Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Vaio: Το πρώτο Smartphone της πλέον ανεξάρτητης εταιρείας
vaio-smartphone-in2mobile-featured-image

Vaio: Το πρώτο Smartphone της πλέον ανεξάρτητης εταιρείας

απο Kostas Gliatiotis

Πριν μερικούς μήνες πλέον, η Sony στην αναζήτηση τρόπων να αυξήσει την κερδοφορία της ή καλύτερα να μειώσει τις σημαντικές οικονομικές ζημιές που παρουσιάζει σαν όμιλος τα τελευταία χρόνια, αποφάσισε να πουλήσει σε τρίτη εταιρεία το τμήμα κατασκευής Laptop με την γνωστή σε όλον τον κόσμο ονομασία Vaio.

Η εταιρεία που αγοράστηκε από ένα σύνολο επενδυτών από την Ιαπωνία, είχε δηλώσει πως αρχικά θα περιορίζονταν στην κατασκευή υπολογιστών αποκλειστικά για την αγορά της Ιαπωνίας, και αυτό ακριβώς έκανε, με τον υπόλοιπο κόσμο να μην έχει πια πρόσβαση στα Laptop της εταιρείας.

Η Vaio όμως παρουσίασε και το πρώτο της Smartphone, σε μια προσπάθεια της εταιρείας να εισέλθει στην ιδιαίτερα κερδοφόρα αγορά των Smartphones. Το πρώτο Vaio Smartphone θα είναι φυσικά διαθέσιμο αποκλειστικά στην Ιαπωνία, τουλάχιστον αρχικά, και μάλιστα σε συνεργασία με ένα μόνο δίκτυο, την b-mobile.

va10j_c

Το Vaio Phone όπως θα είναι η ονομασία του, είναι μια οικονομική (σχετικά) συσκευή της μεσαίας κατηγορίας με αντίστοιχα τεχνικά χαρακτηριστικά. Η διαγωνίου 5 ιντσών οθόνη του έχει ανάλυση 1280 x 720 pixels ενώ η κάμερα στο πίσω μέρος της συσκευής έχει έναν αισθητήρα ανάλυσης 13 Mpixels. Αντίστοιχα στο εσωτερικό του θα βρίσκεται ένας “άγνωστης” προέλευσης επεξεργαστής με 4 πυρήνες χρονισμένους στο 1.2 GHz που πιθανότατα θα είναι κάποια έκδοση του Snapdragon 410 της Qualcomm. Η πρώτη συσκευή της Vaio λοιπόν, δεν απευθύνεται στους “λάτρεις” της τεχνολογίας, και προσφέρει απλά μια πιο “σοβαρή” εμφάνιση και το λογότυπο της εταιρείας.

Δυστυχώς το Vaio Phone δεν είναι καν κατασκευασμένο από την ίδια την εταιρεία, κάτι μάλλον λογικό αφού δεν έχει αντίστοιχη εμπειρία στην κατασκευή κινητών τηλεφώνων, αλλά από την Panasonic, και βασίζεται στο Eluga U2 της εταιρείας που ήδη πωλείται στην Ταϊβάν σε σημαντικά χαμηλότερη τιμή.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights