Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Samsung: Η Επίσημη παρουσίαση του Galaxy S6
galaxy-s6-s6-edge-in2mobile-featured-image

Samsung: Η Επίσημη παρουσίαση του Galaxy S6

απο Kostas Gliatiotis

Σε μια όντως αρκετά εντυπωσιακή και γεμάτη εικόνα και ήχο συνέντευξη τύπου, η Samsung παρουσίασε και επίσημα το επόμενο κορυφαίο της Smartphone, το Galaxy S6.

gsmarena_002

Ξεκινώντας από το σχεδιασμό του Galaxy S6, η Samsung και συγκεκριμένα ο διευθύνων σύμβουλος του Mobile division κύριος J.K. Shin εστίασε στο πως η εταιρεία θέλησε για μια ακόμα φορά να παρουσιάσει μια συσκευή που να συνδυάζει το σχέδιο με την αυξημένη λειτουργικότητα. Στην περίπτωση του Galaxy S6 φυσικά αυτό σημαίνει στην πραγματικότητα δύο διαφορετικές συσκευές, αφού όπως ήταν ήδη γνωστό, θα υπάρχει και η έκδοση Galaxy S6 Edge με κυρτή οθόνη και στις δύο πλευρές της οθόνης. Σε έναν μάλλον εντυπωσιακό συνδυασμό υλικών, το Galaxy S6 αλλά και το Galaxy S6 Edge χρησιμοποιούν μέταλλο, γυαλί και πλαστικό στην κατασκευή τους, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι αρκετά διαφορετικό σε εμφάνιση από ότι μας έχει συνηθίσει μέχρι και σήμερα η εταιρεία.

1490723_878900178841743_61376081756485581_o

Μάλιστα, στην αναφορά για την μεταλλική κατασκευή του Galaxy S6 έγινε λόγος για το πώς αυτή είναι κατά 50% πιο ανθεκτική από τις συσκευές του ανταγωνισμού, αναφέροντας πως το Galaxy S6 δεν… λυγίζει!

Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες δυνατότητες του, η Samsung φαίνεται πως τελικά βρήκε ένα τρόπο να συνδυάσει όσο το δυνατόν περισσότερες τεχνολογίες σε ένα απλό στη χρήση τελικό αποτέλεσμα, σε αντίθεση με τις παλαιότερες συσκευές της και κυρίως το Galaxy S4.

Στο εσωτερικό του Galaxy S6 θα βρίσκεται φυσικά ο κατασκευασμένος από την ίδια τη Samsung Exynos 7420 με την εταιρεία να μην τον αναφέρει συγκεκριμένα, αλλά να τονίζει πως ο επεξεργαστής στο εσωτερικό της συσκευής είναι κατασκευασμένος στα 14nm κάτι που μέχρι στιγμής δεν προσφέρεται από καμία ανταγωνιστική εταιρεία. Οι ισχυρισμοί της Samsung για αυξημένες επιδόσεις σε σύγκριση με το Galaxy Note 4 αναφέρονταν προφανώς στην έκδοση της συσκευής με τον Exynos 5433 στο εσωτερικό της, η οποία δεν είναι επίσημα διαθέσιμη στη χώρα μας.

Τονίζοντας για μια ακόμα φορά (πιθανότατα δικαίως) την υπεροχή της Samsung στον τομέα των οθονών, το Galaxy S6 θα διαθέτει οθόνη διαγωνίου μόλις 5.1 ιντσών με την ανάλυση της να αυξάνεται όπως ήταν σίγουρο σε 2560 x 1440 pixels. Αντίστοιχα η οθόνη του Galaxy S6 Edge διατηρεί την ίδια ανάλυση με την “πικνότητα” και στις δύο περιπτώσεις να αγγίζει το εντυπωσιακό 557ppi για πρώτη φορά σε κινητό τηλέφωνο.

gsmarena_001

Η αναφορά στην κάμερα του Galaxy S6 ξεκίνησε “ανάποδα” από ότι συνηθίζεται, με έμφαση στη μπροστινή κάμερα του, η οποία έχει αισθητήρα ανάλυσης 5 Mpixels. Στα ξεχωριστά χαρακτηριστικά της περιλαμβάνεται η χρήση ενός φακού περισσότερο ευαίσθητου στο φωτισμό για λήψη φωτογραφιών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, αλλά και το real-time HDR για πρώτη φορά σε μπροστινή κάμερα κινητού τηλεφώνου.

Η πίσω κάμερα με τη σειρά της, διατηρεί την ανάλυση στα 16 Mpixels όπως το Galaxy S5 και το Galaxy Note 4, θα διαθέτει όμως Optical Image Stabilization όπως αυτή του Galaxy Note 4, με επιπλέον σημαντική προσθήκη τη λειτουργία του κατά την εγγραφή βίντεο, χαρακτηριστικό που προφανώς οφείλεται στην αυξημένη επεξεργαστική ισχύ του Galaxy S6.

Για πρώτη φορά σε συσκευή της σειράς Galaxy S και σαν η τρίτη συνολικά συσκευή της εταιρείας μετά τα Galaxy A5 και Galaxy A3 το Galaxy S6 δεν θα διαθέτει αφαιρούμενη μπαταρία. Όπως τονίστηκε κατά την παρουσίαση, η Samsung μέχρι και σήμερα αρνούνταν να κατασκευάσει συσκευές στις οποίες δεν αφαιρείται η μπαταρία, μέχρι να μπορεί να κατασκευάσει μια συσκευή που θα δίνει στο χρήστη την “σιγουριά” ότι αυτή δεν θα του δημιουργεί προβλήματα. Έτσι το Galaxy S6 σύμφωνα με τη Samsung με τη χρήση της τεχνολογίας Quick Charge (παρά τη πλήρη απουσία hardware της Qualcomm στο εσωτερικό του) μπορεί να προσφέρει έως και 4 ώρες λειτουργίας με φόρτιση μόλις 10 λεπτών, ενώ σε μια από τις πολλές στη συγκεκριμένη παρουσίαση αλλά ασυνήθιστες για τη Samsung σύγκριση με το iPhone 6, η μπαταρία του Galaxy S6 μπορεί να φορτίσει πλήρως σε λιγότερο από το μισό χρόνο (παρά τη σχεδόν διπλάσια χωρητικότητα της).

Τις επόμενες ημέρες καθώς θα γίνονται γνωστές ακόμα περισσότερες πληροφορίες για το νέο Galaxy S6 θα ακολουθήσουν ενημερώσεις του συγκεκριμένου άρθρου καθώς και πολλά ακόμα νεότερα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights