Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Android: Νέο κενό ασφαλείας

Android: Νέο κενό ασφαλείας

απο alpha

Μερικές μόνο ημέρες μετά την αποκάλυψη του κενού ασφαλείας που επιτρέπει την πρόσβαση σε Android συσκευές μέσω ενός “απλού” MMS, μια ακόμα αδυναμία του λειτουργικού συστήματος της Google έρχεται στην επιφάνεια από την εταιρεία Trend Micro.

Σύμφωνα με την Trend Micro ο Mediaserver του Android, το πλαίσιο εφαρμογών και υπηρεσιών του λειτουργικού συστήματος που είναι υπεύθυνο για την αναπαραγωγή πολυμέσων, έχει ένα σημαντικό κενό ασφαλείας. Ένα τροποποιημένο video μορφής MKV μπορεί να “μπλοκάρει” την συσκευή του χρήστη και να την κάνει να μην ανταποκρίνεται σε κανενός είδους εντολή. Με την συσκευή σε αυτή την κατάσταση είναι σύμφωνα με την εταιρεία σχετικά εύκολο στην συνέχεια για κάποιον να αποκτήσει απομακρυσμένη πρόσβαση στα δεδομένα του χρήστη, αφού σε αυτή την κατάσταση είναι σημαντικά μειωμένο το επίπεδο ασφάλειας που προσφέρει.

Η Google από την πλευρά της για μια ακόμα φορά προσπάθησε να μειώσει την σημαντικότητα του συγκεκριμένου προβλήματος αφού σύμφωνα με την ίδια αυτό δεν θεωρείται “σοβαρό” αφού σύμφωνα με την ίδια δεν υπάρχουν ενδείξεις μέχρι στιγμής εκμετάλλευσης του συγκεκριμένου κενού ασφαλείας. Παρόλα αυτά, η Google πρόκειται να διορθώσει το πρόβλημα “σε κάποια μελλοντική έκδοση του Android” όπως δήλωσε η ίδια χωρίς όμως να είναι περισσότερο ξεκάθαρη στο πότε πρόκειται να γίνει αυτό.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights