Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Samsung: Αυξημένη κερδοφορία το τρίτο τρίμηνο

Samsung: Αυξημένη κερδοφορία το τρίτο τρίμηνο

απο Kostas Gliatiotis

Η Samsung ανακοίνωσε πριν μερικές ώρες τα οικονομικά αποτελέσματα για ολόκληρο τον όμιλο, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια, αύξηση στην κερδοφορία της.

Πιο συγκεκριμένα, συνολικά ο όμιλος εταιρειών της Samsung είχε τζίρο 45,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αντί 41,7 την ίδια περίοδο πριν ένα χρόνο. Τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν σημαντικά στα 6,4 δισεκατομμύρια δολάρια από 3,6 δισεκατομμύρια πριν ένα χρόνο.

Σύμφωνα με την εταιρεία,  αύξηση των κερδών οφείλεται κυρίως στις βελτιωμένες πωλήσεις του τμήματος ημιαγωγών που κατασκευάζει ολοκληρωμένα (επεξεργαστές, μνήμες RAM κλπ) αλλά και το τμήμα κατασκευής οθονών.

Τα κέρδη του τμήματος κινητών τηλεφώνων της εταιρείας αυξήθηκαν σε 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια από 1,54 την ίδια περίοδο πριν ένα χρόνο. Η εταιρεία αύξησε τις πωλήσεις των High end συσκευών της όπως το Galaxy S6 Edge Plus και το Galaxy Note 5, αλλά στο ίδιο διάστημα μείωσε την τιμή πώλησης των Galaxy S6 και S6 Edge με αποτέλεσμα τα λειτουργικά της κέρδη να μειωθούν σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο.

Η Samsung προβλέπει επιπλέον αύξηση των κερδών της το τελευταίο τρίμηνο του έτους, καθώς σε αυτό περιλαμβάνεται η περίοδος των γιορτών που παραδοσιακά οι πωλήσεις είναι αυξημένες.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights