Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Huawei: Παρουσίασε τον Kirin 950

Huawei: Παρουσίασε τον Kirin 950

απο Kostas Gliatiotis

Η Huawei μπορεί να αποτελεί πλέον τον δεύτερο σε μέγεθος κατασκευαστή Android Smartphones στον κόσμο, είναι ταυτόχρονα όμως και από τις λίγες εταιρείες που σχεδιάζει και χρησιμοποιεί στις συσκευές της επεξεργαστές κατασκευασμένους από την ίδια.

Μετά τον Kirin 930 στο εσωτερικό του P8 και τον ελάχιστα πιο “γρήγορο” Kirin 935 η Huawei παρουσίασε σήμερα την επόμενη πρόταση της με σημαντικά βελτιωμένη απόδοση και χαρακτηριστικά.

Ο νέος επεξεργαστής έχει την ονομασία Kirin 950 και είναι ο πρώτος της εταιρείας που θα κατασκευάζεται με τεχνική των 16nm από την TSMC.

Η νέα τεχνική κατασκευής έχει επιτρέψει στην Huawei να σχεδιάσει έναν πραγματικά εντυπωσιακό επεξεργαστή στο σύνολο του. Διαθέτει συνολικά 8 πυρήνες επεξεργασίας από τους οποίους οι 4 είναι οι νέοι A-72 της ARM χρονισμένοι αρκετά ψηλά στα 2,53 GHz. Η ARM υπόσχεται σημαντικά μειωμένη κατανάλωση ενέργειας για τους Α-72 και ταυτόχρονα βελτιωμένη απόδοση, κάτι που είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Kirin 950 θα προσφέρει χρησιμοποιώντας τέσσερις από αυτούς. Οι υπόλοιποι 4 είναι οι γνωστοί πλέον A-53 χρονισμένοι στο 1.8 GHz και προορίζονται για την εκτέλεση λιγότερο απαιτητικών εργασιών με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας.

Εκτός από την εντυπωσιακή επεξεργαστική ισχύ του, ο Kirin 950 φαίνεται ότι είναι ο πρώτος επεξεργαστής της εταιρείας που δεν θα υστερεί και στον τομέα των γραφικών. Η Huawei έχει επιλέξει την νεότερη διαθέσιμη Mali T880 κάρτα γραφικών της ARM που θεωρητικά τουλάχιστον έχει σημαντικά καλύτερη απόδοση από αυτή την στιγμή καλύτερη διαθέσιμη Mali T760 στο εσωτερικό του Exynos 7420 της Samsung.

Ο Kirin 950 ενσωματώνει και όλο το απαραίτητο Hardware για την επικοινωνία με δίκτυα κινητής τηλεφωνίας GSM / 3G και LTE (4G) ενώ διαθέτει και έναν “συνοδευτικό” όπως τον ονομάζει η Huawei επεξεργαστή με την ονομασία i5 που αναλαμβάνει την διαχείριση των αισθητήρων κίνησης κλπ.

Το πιθανότερο είναι η Huawei να χρησιμοποιήσει τον Kirin 950 στο εσωτερικό του νέου Mate 8 που όπως όλα δείχνουν πρόκειται να ανακοινωθεί και να κυκλοφορήσει σύντομα στην αγορά.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights