Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Google News: Σταματά τη λειτουργία του στην Ισπανία
google-in2mobile-featured-image

Google News: Σταματά τη λειτουργία του στην Ισπανία

απο Kostas Gliatiotis

Η υπηρεσία Google News που αναζητά τα νεότερα άρθρα με βάση το κριτήριο αναζήτησης του χρήστη, η απλά παρουσιάζει τα νεότερα άρθρα με βάση τη δημοτικότητα τους, θα σταματήσει να λειτουργεί στην Ισπανία, λόγω μιας νέας νομοθεσίας που πρόκειται να ισχύσει στη χώρα σε δύο εβδομάδες από τώρα.

Πιο συγκεκριμένα, η Ισπανική Κυβέρνηση πέρασε νόμο που υποχρεώνει τη Google να πληρώνει τους ιδιοκτήτες των ενημερωτικών μέσων για κάθε δημοσίευση άρθρων τους στο Google News ακόμα και αν αυτό είναι μόνο η επικεφαλίδα / τίτλος του άρθρου. Η Google που δεν έχει έσοδα από τη λειτουργία του Google News φυσικά δεν έχει σκοπό να πληρώνει για τη προβολή τους, και αποφάσισε να σταματήσει εντελώς τη λειτουργία της υπηρεσίας. Μάλιστα προκειμένου να είναι καλυμμένη νομικά, δεν θα προβάλει αποτελέσματα που προέρχονται από Ισπανικές σελίδες ούτε στα αποτελέσματα αναζητήσεων του Google News που γίνονται σε άλλες Ισπανόφωνες χώρες.

Πριν από λίγο καιρό η Google είχε αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα και στη Γερμανία, με τους εκδοτικούς οίκους της χώρας να ασκούν πιέσεις στην Κυβέρνηση της χώρας και στην εταιρεία, με αποτέλεσμα και σε αυτή τη χώρα το Google News να παρουσιάζει πλέον μόνο τον τίτλο των άρθρων μαζί με μια μικρή εικόνα δίπλα στο καθένα. Σε αυτή τη περίπτωση όμως, δεν ήταν λίγοι αυτοί που στη συνέχεια παραδέχθηκαν ότι προκάλεσαν μόνοι τους προβλήματα στα ειδησεογραφικά τους μέσα, αφού με αυτόν τον τρόπο μειώθηκε σημαντικά η επισκεψιμότητα τους.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights