σειράς smartphones “G series” ως Επικεφαλής του τμήματος Σχεδιασμού Προϊόντων της εταιρείας LG Mobile Communications. Κατέχει πτυχίο οικονομικών από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σεούλ και τίτλο M.B.A. από το Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι.

Bong-suk Kwon_EVP and CEO of LG HE Company

Τέλος, ο Seongjin Jo, Πρόεδρος και CEO της εταιρείας LG Home Appliance, θα αναλάβει καθήκοντα Προέδρου για τη νεοσύστατη εταιρεία LG Home Appliance and Air Solution (H&A). Η συγχώνευση των δύο εταιρειών Οικιακές Συσκευές και Κλιματισμός & Ενεργειακές Λύσεις θα ενδυναμώσει ακόμα περισσότερο τις δυνατότητες της εταιρείας να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις για το σπίτι, βασισμένες στις πατενταρισμένες τεχνολογίες της LG.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν περαιτέρω ανακατατάξεις που αποσκοπούν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της LG στο τμήμα Β2Β Επαγγελματικών Λύσεων της LG. Ο Hwan-Yong Noh, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος για την LG Air Conditioning & Energy Solution Company, θα αναλάβει το νέο ρόλο του B2B Officer, με στόχο να λάβει η LG ηγετική θέση στον εμπορικό τομέα, το οποίο περιλαμβάνει οθόνες, εμπορικά συστήματα κλιματισμού και πρωτοβουλίες σχετικά με τον τομέα της ενέργειας. Ο Sang-bong Lee, Executive Vice President, θα είναι Επικεφαλής του LG Energy Business Center, ένα νέο τμήμα που δημιουργείται από τα δυνατά σημεία των τριών υφιστάμενων επιχειρήσεων: Φωτοβολταϊκά (Solar), Φωτισμός και Σύστημα Αποθήκευσης Ενέργειας (Energy Storage System – ESS).

Για την ενίσχυση της καινοτομίας και του marketing, η LG ανακοίνωσε επίσης τις εξής αλλαγές:

  • Ο Scott Ahn, Chief Technology Officer της LG θα αναλάβει το πρόσθετο ρόλο του Επικεφαλής του Innovation Business Center της LG για να προσδιορίσει και να αναπτύξει νέους τομείς  επιχειρήσεων που βασίζονται σε τεχνολογίες του μέλλοντος
  • Ο Wayne Park, Global Sales and Marketing Officer, θα αναλάβει το νέο τίτλο του Executive Vice President και CEO, για την LG Overseas Sales and Marketing Company, και θα επιβλέπει 53 από τις θυγατρικές της LG σε όλο τον κόσμο
  • O Sang-Gyu Choi, Επικεφαλής της LG Κορέας για τις πωλήσεις και το marketing, προήχθη σε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Korea για τις πωλήσεις και το Marketing

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights