Σύμφωνα με άρθρο της Wall Street journal, ο σχεδιασμός του Apple Watch από την εταιρεία ξεκίνησε πριν σχεδόν τέσσερα χρόνια, με σκοπό τη δημιουργία ενός πολύ διαφορετικού “έξυπνου ρολογιού” από το προϊόν που παρουσιάστηκε τελικά.
Η Apple ήθελε να δημιουργήσει ένα Smartwatch που να καταγράφει και να μεταφέρει σε μια συμβατή (δηλαδή της Apple…) συσκευή πολύ περισσότερες πληροφορίες και στατιστικά για την υγεία και τη φυσική κατάσταση του χρήστη. Μάλιστα, μια από τις ιδέες ήταν να μπορεί το Apple Watch να παρακολουθεί και το επίπεδο άγχους του χρήστη, μέσω της … αγωγιμότητας του δέρματος.
Στην πορεία του σχεδιασμού του όμως, η Apple αντιμετώπισε πολλά προβλήματα, με βασικότερο από αυτά την ακρίβεια των αισθητήρων που ήταν διαθέσιμη εκείνη την περίοδο. Η εταιρεία διαπίστωσε πως οι αισθητήρες που μπορούσε να παραγγείλει από τους προμηθευτές της δεν είχαν την απαραίτητη ακρίβεια, αλλά και την αξιοπιστία που χρειαζόταν ώστε να καταγράφουν με ακρίβεια τις πληροφορίες που χρειαζόταν. Ταυτόχρονα στο στάδιο του σχεδιασμού, διαπίστωσε (όπως είναι λογικό) ότι πολλές από αυτές τις μετρήσεις επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από την κατάσταση του δέρματος εκείνη την ώρα, όπως για παράδειγμα αν ο χρήστης είναι ιδρωμένος κατά την άθληση αλλά και από το πόσο σφιχτά έχει δέσει το smartwatch στο χέρι του.
Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα, το Apple Watch που τελικά παρουσιάστηκε πριν μερικούς μήνες να είναι ένα πολύ πιο “φτωχό” σε δυνατότητες Smartwatch που στην ουσία λειτουργεί περισσότερο σαν “βοηθητική” συσκευή για το iPhone του χρήστη παρά αυτόνομα. Με δεδομένη όμως την αποδοχή που αυτό φαίνεται να έχει από την αγορά πριν καν κυκλοφορήσει, η Apple έχει παραγγείλει σύμφωνα με τις ίδιες πηγές συνολικά 6 εκατομμύρια Apple Watch προκειμένου να καλύψει την αρχική ζήτηση.