Με τις Ηνωμένες Πολιτείες να μη συμφωνούν με τη πολιτική που ακολουθεί η Ρωσία στην Κριμαία (αφού οι Αμερικάνοι δεν έχουν κάνει ποτέ κάτι αντίστοιχο σε κάποια χώρα….), εδώ και μερικούς μήνες έχουν ξεκινήσει την επιβολή “μέτρων” απέναντι στη συγκεκριμένη χερσόνησο που ανήκει ουσιαστικά στη Ρωσία.
Ένα από αυτά τα μέτρα με μορφή “εμπάργκο” στην ουσία, απαγορεύει σε εταιρείες που έχουν την έδρα τους στις Ηνωμένες Πολιτείες να πωλούν τα προϊόντα τους στην Κριμαία.
Μετά την Apple που έχει ήδη εφαρμόσει τη συγκεκριμένη πολιτική, και η Google αποφάσισε να σταματήσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στη χερσόνησο. Η αιτιολογία της Google είναι πως δεν έχει τρόπο να πληρώνεται για τις υπηρεσίες που προσφέρει αλλά και αντίστοιχα να πληρώνει ότι χρειάζεται από τη στιγμή που έχουν επιβληθεί οικονομικές κυρώσεις στην Κριμαία.
Η εταιρεία πρόκειται όμως εκτός των AdSense και AdWords να σταματήσει και τη λειτουργία του Play Store για Android Smartphones. Η συγκεκριμένη κίνηση δεν περιορίζεται στις επί πληρωμή εφαρμογές για τις οποίες η Google θεωρεί ότι δεν θα μπορεί να συλλέξει τα χρήματα, αλλά για το σύνολο των εφαρμογών, ακόμα και των δωρεάν.
Μέχρι στιγμής, το Gmail και η ίδια η μηχανή αναζήτησης της Google θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά στη Κριμαία.

Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας