Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ HTC Desire 816 Review: Ποιότητα και μεγάλη οθόνη

HTC Desire 816 Review: Ποιότητα και μεγάλη οθόνη

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή

Με την πορεία της HTC τα τελευταία χρόνια στην αγορά να μην είναι αυτή που η εταιρεία θα ήθελε, οικονομικά αλλά και σε αναγνώριση των συσκευών της, η πολιτική σχεδιασμού σχεδόν αποκλειστικά High End συσκευών ήταν εμφανές πως έπρεπε να αλλάξει. Με την HTC λοιπόν τους τελευταίους μήνες να παρουσιάζει συσκευές στη μεσαία αλλά και τη χαμηλή κατηγορία τιμής με όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά, φαίνεται πως ήρθε η ώρα να συμμετέχει και σε μια ακόμα κατηγορία, αυτή των οικονομικών Phablets. Το Desire 816, με την οθόνη των 5,5 ιντσών μπορεί ουσιαστικά να ανήκει κάπου «ανάμεσα» στα Phablets και τα … φυσιολογικά κινητά τηλέφωνα, οι συνολικές του διαστάσεις αλλά και ο χαρακτήρας της συσκευής το τοποθετούν σε αυτήν την κατηγορία.

desire-816-in2mobile-size-comparison

Στη παρουσίαση που ακολουθεί θα γνωρίσουμε μαζί το Desire 816 και το πώς αυτό μπορεί να βοηθήσει την εταιρεία να συνεχίσει την πορεία ανάκαμψης στην οποία έχει μπει εδώ και περίπου ένα χρόνο.

Σχέδιο Μέγεθος Βάρος.

Όπως και οι περισσότεροι κατασκευαστές, έτσι και η HTC δεν “ξεφεύγει” ιδιαίτερα από τη σχεδιαστική γραμμή των υπολοίπων συσκευών της, διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο πως η συσκευή θα είναι άμεσα αναγνωρίσιμη σαν προϊόν κατασκευασμένο από αυτή.

desire-816-in2mobile-front-full

Το Desire 816 είναι φυσικά εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από πλαστικό, αφού η κατηγορία τιμής στην οποία ανήκει δεν θα επέτρεπε τη χρήση μεταλλικής κατασκευής. Συνεχίζοντας όμως την πολύ καλή παράδοση της HTC στον τομέα της ποιότητας υλικών και συναρμολόγησης, η συσκευή δίνει μια αίσθηση πολυτέλειας και στιβαρότητας που δύσκολα συναντά κανείς σε αυτή την κατηγορία.

desire-816-in2mobile-htc-logo

Για να επιτευχθεί όμως αυτός ο στόχος, το Desire 816 δεν διαθέτει αφαιρούμενο καπάκι στο πίσω μέρος του, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η πρόσβαση στη μπαταρία του, και τις υποδοχές για κάρτες SIM και microSD να έχουν μεταφερθεί στο δεξί πλαϊνό μέρος της συσκευής.

desire-816-in2mobile-card-slots

Μάλιστα εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε πως λόγω των υποδοχών αυτών, το πλήκτρο ενεργοποίησης αλλά και τα πλήκτρα έντασης βρίσκονται στο αριστερό μέρος του Desire 816, με τη συγκεκριμένη διάταξη να απαιτεί εξοικείωση αρχικά από το χρήστη.

desire-816-in2mobile-side-keys

Στο μπροστινό μέρος του Desire 816 ξεχωρίζει η 5,5 ιντσών οθόνη του, αλλά και τα δύο πολύ δυνατά και αποδοτικά ηχεία που έχουν τοποθετηθεί ακριβώς πάνω και κάτω από αυτή.  Το υπόλοιπο της συσκευής δεν διαθέτει σχεδόν κανένα «ξεχωριστό» σχεδιαστικό γνώρισμα, κάνοντας το Desire 816 μια από τις πιο «απλές» σε σχεδιασμό συσκευές που έχει κατασκευάσει τα τελευταία χρόνια η HTC.

desire-816-in2mobile-front-upper

desire-816-in2mobile-front-lower

Όπως ήδη αναφέραμε, παρά τη χρήση μιας οθόνης με διαγώνιο 5,5 ιντσών, οι εξωτερικές διαστάσεις του Desire 816 είναι μεγαλύτερες από πολλές συσκευές του ανταγωνισμού με οθόνη ανάλογων διαστάσεων, με τη συσκευή συνολικά να δείχνει αισθητά μεγαλύτερη. Παρόλα αυτά, το μικρό της πάχος αλλά και το αρκετά χαμηλό βάρος δημιουργούν ένα σύνολο αρκετά εύκολο στη μεταφορά του.

Οθόνη

Αναφερθήκαμε ήδη στη διαγώνιο της οθόνης του Desire 816, οπότε ήρθε η ώρα να… εξετάσουμε και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της. Η HTC έχοντας σαν περιορισμό την τελική τιμή πώλησης του Desire 816 επέλεξε όπως ήταν μάλλον αναμενόμενο να χρησιμοποιήσει μια οθόνη ανάλυσης 1280 x 720 pixels ή αλλιώς 720p, με τη συγκεκριμένη ανάλυση να είναι οριακά αποδεκτή σε μια οθόνη με τόσο μεγάλη διαγώνιο.

desire-816-in2mobile-front-full-2

Παρά το χαμηλό της Pixel density, η οθόνη του Desire 816 δεν ενοχλεί με την απόδοση της και θα πρέπει κανείς να την κοιτάξει από πολύ κοντά ώστε να αντιληφθεί τη χαμηλή της ανάλυση. Αυτό φυσικά βοηθά σημαντικά στη καθημερινή χρήση της συσκευής χωρίς ενοχλητικά προβλήματα.

desire-816-in2mobile-screen upper

Σε ότι έχει να κάνει με τη χρωματική της απόδοση, αυτή είναι μάλλον μέτρια χωρίς όμως να είναι και αυτή με τη σειρά της ενοχλητική. Τα χρώματα παρουσιάζονται λιγότερο έντονα και με λιγότερη «ζωντάνια» από ότι θα θέλαμε στην οθόνη του Desire 816, όμως με το γραφικό περιβάλλον της HTC να χρησιμοποιεί σε μεγάλο βαθμό «σκούρο» φόντο και σχεδιασμό, το «μειονέκτημα» αυτό δεν είναι άμεσα αισθητό και κάνει την εμφάνιση του μόνο κατά τη προβολή φωτογραφιών ή βίντεο.

desire-816-in2mobile-screen-lower

Οι γωνίες θέασης είναι άριστες για LCD Panel και μάλιστα στη συγκεκριμένη κατηγορία τιμής, ενώ αντίστοιχα ο φωτισμός εντυπωσιάζει με την ένταση του στη μέγιστη ρύθμιση, που είναι απαραίτητη μόνο σε συνθήκες έντονης ηλιοφάνειας. Θετικό στοιχείο αποτελεί τέλος η αυτόματη ρύθμιση του φωτισμού, ένα χαρακτηριστικό που πολλές φορές κακώς δεν υπάρχει σε συσκευές της κατηγορίας τιμής στην οποία ανήκει το Desire 816.

Σε γενικές γραμμές, η οθόνη του Desire 816 εξυπηρετεί με σχεδόν απόλυτη επιτυχία το σκοπό της, να προσφέρει δηλαδή μια μεγάλη «επιφάνεια εργασίας» στο χρήστη της συσκευής, και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ενοχλήσει στη καθημερινότητα με την απόδοση της.

Λειτουργικό σύστημα.

Όπως όλες οι συσκευές της HTC έτσι και το Desire 816 χρησιμοποιεί το ιδιαίτερα τροποποιημένο σε εμφάνιση και λειτουργία γραφικό περιβάλλον που έχει σχεδιάσει η εταιρεία. Προς το παρόν, και χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν τελικά θα αναβαθμιστεί στο μέλλον σε Android Lollipop, το Desire 816 «τρέχει» την 4.4.2 Kitkat έκδοση του Android.

Screenshot_2015-02-07-17-31-41 Screenshot_2015-02-07-17-33-30 Screenshot_2015-02-07-17-34-02

Το γραφικό περιβάλλον της HTC ξεχωρίζει για την αρκετά διαφορετική του εμφάνιση σε σύγκριση με το Stock Android αλλά και τις περισσότερες αντίστοιχες προτάσεις των υπόλοιπων κατασκευαστών. Η ευκολία χρήσης που προσφέρει είναι αυξημένη μεν, το Desire 816 όπως και όλες οι συσκευές της εταιρείας απαιτούν ένα χρονικό διάστημα εξοικείωσης μαζί τους σε περίπτωση που ο χρήστης δεν έχει χρησιμοποιήσει συσκευή της HTC στο παρελθόν.

Screenshot_2015-02-07-17-33-16 Screenshot_2015-02-07-17-33-23 Screenshot_2015-02-07-17-37-53

Στις ξεχωριστές του δυνατότητες θα πρέπει να αναφέρουμε την ύπαρξη του ραδιοφώνου, που μάλλον θεωρείται δεδομένο πως πρέπει να υπάρχει στη συγκεκριμένη κατηγορία τιμής, ενώ και ο Video Player υποστηρίζει σχεδόν όλες τις πιθανές μορφές αρχείων βίντεο εκμεταλλευόμενος άριστα τη μεγάλη οθόνη του Desire 816.

Κάμερα

Στο πίσω μέρος του Desire 816 βρίσκεται μια κάμερα της οποίας ο αισθητήρας έχει «ονομαστική» ανάλυση 13 MpIxels. Όπως και η οθόνη της συσκευής, με δεδομένο πάντα το χαρακτήρα του Desire 816 και την τιμή πώλησης του, η κάμερα έχει την απόδοση που χρειάζεται στην πράξη ώστε να «δικαιολογήσει» την ανάλυση της και να προσφέρει τη μέγιστη δυνατή λειτουργικότητα στο χρήστη.

desire-816-in2mobile-camera

Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει το Desire 816 για κάποιο «περίεργο» λόγο όπως και η οθόνη του περιέχουν λιγότερο έντονα χρώματα από αυτά που βλέπει εκείνη τη στιγμή ο χρήστης, χωρίς όμως και σε αυτή την περίπτωση η διαφορά να είναι ενοχλητική. Το επίπεδο λεπτομέρειας των φωτογραφιών είναι απόλυτα αποδεκτό σε όλες τις συνθήκες, και μόνο σε ιδιαίτερα χαμηλό φωτισμό εμφανίζεται ψηφιακός θόρυβος προκειμένου η φωτογραφία να βγει όσο το δυνατόν πιο φωτεινή.

Η εγγραφή βίντεο αντίστοιχα εκμεταλλεύεται το σχετικά ισχυρό Hardware του Desire 816 και προσφέρει εγγραφή σε ανάλυση 1080p με πολύ καλά αποτελέσματα. Το βίντεο περιέχει πολύ καλά επίπεδα λεπτομέρειας, ενώ αντίστοιχα η ανταπόκριση στη γρήγορη κίνηση και τις εναλλαγές φωτισμού γίνεται χωρίς ενοχλητικές καθυστερήσεις.

Επεξεργαστής Μνήμη

Στη κατηγορία τιμής που ανήκει το Desire 816, δεν υπάρχουν πολλές επιλογές στον τομέα του επεξεργαστή προκειμένου να δημιουργήσει κανείς μια συσκευή με καλύτερη από το μέσο όρο απόδοση, και έτσι η HTC επέλεξε τη χρήση του MT6592 της Mediatek. Ο MT6592 διαθέτει στο εσωτερικό του συνολικά οχτώ πυρήνες επεξεργασίας, αρχιτεκτονικής A-7 της ARM, χρονισμένους αρκετά ψηλά, στο 1.7 GHz. Φυσικά, όπως και οι περισσότεροι επεξεργαστές με περισσότερους από 4 πυρήνες, έτσι και ο MT6592 δεν χρειάζεται σχεδόν σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιήσει και τους 8 ώστε να λειτουργήσει το Desire 816. Η απόδοση του στην πράξη είναι ιδιαίτερα καλή, με τη συσκευή να μην παρουσιάζει καθυστερήσεις στη λειτουργία της και τις εφαρμογές κάθε είδους να «τρέχουν» χωρίς προβλήματα. Για να δει κάποιος και τους 8 πυρήνες επεξεργασίας να λειτουργούν ταυτόχρονα για περισσότερο από μερικά δευτερόλεπτα θα πρέπει να τρέξει κάποιο… benchmark στη συσκευή, αφού σχεδόν σε κάθε άλλη περίπτωση δεν είναι απαραίτητη η λειτουργία όλων μαζί.

Screenshot_2015-02-07-17-33-47 Screenshot_2015-02-07-17-37-28 Screenshot_2015-02-07-17-37-36

Η κάρτα γραφικών τώρα του MT6592 είναι η Mali 450 της ARM και πάλι, η απόδοση της οποίας δυστυχώς δεν προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο. Στις περισσότερες περιπτώσεις μπορεί χωρίς προβλήματα να «οδηγήσει» την 720p οθόνη του Desire 816, η… μετρήσιμη απόδοση της όμως δείχνει ότι δεν προσφέρεται για απαιτητική χρήση, σε παιχνίδια.

Screenshot_2015-02-07-21-09-35 Screenshot_2015-02-07-21-25-58 Screenshot_2015-02-07-21-26-14

Ο αποθηκευτικός χώρος τέλος ανέρχεται σε 8 GB από τα οποία όμως είναι διαθέσιμα στη πράξη μόλις 4,39 GB δηλαδή σχεδόν τα μισά. Αυτό σημαίνει πως ο ιδιοκτήτης του Desire 816 θα χρειαστεί πιθανότατα κάποια microSD κάρτα μνήμης προκειμένου να μην αντιμετωπίσει προβλήματα χώρου.

Μπαταρία.

Η HTC εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο τις μεγάλες εξωτερικές διαστάσεις του Desire 816 και το εφοδίασε με μια μπαταρία χωρητικότητας 3.000 mAh. Η χωρητικότητα αυτή, με δεδομένο και το χαμηλών απαιτήσεων Hardware, χαρίζει στο Desire 816 εντυπωσιακούς χρόνους αναμονής για την κατηγορία του.

Σε καθημερινή… φυσιολογική χρήση, η συσκευή μπορεί να παραμείνει εν λειτουργία για περισσότερο από δύο ημέρες, χρόνος που μειώνεται σε περίπου μια ημέρα μόνο αν ο χρήστης είναι ιδιαίτερα απαιτητικός μαζί της. Σε περίπτωση τώρα που χρησιμοποιήσει κάποιος το Desire 816 κατά κύριο λόγο για κλήσεις φωνής και γραπτή επικοινωνία, ο χρόνος αναμονής μπορεί να αυξηθεί σε περίπου τρεις ημέρες.

Συμπέρασμα.

Στην προσπάθεια της να απευθυνθεί σε ένα κομμάτι της αγοράς άγνωστο μέχρι σήμερα για αυτή, η HTC δημιούργησε το Desire 816 χρησιμοποιώντας ότι καλύτερο έχει να προσφέρει σαν εταιρεία. Η ποιότητα κατασκευής του αλλά και τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι «αντάξια» της φήμης που έχει η εταιρεία στον τομέα αυτό, και μόνο η χρήση πλαστικού δείχνει πως πρόκειται για μια οικονομική πρόταση.

Στην κατηγορία των Phablets ή αν θέλετε σε αυτή των συσκευών με ελάχιστα μεγαλύτερη οθόνη από το «φυσιολογικό» στην οποία ανήκει το Desire 816, είναι δύσκολο να βρει κανείς κάποια άλλη συσκευή με το σύνολο των τεχνικών του χαρακτηριστικών σε αντίστοιχη τιμή πώλησης, και αυτό είναι σίγουρα θετικό στοιχείο για τη συσκευή αλλά και την ίδια την HTC.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights