Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ HTC: Παρουσίασε και επίσημα το One A9

HTC: Παρουσίασε και επίσημα το One A9

απο Kostas Gliatiotis

Η HTC συνεχίζει σαν εταιρεία να διανύει μια από τις δυσκολότερες περιόδους στην ιστορία της, με χαμηλές πωλήσεις και αντίστοιχα οικονομικά προβλήματα.

Στην προσπάθεια της να ανακάμψει από την πορεία αυτή, η HTC δείχνει να αλλάζει σημαντικά την πολιτική της προκειμένου να αρχίσει να προσφέρει ανταγωνιστικές συσκευές σε χαμηλότερη ίσως κατηγορία τιμής.

Η πρώτη από αυτές είναι το νέο HTC One A9, που η εταιρεία παρουσίασε πριν μερικές ώρες επίσημα σε εκδήλωση αφιερωμένη σε αυτό.

Αυτό που κάνει το One A9 να ξεχωρίζει είναι ο τρόπος με τον οποίο το έχει σχεδιάσει η HTC, δίνοντας έμφαση στην εξωτερική του εμφάνιση και την ποιότητα κατασκευής και λιγότερο (ίσως και από ότι θα έπρεπε…) στα τεχνικά του χαρακτηριστικά.

Ξεκινώντας από την οθόνη, η HTC επέλεξε την χρήση μιας AMOLED οθόνης 5 ιντσών με ανάλυση 1080p. Η ανάλυση της μπορεί να θεωρείται μικρή για τα δεδομένα του όμως σε συνδυασμό με την τεχνολογία AMOLED και την μικρή διαγώνιο προσφέρουν πολύ καλή χρωματική απόδοση (θεωρητικά) και ταυτόχρονα αποδεκτή ποιότητα απεικόνισης.

Στο εσωτερικό του βρίσκεται ο Snapdragon 617 της Qualcomm, ένας επεξεργαστής σχεδιασμένος να προσφέρει απόδοση που ανήκει στο άνω άκρο της μεσαίας κατηγορίας. Χρησιμοποιώντας συνολικά 8 πυρήνες επεξεργασίας, αρχιτεκτονικής A-53 της ARM ο Snapdragon τους χωρίζει σε δύο “τετράδες” χρονισμένες στο 1.5 και το 1.2 GHz. Η κάρτα γραφικών είναι η γνωστή για την επίσης… μέτρια απόδοση της Adreno 405 σχεδιασμένη από την ίδια την Qualcomm, ενώ η μνήμη RAM θα είναι 2 ή 3 GB στις εκδόσεις των 16 και 32 GB αποθηκευτικού χώρου αντίστοιχα.

Το σημαντικότερο όμως χαρακτηριστικό του One A9 είναι η εξωτερική του εμφάνιση και η πολυτελής του κατασκευή. Σύμφωνα με την HTC, στον σχεδιασμό του χρησιμοποιήθηκαν όλα εκείνα τα στοιχεία που είχαν στο παρελθόν θετική αποδοχή από το αγοραστικό κοινό, προκειμένου να δημιουργηθεί μια συσκευή με όσο το δυνατόν πιο “αποδεκτό” σχέδιο. Η κατασκευή έχει γίνει εξ’ολοκλήρου από μέταλλο, με εξαίρεση φυσικά το μπροστινό κομμάτι της οθόνης. Μάλιστα κάτω από αυτή, η HTC έχει τοποθετήσει ένα μηχανικό πλήκτρο επιστροφής στην οθόνη αναμονής (Home key) που στο εσωτερικό του κρύβει έναν αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Επιστρέφοντας στα τεχνικά χαρακτηριστικά, με δεδομένο τον επεξεργαστή στο εσωτερικό του, το One A9 δεν θα μπορούσε να έχει την κάμερα του Μ9 των 20 Mpixels και περιορίζεται στην χρήση μιας με αισθητήρα ανάλυσης 13 Mpixels. Η κάμερα αυτή όμως διαθέτει Optical Image Stabilization που θεωρείται πλέον σχεδόν δεδομένο σαν χαρακτηριστικό σε κορυφαίες συσκευές. Στο μπροστινό μέρος τέλος υπάρχει μια κάμερα των 4 Mpixels που χρησιμοποιεί την τεχνολογία Ultra Pixel της εταιρείας.

 

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights