Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Windows 10 Continuum: Το Smartphone μετατρέπεται σε υπολογιστή.

Windows 10 Continuum: Το Smartphone μετατρέπεται σε υπολογιστή.

απο Kostas Gliatiotis

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά των νέων Windows 10 που παρουσιάστηκαν σήμερα στο συνέδριο της εταιρείας, είναι η επιπλέον δυνατότητες που θα προσφέρει το Continuum, ένα από τα νέα χαρακτηριστικά του λειτουργικού συστήματος.

Το Continuum προσπαθεί με έναν αρκετά έξυπνο τρόπο να προσφέρει στους χρήστες Smartphone με Windows 10 την εμπειρία χρήσης που προσφέρει ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής. Όταν λοιπόν ο  χρήστης ενός Windows Smartphone θα το συνδέει στην οθόνη ενός υπολογιστή ή σε μια τηλεόραση, το γραφικό περιβάλλον που θα εμφανίζεται θα είναι αυτό ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή και όχι αυτό του Smartphone.

Η ιδέα πίσω από το Continuum είναι να μπορεί ο χρήστης να συνδέσει στην συνέχεια ένα ποντίκι και ένα πληκτρολόγιο στο Smartphone του και να το χρησιμοποιήσει όπως έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Σε ότι έχει να κάνει με τις διαθέσιμες εφαρμογές, η Microsoft αναφέρει πως οι Universal εφαρμογές που θα είναι σχεδιασμένες για τα Windows 10 και απλά θα προσαρμόζουν το γραφικό τους περιβάλλον ανάλογα με την συσκευή, θα εμφανίζουν αυτόματα το γραφικό περιβάλλον για ηλεκτρονικούς υπολογιστές όταν το Smartphone του χρήστη είναι συνδεδεμένο σε κάποια εξωτερική οθόνη.

Δυστυχώς όμως το Continuum έχει και ένα σημαντικό μειονέκτημα. Παρά το ότι οι περισσότερες υπάρχουσες Windows Phone συσκευές θα αναβαθμιστούν σε Windows 10, σύμφωνα με την εταιρεία, η λειτουργία του Continuum απαιτεί Hardware που δεν υπάρχει σε αυτές. Αυτό σημαίνει πως η νέα δυνατότητα θα υπάρχει μόνο σε Smartphones που θα κυκλοφορήσουν στο μέλλον.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights