Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Samsung: Ολοκληρώθηκε ο δεύτερος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος “Innovation and Design Thinking in Mobile Applications and Services”

Samsung: Ολοκληρώθηκε ο δεύτερος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος “Innovation and Design Thinking in Mobile Applications and Services”

απο Kostas Gliatiotis

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ολοκλήρωση του δεύτερου κύκλου του εκπαιδευτικού προγράμματος “Innovation and Design Thinking in Mobile Application and Services”, οι σπουδαστές παρουσίασαν τις ιδέες και τα επιχειρηματικά τους μοντέλα σε προσκεκλημένους από τον ακαδημαϊκό  κλάδο, καθώς και σε στελέχη επιχειρήσεων. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Innovation and Design Thinking in Mobile Application and Services”, αποτελεί πρωτοβουλία της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, του ΣΕΚΕΕ, της Samsung Electronics Hellas, σε συνεργασία με το Εργαστήριο ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Με την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος των 23 σπουδαστών, αποφοίτων με διαφορετικά ακαδημαϊκά αντικείμενα, τα τρία projects που ξεχώρισαν για την πρωτοτυπία της ιδέας, τόσο από πλευράς σχεδιασμού όσο και από πλευράς υλοποίησης είναι τα ακόλουθα:

Η εφαρμογή Fount έχει ως σκοπό να παρέχει εξατομικευμένες συμβουλές ομορφιάς, υγείας και ευεξίας ανάλογα με τον τρόπο ζωής και τις περιβαλλοντικές συνήθειες του εκάστοτε χρήστη. Επιπλέον, χρησιμοποιεί ένα καινοτόμο σύστημα υπενθυμίσεων για να τον βοηθάει να τις εφαρμόσει στην καθημερινότητά του.

Άλλο ένα project που ξεχώρισε, ήταν η εφαρμογή ADit-Architecture Design Innovative Thinking που δημιουργήθηκε με σκοπό την αλληλεπίδραση αρχιτεκτόνων και ατόμων που ενδιαφέρονται να ανακαινίσουν ή να ανανεώσουν το χώρο τους, για την παροχή εξατομικευμένων προτάσεων ανακαίνισης βάσει των συγκεκριμένων χαρακτηριστικών του χώρου τους.

Τέλος, το SupplEye, ένας mobile κόμβος «συνάντησης» επιχειρήσεων-προμηθευτών προϊόντων εστίασης και επιχειρήσεων-αγοραστών προϊόντων εστίασης με στόχο την παροχή ανταγωνιστικότερων προσφορών, ασφαλέστερων συναλλαγών, μεγιστοποίηση κέρδους κ.α..

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ο τρίτος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος που θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο 2015. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε τελειόφοιτους ή αποφοίτους Πανεπιστημίων, Τεχνικών και Πολυτεχνικών Σχολών, που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες και να συμμετάσχουν στη σχεδίαση νέων υπηρεσιών, μέσα από τη χρήση των δυνατοτήτων που προσφέρει ο χώρος του mobile. Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν, διαρκεί 50 ώρες και οι σπουδαστές θα λάβουν πιστοποιητικό σπουδών από το ΚΕΚ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με υποστήριξη από το Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ACEin) του ΟΠΑ.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights