Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Cyanogen: Νέα εμφάνιση και συνεργασία με την Qualcomm
cyanogen-new-logo-in2mobile-featured-image

Cyanogen: Νέα εμφάνιση και συνεργασία με την Qualcomm

απο alpha

Κατά τη διάρκεια του Mobile World Congress στη Βαρκελώνη, η Cyanogen ανακοίνωσε πως αλλάζει την εμφάνιση της (σε μια προσπάθεια να γίνει πιο… σοβαρή) και ταυτόχρονα μια νέα συνεργασία αυτή τη φορά με την Qualcomm.

Η Cyanogen έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό με την εναλλακτική ROM που προσέφερε για πολλές από τις κορυφαίες συσκευές της αγοράς κάθε κατασκευαστή. Οι ROM της Cyanogen συνδυάζουν μέχρι και σήμερα την εμφάνιση και τη λειτουργικότητα του Stock Android της Google με περισσότερες επιλογές στο customization του λειτουργικού και της συσκευής αλλά και την επιπλέον ελευθερία που πολλές φορές προσφέρουν ανάλογα με τη συσκευή.

Η Cyanogen όμως πριν αρκετό καιρό προχώρησε και στην επίσημη σύσταση εταιρείας προκειμένου να αντιμετωπιστεί πιο “σοβαρα” από την αγορά της κινητής τηλεφωνίας αλλά και για να καταφέρει να αρχίσει να συνεργάζεται και επίσημα με κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων και όχι μόνο.

Η πρώτη σημαντική συνεργασία για την εταιρεία ήρθε με την συμφωνία για την δημιουργία του λειτουργικού συστήματος του OnePlus One, συνεργασία όμως που δεν κράτησε, με την Cyanogen να παρέχει την custom έκδοση του Android και σε άλλη εταιρεία, και την κατασκευάστρια εταιρεία του OnePlus One να δημιουργεί τη δική της έκδοση για τη συσκευή της.

Η νέα συνεργασία της εταιρείας όμως που ανακοινώθηκε μαζί με το Rebranding της θα είναι με την Qualcomm, αυτή τη φορά όμως όχι για συσκευές που θα φτάνουν στα χέρια του τελικού καταναλωτή. Η Cyanogen θα παρέχει στην Qualcomm τις Custom ROM της ώστε η δεύτερη να τις χρησιμοποιεί στα Reference Design Tablet και Smartphones που κατασκευάζει. Οι “συσκευές αναφοράς” της Qualcomm είναι αυτές με τις οποίες η εταιρεία παρουσιάζει στο κοινό και τους συνεργάτες της κάθε καινούριο της επεξεργαστή, προκειμένου να δείξει τα πλεονεκτήματα του, και κατασκευάζονται από την ίδια.

Η Cyanogen στο παρελθόν έχει αρνηθεί να εξαγοραστεί από τη Google, ενώ προχωρώντας ακόμα πιο μακριά δήλωσε πως ελπίζει να δημιουργήσει μια έκδοση του Android που να μην εξαρτάται τόσο πολύ από την εταιρεία που το δημιούργησε.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights