Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Samsung Galaxy Note5: Η επόμενη γενιά

Samsung Galaxy Note5: Η επόμενη γενιά

απο Kostas Gliatiotis

Η Samsung παρουσίασε σήμερα επίσημα το νεότερο Galaxy Note5 (επίτηδες χωρίς κενό στην ονομασία του), αλλάζοντας ταυτόχρονα την παράδοση της εταιρείας που την ήθελε να παρουσιάζει κάθε νέα έκδοση του κατά την διάρκεια της έκθεσης IFA στο Βερολίνο.

Το Galaxy Note5 “δανείζεται” την σχεδιαστική φιλοσοφία του Galaxy S6 της εταιρείας, σε σημείο που δυστυχώς θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι απλά μια έκδοση αυτού με μεγαλύτερη οθόνη και την ύπαρξη της γραφίδας.

Η νέα έκδοση διατηρεί την διαγώνιο της οθόνης στις 5.7 ίντσες και την ανάλυση στα 2560 x 1440 pixels όπως και το Galaxy Note 4, ενώ είναι σημαντικά πιο λεπτή και ελαφριά από τον προκάτοχο της.

Στο εσωτερικό του Galaxy Note5 βρίσκεται για μια ακόμα φορά ο Exynos 7420, κατασκευασμένος από την ίδια τη Samsung χωρίς αλλαγές σε σύγκριση με τα Galaxy S6, Galaxy S6 Edge αλλά και το επίσης νέο Galaxy S6 Edge+. Η μνήμη RAM είναι αυτή που έχει αλλάξει και έχει πλέον μέγεθος 4 GB ενώ ο αποθηκευτικός χώρος του νέου Galaxy Note5 θα είναι 32GB στην βασική έκδοση ενώ θα υπάρχει και έκδοση των 64GB. Δυστυχώς από την συσκευή απουσιάζει η υποδοχή για κάρτες μνήμης microSD ενώ τουλάχιστον αρχικά δεν θα υπάρχει διαθέσιμη ούτε έκδοση των 128 GB.

Η “γραφίδα” του Galaxy Note5 έχει μια σημαντική αλλαγή αφού πλέον αφαιρείται με πίεση της από την συσκευή, με ένα απλό… κλικ, μια επιλογή που έγινε πιθανότατα για λόγους σχεδιασμού αφού η γραφίδα δεν προεξέχει πλέον από την συσκευή όταν είναι μέσα σε αυτή και δεν την χρησιμοποιεί ο ιδιοκτήτης του.

Στο πίσω μέρος του Galaxy Note5 η Samsung διατηρεί την ίδια κάμερα με τον αισθητήρα ανάλυσης των 16 Mpixels ενώ ίδιες παραμένουν και οι δυνατότητες της όπως και τα τεχνικά της χαρακτηριστικά, σε σύγκριση πάντα με το Galaxy S6.

Η μπαταρία του Galaxy Note5 είναι μικρότερη από αυτή του προκάτοχου του, και πλέον έχει χωρητικότητα 3.000 mAh αντί των 3.220. Προφανώς η εταιρεία στηρίζεται στην μειωμένη κατανάλωση του Exynos 7420 αλλά και την ύπαρξη του Quick Charging προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των χρηστών του Galaxy Note5.

Όπως και το Galaxy S6 Edge+, το Galaxy Note5 θα ξεκινήσει να πωλείται στις 21 Αυγούστου στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην συνέχεια θα διατεθεί και στον υπόλοιπο κόσμο σταδιακά.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights