Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy Tab S 8.4 Review: Εντυπωσιακή οθόνη σε μικρό μέγεθος
galaxy-tab-s-8-4-in2mobile-featured-image

Samsung Galaxy Tab S 8.4 Review: Εντυπωσιακή οθόνη σε μικρό μέγεθος

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή

Αρκετούς μήνες μετά την επίσημη παρουσίαση τους από τη Samsung και την αναλυτική παρουσίαση του Galaxy Tab S 10.5 μέσα από τη σελίδα μας, με την αγορά να κάνει μια «στροφή» προς τα Tablet με μικρότερη διαγώνιο οθόνη από τις 10 ίντσες, θεωρήσαμε πως είναι η κατάλληλη στιγμή να προσθέσουμε και το Galaxy Tab S 8.4 στη λίστα των Tablet που έχουν παρουσιαστεί στη σελίδα μας.

Σαν «ανακεφαλαίωση» περισσότερο του τι είναι η σειρά Galaxy Tab S  της Samsung θα αναφέρουμε πως πέρα από το προφανές, δηλαδή την ύπαρξη της SUPER AMOLED οθόνης σε Tablet και μάλιστα με εντυπωσιακά υψηλή ανάλυση, το Galaxy Tab S 8.4 αποτελεί το μικρότερο σε διαστάσεις Tablet της σειράς (μέχρι σήμερα τουλάχιστον) που όμως δεν θυσιάζει κανένα από τα χαρακτηριστικά του μεγάλου του αδερφού.

galaxy-tab-s-8-4-in2mobile-screen (1)

Η δημιουργία της σειράς Galaxy Tab S  από τη Samsung ξεκίνησε την εποχή που η εταιρεία διέθετε στην αγορά ήδη μια μεγάλη γκάμα προιόντων στην κατηγορία των Tablets, προκειμένου να καλύψει το «άνω άκρο» αυτής σε ότι αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά και την ποιότητα κατασκευής.

Αρκετούς μήνες μετά την επίσημη παρουσίαση του, το Galaxy Tab S 8.4 μπορεί να μην δείχνει τόσο τεχνολογικά «εξελιγμένο» στα χαρτιά όσο την ημέρα της παρουσίασης του, παραμένει όμως μέχρι και σήμερα το μοναδικό Tablet της αγοράς με οθόνη μικρότερη από 10 ίντσες που διαθέτει οθόνη SUPER AMOLED με τη μοναδική χρωματική της απόδοση, ενώ ταυτόχρονα παραμένει ένα από τα ελαφρύτερα και ευκολότερα στη χρήση και μεταφορά Tablet που υπάρχουν. Δυστυχώς όμως η σχετικά υψηλή τιμή πώλησης του, ακόμα και με τα συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστικά πιθανόν το «εμπόδισαν» από το να έχει την επιτυχία που θα του … άξιζε, σε μια κατηγορία που η χαμηλή τιμή πώλησης πολλές φορές είναι σημαντικότερο κριτήριο αγοράς από τις επιδόσεις.

Σχέδιο μέγεθος βάρος.

Το Galaxy Tab S 8.4 όπως και ο μεγαλύτερος αδερφός του, σχεδιαστικά βρίσκεται κάπου ανάμεσα στην φιλοσοφία που ακολούθησε η Samsung στο Galaxy S5 και αυτή των επόμενων συσκευών της. Το πίσω μέρος του Tablet δεν έχει την «δερμάτινη» υφή των Galaxy Note Tablets αλλά ούτε  και ακριβώς αυτή του Galaxy S5 σε μια προσπάθεια από τη Samsung να βρει τη «χρυσή τομή» στη χρήση του πλαστικού με διαφορετική από το αναμενόμενο υφή.

galaxy-tab-s-8-4-in2mobile-side-upper

galaxy-tab-s-8-4-in2mobile-back-upper

galaxy-tab-s-8-4-in2mobile-back-lower

Η μπροστινή του πλευρά είναι επίσης σχεδόν «αδιάφορη» σχεδιαστικά, με τα πλήκτρα κάτω από την οθόνη να θυμίζουν πως πρόκειται για Tablet κατασκευασμένο από τη Samsung. Αυτό όμως σχεδόν το «ξεχνά» ο χρήστης τη στιγμή που ενεργοποιεί το Tablet από κατάσταση αναμονής και αντικρίζει την εντυπωσιακή του οθόνη, με την οποία θα ασχοληθούμε αναλυτικότερα στο αντίστοιχο κομμάτι της παρουσίασης.

galaxy-tab-s-8-4-in2mobile-front-full galaxy-tab-s-8-4-in2mobile-front-site

Όπως ήδη αναφέραμε στην εισαγωγή της παρουσίασης, το Galaxy Tab S 8.4 αποτελεί ένα από τα ελαφρύτερα αλλά και λεπτότερα Tablet της αγοράς, εντυπωσιάζοντας πραγματικά με το πόσο εύκολο είναι στο να το κρατά ο χρήστης ακόμα και με το ένα χέρι για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Οι εξωτερικές του διαστάσεις βοηθούν το Galaxy Tab S 8.4 να είναι ιδιαίτερα εύκολο και στη μεταφορά του, ένα στοιχείο που είναι περισσότερο απαραίτητο σε ένα Tablet των 8 ιντσών (περίπου…) από ότι σε ένα με οθόνη των 10 ιντσών, αφού είναι σχεδιασμένα ώστε να μεταφέρονται και εκτός σπιτιού ή γραφείου πιο συχνά.

galaxy-tab-s-8-4-in2mobile-note-4-comparison galaxy-tab-s-8-4-in2mobile-samsung-logo

Συνολικά, μπορεί τα τεχνικά χαρακτηριστικά στο εσωτερικό του Galaxy Tab S 8.4 να μην εντυπωσιάζουν πλέον όσο την στιγμή της παρουσίασης του, το εξωτερικό του όμως, με την ποιότητα κατασκευής του αλλά κυρίως με το χαμηλό του βάρος και πάχος, συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να του δίνουν τον χαρακτηρισμό ενός από τα πιο εντυπωσιακά Tablet που υπάρχουν στην αγορά.

Οθόνη

Ο γράφων δεν κρύβει τη συμπάθεια του στις SUPER AMOLED οθόνες που χρησιμοποιεί η Samsung, και στη συγκεκριμένη παρουσίαση είναι μάλλον δύσκολο να κρύψει τον.. ενθουσιασμό του για τη χρήση τους σε Tablet (μετά από χρόνια και το αδικημένο Galaxy Tab 7.7).

galaxy-tab-s-8-4-in2mobile-screen (1)

Όπως και ο μεγάλος του αδερφός, το Galaxy Tab S 8.4 προσφέρει μια οθόνη με ανάλυση για μια ακόμα φορά στα 2560 x 1600 pixels, που χάρη στη μικρότερη διαγώνιο είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή σε καθημερινή χρήση, κυρίως λόγω του Pixel density των 359 pixel ανά ίντσα, που είναι μεγαλύτερο από αυτό πολλών Smartphones που κυκλοφόρησαν ακόμα και πολλούς μήνες μετά το Galaxy Tab S 8.4.

galaxy-tab-s-8-4-in2mobile-screen (3)

Τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας SUPER AMOLED της Samsung είναι συγκεκριμένα και έχουν να κάνουν με τη χρωματική της απόδοση και πιο συγκεκριμένα το πόσο ζωντανά ή έντονα χρώματα μπορεί να παρουσιάσει μια τέτοια οθόνη. Στην περίπτωση των Smartphones της εταιρείας, δεν είναι λίγοι οι χρήστες που θεωρούν ότι η συγκεκριμένη χρωματική απόδοση είναι υπερβολική σε πολλές περιπτώσεις, και η Samsung έχει φροντίσει ώστε οι νεότερες συσκευές της να μετριάζουν σε μεγάλο βαθμό το «μειονέκτημα» αυτό με την ύπαρξη της αυτόματης ρύθμισης ανάλογα με το περιεχόμενο που προβάλλεται.

galaxy-tab-s-8-4-in2mobile-screen (2)

Στην περίπτωση του Galaxy Tab S 8.4 όμως τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά, αφού ένα Tablet εξ’ορισμού προορίζεται για διαφορετική χρήση από ότι ένα κινητό τηλέφωνο. Αυτό σημαίνει πως η «ζωντάνια» μιας SUPER AMOLED οθόνης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προβολή μιας ταινίας σε συνθήκες που είναι δύσκολο να συναντήσει κανείς ακόμα και σε τηλεοράσεις, ενώ ταυτόχρονα οι πολύ καλές γωνίες θέασης των οθονών αυτών είναι περισσότερο χρήσιμες σε Tablet που μπορεί να το κοιτάνε περισσότεροι από ένας άνθρωπος ταυτόχρονα.

Παρόλα αυτά, η Samsung δηλώνει μάλλον υπερήφανα πως οι οθόνες των δύο Galaxy Tab S έχουν ακόμα και σε μετρήσιμη μορφή τη χρωματική πιστότητα που πρέπει να έχουν. Η άποψη μας είναι πως αρκεί να χρησιμοποιήσει κανείς το Galaxy Tab S 8.4 για μερικές ώρες και στη συνέχεια να προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει κάποιο άλλο Tablet ακόμα και της ίδιας της Samsung για να εκτιμήσει τα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης οθόνης.

Επειδή όμως ένα Tablet χρησιμοποιείται και για την άνετη ανάγνωση κειμένου, η Samsung φρόντισε το Galaxy Tab S 8.4 να διαθέτει τη δυνατότητα ρύθμισης της χρωματικής απόδοσης της οθόνης του, ώστε κατά την προβολή σελίδων και κειμένου κάθε είδους η ένταση των χρωμάτων να μην είναι κουραστική για το χρήστη.

galaxy-tab-s-8-4-in2mobile-site-close-up

Μέχρι και σήμερα, οι οθόνες ανάλυσης 2560 x 1600 pixels είναι κάτι που μπορεί να συναντήσει κανείς μόνο στα ακριβότερα Tablets που υπάρχουν στην αγορά, και συνήθως σε διαστάσεις των 10 ιντσών. Μοναδική εξαίρεση αποτελούν τα iPad της Apple και το κατασκευασμένο από τη Samsung και αρκετά παλαιότερο Galaxy Tab Pro 8.4. Αυτό σημαίνει πως μέχρι και σήμερα, το Galaxy Tab S 8.4 αποτελεί ένα «μοναδικό» Tablet σε ότι αφορά την οθόνη του συνολικά, και μόνο λόγω αυτής της οθόνης καταφέρνει να είναι ενδιαφέρον ακόμα και αρκετούς μήνες αφού κυκλοφόρησε στην αγορά.

Λειτουργικό σύστημα.

Μέχρι στιγμής, το Galaxy Tab S 8.4 όπως και ο μεγαλύτερος αδερφός του, δεν έχουν αναβαθμιστεί σε Android Lollipop με την συγκεκριμένη αναβάθμιση να είναι πάντως όπως όλα δείχνουν στα τελευταία στάδια των δοκιμών της.

Προς το παρόν λοιπόν, το Galaxy Tab S 8.4 «τρέχει» την 4.4.4 Kitkat έκδοση του Android ενώ πάνω από αυτή βρίσκεται στο γνωστό πλέον γραφικό περιβάλλον της Samsung με τις αλλαγές που αυτό έχει υποστεί από την κυκλοφορία του Galaxy S5 και μετά.

galaxy-tab-s-8-4-in2mobile-user-interface (1) galaxy-tab-s-8-4-in2mobile-user-interface (2)

Η Samsung έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το γραφικό της περιβάλλον να είναι αρκετά απλό σε εμφάνιση και λειτουργία, ενώ ταυτόχρονα πολλές εφαρμογές εκμεταλλεύονται άριστα την οθόνη του Galaxy Tab S 8.4 σε ότι έχει να κάνει με το μέγεθος και την ανάλυση της.

Για παράδειγμα όπως και στα περισσότερα Android Tablets, ο Chrome εμφανίζει στο πάνω μέρος του ξεχωριστά κάθε tab ή αλλιώς καρτέλα με σελίδα που έχει ανοιχτή ο χρήστης.

Screenshot_2015-03-04-02-03-58 galaxy-tab-s-8-4-in2mobile-user-interface (5)

Αντίστοιχα, το ημερολόγιο παρουσιάζεται σαφώς καλύτερα στην οθόνη ενός Tablet και προσφέρει μεγαλύτερη ευκολία χρήσης.

galaxy-tab-s-8-4-in2mobile-calendar (1) galaxy-tab-s-8-4-in2mobile-calendar (2)

Η εφαρμογή των μηνυμάτων (στην έκδοση με υποδοχή για κάρτα SIM που μας παραχώρησε η Samsung για τις ανάγκες της παρουσίασης ) χωρίζεται και αυτή με τη σειρά της σε δύο μέρη, με το αριστερό να παρουσιάζει το όνομα του «συνομιλητή» και στο δεξί της μέρος να παρουσιάζεται η συνομιλία.

galaxy-tab-s-8-4-in2mobile-messaging (1) galaxy-tab-s-8-4-in2mobile-messaging (2)

Η πραγματική εκμετάλλευση των δυνατοτήτων του  Galaxy Tab S 8.4 όμως έχουν να κάνουν με τη SUPER AMOLED οθόνη του και πως αυτή μπορεί να δημιουργήσει μια διαφορετική εμπειρία χρήσης για τον ιδιοκτήτη του σε σύγκριση με τα υπόλοιπα Tablet της αγοράς. Σε αυτό βοηθά φυσικά η εφαρμογή αναπαραγωγής βίντεο και σε μικρότερο βαθμό αυτή για την προβολή φωτογραφιών.

galaxy-tab-s-8-4-in2mobile-video-player (3) galaxy-tab-s-8-4-in2mobile-video-player (5)

Σαν Tablet κατασκευασμένο από τη Samsung, το Galaxy Tab S 8.4 διαθέτει και μερικές ξεχωριστές δυνατότητες όπως ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων που σε συνδυασμό με το Private mode προσφέρουν επιπλέον ασφάλεια στον επαγγελματία χρήστη που θέλει να διατηρεί ασφαλή τα δεδομένα του.

galaxy-tab-s-8-4-in2mobile-private-mode (1) galaxy-tab-s-8-4-in2mobile-private-mode (2) galaxy-tab-s-8-4-in2mobile-private-mode (3)

 

galaxy-tab-s-8-4-in2mobile-fingerprint-scanner (1) galaxy-tab-s-8-4-in2mobile-fingerprint-scanner (2)

Συνολικά, το Galaxy Tab S 8.4 εκμεταλλεύεται πολύ καλύτερα την αυξημένη ανάλυση της οθόνης του σε σύγκριση με τις πρώτες “προτάσεις” της εταιρείας με αυτή την ανάλυση όπως το Galaxy Note 10.1. Η μικρότερη διαγώνιος της βοηθά στην ακόμα καλύτερη εμφάνιση χάρη στο υψηλό Pixel density ενώ το λειτουργικό σύστημα της Samsung έχει βελτιωθεί σημαντικά σε εμφάνιση και ευκολία χρήσης σε σύγκριση με το άμεσο παρελθόν.

Κάμερα

Σε λίγο μεγαλύτερο βαθμό από τα περισσότερα Tablet της κατηγορίας του, το Galaxy Tab S 8.4 προσφέρεται υπό συνθήκες για τη λήψη φωτογραφιών και βίντεο, για μια ακόμα φορά κυρίως λόγω του χαμηλού του βάρους (και μεγέθους) που επιτρέπουν στο χρήστη να το κρατάει ακόμα και με το ένα χέρι.

galaxy-tab-s-8-4-in2mobile-camera

Στο πίσω μέρος του Galaxy Tab S 8.4 υπάρχει μια κάμερα με αισθητήρα ανάλυσης 8 Mpixels, που κρίνεται μάλλον ικανοποιητική για τα δεδομένα ενός Tablet. Το ευχάριστο στην περίπτωση του Galaxy Tab S 8.4 είναι πως η κάμερα αυτή έχει καλύτερη απόδοση από ότι θα περίμενε κανείς σε ένα Tablet.

Σε συνθήκες κανονικού φωτισμού, οι φωτογραφίες περιέχουν την ίδια λεπτομέρεια με αυτές που βγάζει ο μέσος όρος των Smartphones με κάμερα αντίστοιχης ανάλυσης. Η χρωματική τους πιστότητα είναι επίσης απόλυτα ικανοποιητική και σε γενικές γραμμές το Galaxy Tab S 8.4 προσφέρει μια κάμερα που στις λίγες εκείνες περιπτώσεις που θα το χρησιμοποιήσει κανείς για τη λήψη φωτογραφιών δεν θα απογοητεύσει με την απόδοση του. Σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού τώρα, η Samsung έχει επιλέξει οι φωτογραφίες να βγαίνουν περισσότερο από ότι ίσως θα έπρεπε σκοτεινές προκειμένου να μην έχουν υψηλό επίπεδο ψηφιακού θορύβου. Σίγουρα σε κάθε περίπτωση η κάμερα του Galaxy Tab S 8.4  δεν είναι ίδια σε απόδοση συνολικά με αυτή ενός κινητού τηλεφώνου, όμως σε καμία περίπτωση το Galaxy Tab S 8.4  δεν είναι και κινητό τηλέφωνο, αλλά Tablet. Με αυτό σαν δεδομένο, και όπως ήδη αναφέραμε, το χαμηλό του βάρος να βοηθά στην χρήση του ακόμα και σαν κάμερα, το Galaxy Tab S 8.4  τουλάχιστον δεν προβληματίζει με την απόδοση του.

Η εγγραφή βίντεο τώρα με τη σειρά της επίσης προσφέρει τις βασικές δυνατότητες που περιμένει κανείς από μια συσκευή της κατηγορίας του Galaxy Tab S 8.4  όχι όμως κάτι περισσότερο από αυτές. Για παράδειγμα η μέγιστη ανάλυση εγγραφής είναι το 1080p (με κανένα Tablet μέχρι σήμερα τουλάχιστον να μην μπορεί να καταγράψει βίντεο σε 4k) αλλά απουσιάζουν επιπλέον επιλογές όπως η λήψη με 60 καρέ το δευτερόλεπτο σε 1080p ή σε αργή κίνηση με έστω και μικρότερη ανάλυση.

Επεξεργαστής Μνήμη

Το  Galaxy Tab S 8.4 αποτελεί όπως και η έκδοση με την οθόνη των 10.5 ιντσών, μια από τις συσκευές της Samsung με τις οποίες η εταιρεία «επέστρεψε» σταδιακά στη χρήση δικών της επεξεργαστών αντί για αυτούς της Qualcomm.

Χωρίς οι λόγοι που καθυστέρησαν τη συγκεκριμένη μετάβαση να αποτελούν αντικείμενο της συγκεκριμένης παρουσίασης, θα αρκεστούμε απλά στο να αναφέρουμε ότι ακόμα και η έκδοση με υποστήριξη 4G / LTE δικτύων κινητής τηλεφωνίας χρησιμοποιεί τον ίδιο επεξεργαστή κατασκευασμένο από την ίδια τη Samsung.

Screenshot_2015-03-07-17-30-56

Αυτός είναι ο «παλιός» πλέον Exynos 5420 που χρησιμοποιεί συνολικά 8 πυρήνες επεξεργασίας σε διάταξη big.LITTLE της ARM. Η διάταξη αυτή επιτρέπει την ταυτόχρονη χρήση πυρήνων διαφορετικής αρχιτεκτονικής που στην περίπτωση του Exynos 5420 είναι οι A-7 και A-15 της ARM. Στο εσωτερικό του βρίσκονται δύο «ομάδες» από κάθε αρχιτεκτονική, με το λειτουργικό σύστημα να αποφασίζει σε ποια από τις δύο θα αναθέσει τις εκτελούμενες εργασίες ανάλογα με το μέγεθος και την πολυπλοκότητα τους. Δυστυχώς όμως ο Exynos 5420 δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει και τους 8 συνολικά πυρήνες ταυτόχρονα όπως οι νεότεροι Exynos 5422, 5430 και 5433 της Samsung και περιορίζεται στην εναλλαγή μεταξύ των δύο «ομάδων» ανάλογα με τις απαιτήσεις του λειτουργικού. Στην πράξη η Samsung έχει επιλέξει την πιο απλή μέθοδο μετάβασης, ανάλογα με την απαιτούμενη συχνότητα λειτουργίας, με τους «μικρούς» A-7 να λειτουργούν ουσιαστικά μόνο για την εκτέλεση βασικών λειτουργιών.

galaxy-tab-s-8-4-in2mobile-geekbench

Οι αρκετά υψηλά χρονισμένοι στο 1.9 GHz Α-15 είναι ακόμα και μόνοι τους όμως ικανοί να προσφέρουν στο Galaxy Tab S 8.4 εντυπωσιακή ταχύτητα λειτουργίας και εκτέλεσης όλων των εφαρμογών. Είναι πραγματικά δύσκολο να καταφέρει κανείς να κάνει το Galaxy Tab S 8.4 να «καθυστερήσει» στην εκτέλεση κάποιας εφαρμογής ενώ και η εναλλαγή μεταξύ αυτών γίνεται χωρίς προβλήματα χάρη στην ύπαρξη 3 GB μνήμης RAM.

galaxy-tab-s-8-4-in2mobile-3d-mark galaxy-tab-s-8-4-in2mobile-gfx-benchmark

Δυστυχώς όμως η κατάσταση δεν είναι το ίδιο εντυπωσιακή σε ότι αφορά την κάρτα γραφικών του Exynos 5420 σε συνδυασμό ειδικά με την υψηλής ανάλυσης οθόνη του Galaxy Tab S 8.4. Η Mali T628 που βρίσκεται στο εσωτερικό του Galaxy Tab S 8.4 ακόμα και χρονισμένη αρκετά ψηλά στα 533 MHz δεν είναι αρκετή ώστε η οθόνη ανάλυσης 2560 x 1600 pixels να αντιδρά με την αναμενόμενη ταχύτητα σε όλες τις περιπτώσεις. Σε καθημερινή χρήση του Tablet η απόδοση της Mali T628 είναι αρκετή ώστε να μην εμφανίζονται ενοχλητικές καθυστερήσεις κατά την κύλιση στο μενού του Galaxy Tab S 8.4 ή την προβολή ιστοσελίδων, η απόδοση της όμως δεν είναι αρκετή όταν ο χρήστης θέλει να παίξει σε αυτό κάποιο σχετικά έστω απαιτητικό παιχνίδι.

Μπαταρία

Παρά το εντυπωσιακά χαμηλό του πάχος και βάρος, το Galaxy Tab S 8.4 διαθέτει μια μπαταρία χωρητικότητας 4.900 mAh στο εσωτερικό του. Με τη χρήση της SUPER AMOLED οθόνης αλλά και της σχετικά χαμηλής κατανάλωσης του επεξεργαστή που βρίσκεται στο εσωτερικό του, το Tablet καταφέρνει να πετύχει αρκετά ικανοποιητικούς χρόνους αναμονής και λειτουργίας.

Με τη χρήση του για περίπου δύο ώρες κάθε μέρα για την προβολή αρχείων βίντεο και πρόσβαση στο  internet, το Galaxy Tab S 8.4 θα παραμένει ενεργό για σχεδόν τρεις ημέρες. Σίγουρα ο χρόνος αυτός θα μπορούσε να είναι και καλύτερος, όμως η Samsung επέλεξε και πιθανότατα έπραξε σωστά, να θυσιάσει το μέγεθος της μπαταρίας προκειμένου να κρατήσει σε χαμηλά επίπεδα τις διαστάσεις του Galaxy Tab S 8.4.

Screenshot_2015-03-07-17-33-55

Μοναδικό αρνητικό αλλά και απόλυτα λογικό μειονέκτημα αποτελεί ο χρόνος αναμονής όταν στο Tablet υπάρχει τοποθετημένη κάποια κάρτα SIM για τη χρήση υπηρεσιών δεδομένων και φωνής στις εκδόσεις του Galaxy Tab S 8.4 που διαθέτουν αυτή τη δυνατότητα. Η υποστήριξη δικτύων LTE / 4G και η μεταφορά δεδομένων μέσω αυτών μειώνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του Tablet με τον συνολικό χρόνο να περιορίζεται σε λιγότερο από δύο ημέρες. Για κάποιον όμως που θα επιλέξει το Galaxy Tab S 8.4 στην έκδοση με κάρτα SIM για την κάλυψη των επαγγελματικών του αναγκών, αυτό θα μείνει χωρίς πρόβλημα ενεργό για μια ολόκληρη ημέρα μέχρι το βράδυ, προσφέροντας την ευκολία στη μεταφορά του σαν «Αντάλλαγμα» για τη φόρτιση του στη συνέχεια.

Συμπέρασμα.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την επίσημη παρουσίαση του, το Galaxy Tab S 8.4 παραμένει ένα από τα εντυπωσιακότερα σε εμφάνιση και τεχνικά χαρακτηριστικά Tablets της αγοράς, και ένα από τα ευκολότερα στη μεταφορά του. Το πλεονέκτημα της SUPER AMOLED οθόνης του είναι ο βασικότερος λόγος ύπαρξης του, και με την υψηλή της ανάλυση παραμένει ανταγωνιστική και σε αυτόν τον τομέα μετά από τόσο καιρό.

Μέχρι όμως και σήμερα η τιμή πώλησης του Galaxy Tab S 8.4 είναι αρκετά υψηλή για ένα Tablet με οθόνη μικρότερη από 10 ίντσες, και στην ουσία απευθύνεται σε αυτούς που ξέρουν ποιες ακριβώς ανάγκες θέλουν να καλύψουν με αυτό, και λιγότερο σε όσους απλά αναζητούν ένα Tablet για καθημερινή χρήση.

Σε κάθε περίπτωση, είναι δύσκολο να βρει κανείς μια περισσότερο ολοκληρωμένη πρόταση σε μια αγορά που καλώς ή κακώς πλέον περιέχει ίσως περισσότερες προτάσεις από όσες χρειάζεται ο τελικός καταναλωτής.

 

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights