Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Youtube: Υποστηρίζει βίντεο ανάλυσης 8k
youtube-8k-video-in2mobile-featured-image

Youtube: Υποστηρίζει βίντεο ανάλυσης 8k

απο Kostas Gliatiotis

Με τις UHD τηλεοράσεις ανάλυσης 4k να μην έχουν ακόμα εξαπλωθεί ιδιαίτερα στην αγορά, και τις συσκευές που μπορούν να γράψουν 4k βίντεο να περιορίζονται σε ακριβές φωτογραφικές μηχανές και αντίστοιχα ακριβά Smartphones, το Youtube ξεκίνησε από σήμερα να υποστηρίζει βίντεο ακόμα μεγαλύτερης ανάλυσης που φτάνει το 8k.

Η πραγματική ανάλυση των 8k video είναι 7680 x 4320 pixels και στο Youtube αναφέρεται σαν 4320p αντί για 8k. Προς το παρόν πάντως υπάρχει μόνο ένα βίντεο διαθέσιμο στην συγκεκριμένη ανάλυση, το οποίο μάλιστα έχει “ληφθεί” σε ανάλυση 6k με δύο διαφορετικές κάμερες και έχει στην συνέχεια γίνει ένα αρχείο.

Η συγκεκριμένη ανάλυση είναι εκτός ορίων “απόδοσης” ακόμα και για πολλούς σύγχρονους υπολογιστές, αφού απαιτεί υψηλή επεξεργαστική ισχύ για την σωστή αναπαραγωγή των 8k βίντεο. Σε κάθε περίπτωση φαίνεται πως το Youtube ενεργοποίησε την υποστήριξη τους αρκετά νωρίτερα, που το περιεχόμενο είναι ακόμα σπάνιο, ώστε να έχει διορθώσει τα τυχόν προβλήματα με την αναπαραγωγή τους μέχρι να εξαπλωθεί περισσότερο η δυνατότητα εγγραφής και αναπαραγωγής τους.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights