Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Tizen: Στην τέταρτη θέση δημοτικότητας το λειτουργικό της Samsung

Tizen: Στην τέταρτη θέση δημοτικότητας το λειτουργικό της Samsung

απο Kostas Gliatiotis

Στον χώρο των Smartphones είναι δεδομένη πλέον η επικράτηση του Android της Google σαν το δημοφιλέστερο λειτουργικό σύστημα, με το iOS της Apple να καταλαμβάνει την δεύτερη θέση. Η Microsoft με την σειρά της μετά από αρκετά χρόνια προσπάθειας δείχνει να έχει εξασφαλίσει (τουλάχιστον προσωρινά) την τρίτη θέση, αυτό όμως που έχει ενδιαφέρον είναι η… κατάταξη από εκεί και πέρα.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα της Strategy Analytics την τέταρτη θέση καταλαμβάνει πλέον το Tizen OS της Samsung. Το λειτουργικό σύστημα της εταιρείας “γεννήθηκε” σε συνεργασία με την Intel αρχικά, όταν η Nokia εγκατέλειψε την δική της προσπάθεια με το meego. Το Tizen OS έχει σχεδιαστεί από την Samsung προκειμένου να χρησιμοποιείται σε πολλά είδη συσκευών εκτός από Smartphones και πιθανότατα αυτός είναι και ο λόγος που πλέον καταλαμβάνει την τέταρτη θέση. Εκτός από περιορισμένα σε αριθμό Smartphones που έχουν σχεδιαστεί για συγκεκριμένες αγορές όπως της Ινδίας, το λειτουργικό σύστημα της εταιρείας χρησιμοποιείται στα Smartwatch της αλλά πλέον και στις νέες Smart TV της. Η “ευελιξία” αυτή είναι πιθανόν και ο λόγος που ανέβηκε πλέον στην τέταρτη θέση αφού μπορεί τα Smartphones με Tizen OS να μην είναι διαθέσιμα παγκοσμίως, η Samsung όμως διαθέτει τα Gear S και πλέον Gear S2 σε πολλές διαφορετικές χώρες.

Σε ότι αφορά το Android, σύμφωνα με την ίδια έρευνα το ποσοστό του μειώθηκε ελαφρώς αφού η κυκλοφορία των νέων iPhone της Apple αύξησε τις δικές της πωλήσεις.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights