Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Sony Xperia Z5 Premium: Μόνο φωτογραφίες και video σε 4k

Sony Xperia Z5 Premium: Μόνο φωτογραφίες και video σε 4k

απο Kostas Gliatiotis

Μπορεί η Sony να έκανε ότι μπορούσε ώστε το Xperia Z5 premium να είναι η πρώτη συσκευή που θα κυκλοφορήσει στην αγορά με οθόνη ανάλυσης 4k ( 3840 x 2160 pixels για την ακρίβεια ) φαίνεται όμως πως η συσκευή δεν εκμεταλλεύεται την οθόνη της στο έπακρο.

Σύμφωνα με την Sony, το Xperia Z5 Premium “παράγει” σε 4k μόνο τις φωτογραφίες και τα βίντεο που προβάλλονται στην οθόνη του και όχι το μενού ή τις εφαρμογές του χρήστη. Η Adreno 430 στο εσωτερικό του Snapdragon 810 παράγει το μενού της συσκευής καθώς και κάθε εφαρμογή (ή παιχνίδι) σε ανάλυση 1080p και στην συνέχεια το προβάλει στην οθόνη.

Η εξήγηση πίσω από την επιλογή αυτή της Sony έχει να κάνει κυρίως με την απόδοση του Snapdragon 810 αλλά και τους χρόνους αναμονής που προσφέρει το Xperia Z5 Premium. Η παραγωγή γραφικών σε ανάλυση 4k είναι κοντά στο όριο της απόδοσης του Snapdragon 810 με αποτέλεσμα να μην μπορεί να υποστηριχθεί χωρίς προβλήματα στην καθημερινή συνεχή χρήση. Ταυτόχρονα όπως είναι λογικό, κάτι τέτοιο θα είχε και σημαντικά αυξημένη κατανάλωση ενέργειας, και μάλιστα από έναν επεξεργαστή που ήδη φημίζεται για τα προβλήματα θερμοκρασίας και κατανάλωσης του.

Στην πραγματικότητα βέβαια, η ανάλυσης 4k οθόνη του Xperia Z5 Premium είναι έτσι και αλλιώς χρήσιμη κατά την προβολή φωτογραφιών και κυρίως βίντεο και λιγότερο κατά τη σύνταξη π.χ. ενός γραπτού μηνύματος.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights