Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Microsoft: Μειώνει σημαντικά τον αποθηκευτικό χώρο στο OneDrive
onedrive-storage-offer-in2mobile-featured-image

Microsoft: Μειώνει σημαντικά τον αποθηκευτικό χώρο στο OneDrive

απο alpha

Σε μια κίνηση που διαφέρει σημαντικά από αυτό στο οποίο μας έχει συνηθίσει η Microsoft αλλά και από ότι “συνηθίζεται” στην αγορά γενικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε πως πρόκειται να μειώσει σημαντικά τον διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο για κάθε χρήστη του OneDrive.

Πιο συγκεκριμένα, από τις αρχές του 2016 οι χρήστες του Office 365 θα πάψει να είναι “απεριόριστος” όπως ήταν μέχρι σήμερα και θα περιοριστεί σε συνολικά 1 TB αποθηκευτικού χώρου. Η συγκεκριμένη αλλαγή μπορεί να μην είναι σημαντική αφού ουσιαστικά 1 TB αποθηκευτικού χώρου είναι περισσότερο από απλά αρκετό σε οποιαδήποτε On-line υπηρεσία αποθήκευσης, η Microsoft όμως δίνει χρονικό περιθώριο στους χρήστες που έχουν αποθηκευμένα περισσότερα δεδομένα. Αυτοί θα έχουν ένα χρόνο να διαγράψουν όσα αρχεία χρειάζεται από τον λογαριασμό τους ώστε να “πέσουν” κάτω από το όριο του 1 TB. Στην συνέχεια η εταιρεία αναφέρει πως αυτά θα διαγραφούν, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζει πως θα ακριβώς θα γίνει αυτό.

Η δεύτερη αλλαγή αφορά το σύνολο των χρηστών του OneDrive, που πλέον με την εγγραφή τους στην υπηρεσία της Microsoft θα λαμβάνουν δωρεάν 5 GB αποθηκευτικού χώρου (όπως και παλαιότερα) αντί για 15 GB που δίνει δωρεάν η εταιρεία αυτή τη στιγμή. Η αλλαγή αυτή θα ισχύσει και πάλι από τις αρχές του 2016 ενώ σε αυτή την περίπτωση δεν ξεκαθαρίζεται αν οι χρήστες που έχουν τα 15 GB αποθηκευτικού χώρου θα συνεχίσουν να τα χρησιμοποιούν ή αν και ο δικός τους χώρος θα μειωθεί στα 5 GB.

Η εξήγηση της Microsoft για τις συγκεκριμένες αλλαγές είναι πως μερικοί χρήστες ειδικά του απεριόριστου αποθηκευτικού χώρου έκαναν “κατάχρηση” αυτού και τον εκμεταλλεύονταν ακόμα και για την on-line αποθήκευση ταινιών. Μάλιστα σύμφωνα με την εταιρεία υπήρχαν χρήστες που είχαν φτάσει να χρησιμοποιούν ακόμα και 75 TB αποθηκευτικού χώρου για αυτό τον σκοπό. Με δεδομένο το ότι η εταιρεία προσέφερε ονομαστικά “απεριόριστο” αποθηκευτικό χώρο και δεν όριζε κάποιο περιορισμό στο είδος των αρχείων που επιτρέπεται σε κάθε χρήστη να αποθηκεύσει, μπορεί να ακούγεται υπερβολικό αλλά ουσιαστικά οι συγκεκριμένοι χρήστες δεν έκαναν κάτι… λάθος.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights