Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Microsoft: MS-DOS σε Windows Phone συσκευές
ms-dos-windows-phone-in2mobile-featured-image

Microsoft: MS-DOS σε Windows Phone συσκευές

απο Kostas Gliatiotis

Περισσότερα από 30 χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, φαίνεται πως το MS-DOS της Microsoft… ζει ακόμα, αυτή τη φορά σε έκδοση για Windows Phone συσκευές.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τη διάθεση του MS-DOS για Windows Mobile συσκευές, σε εφαρμογή φυσικά, μέσω του καταστήματος εφαρμογών, διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, το MS-DOS για Windows Phone συσκευές δημιουργήθηκε για να θυμηθούν οι παλαιότεροι πως ξεκίνησε η χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών, αλλά και για να “παίξουν” με αυτό όσοι (οι περισσότεροι δηλαδή) δεν είχαν στο παρελθόν προλάβει τη χρήση του.

Η γνωστή γραμμή εντολών του MS-DOS φυσικά δεν μπορεί πλέον να πραγματοποιήσει πολλές χρήσιμες λειτουργίες σε μια Windows Phone συσκευή, ενώ φυσικά υπάρχουν και περιορισμοί στην πρόσβαση που αυτό έχει στη συσκευή, για λόγους ασφαλείας. Η Microsoft πάντως έχει ήδη έτοιμες εντολές που εκκινούν προεγκατεστημένες εφαρμογές όπως η κάμερα και τα μηνύματα.

Με την τελευταία έκδοση του MS-DOS για υπολογιστές να έχει ήδη 15 χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2000, η έκδοση για Windows Phone συσκευές είναι μια μάλλον πετυχημένη κίνηση από τη Microsoft τουλάχιστον στο να δείξει ότι μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό από ότι θα περίμενε κανείς.

https://www.youtube.com/watch?t=111&v=irJQDGw8Ptk

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights