Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Apple iPhone 6s Plus Review: Το μεγαλύτερο σε νέα έκδοση

Apple iPhone 6s Plus Review: Το μεγαλύτερο σε νέα έκδοση

απο Kostas Gliatiotis

Οι φωτογραφίες και το κείμενο ανανεώθηκαν με τη πολύ πιο εντυπωσιακή Rose Gold έκδοση του iPhone 6s Plus που μας παραχωρήθηκε από τη Vodafone για τις ανάγκες της παρουσίασης

Εισαγωγή

Πριν από περίπου ένα χρόνο η Apple είχε να αντιμετωπίσει ένα μάλλον σοβαρό για τα δεδομένα της εταιρείας δίλλημα. Η πολιτική της εστίαζε στην άνετη χρήση ενός κινητού τηλεφώνου με το ένα μόνο χέρι, κάτι που έθετε ένα «άνω άκρο» σε ότι είχε να κάνει με το μέγεθος της οθόνης του. Σε μια κίνηση που μπορεί να ερμηνευθεί σαν η πρώτη φορά που τουλάχιστον επίσημα η εταιρεία ακολούθησε την τάση της αγοράς αντί να προσπαθήσει να την δημιουργήσει, το νέο τότε iPhone 6 προσέφερε μια σημαντικά μεγαλύτερη (και καλύτερη) οθόνη σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο iPhone 5s.

Θέλοντας να δείξει όμως ταυτόχρονα ίσως ότι δεν «φοβάται» το κάτι νέο, μαζί με το iPhone 6 η Apple παρουσίασε και μια συσκευή που ήταν ακόμα περισσότερο ασυνήθιστη για αυτή. Πρόκειται φυσικά για το iPhone 6 Plus, που όσο και αν η ίδια η Apple δεν ήθελε να το κατατάξει σε αυτή, ανήκε στην κατηγορία των Phablets. Η κατηγορία αυτή περιλαμβάνει μέχρι και σήμερα συσκευές με μέγεθος οθόνης που θυσιάζει σε μεγάλο βαθμό την ευκολία στην μεταφορά και τη χρήση με το ένα χέρι, προσφέροντας σαν αντάλλαγμα την «άνεση» που προσφέρει η μεγαλύτερη σε διαστάσεις οθόνη.

iphone-6s-plus-in2mobile-vodafone (8)Ένα χρόνο αργότερα η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στα… φυσιολογικά Smartphones και τα Phablets διακρίνεται δύσκολα αφού δεν είναι λίγες οι συσκευές που προσφέρουν οθόνη με μέγεθος που βρίσκεται ακριβώς ανάμεσα σε αυτές τις δύο κατηγορίες. Για μια ακόμα φορά λοιπόν η Apple φαίνεται πως περίμενε ή έστω δοκίμασε να προβλέψει τις εξελίξεις και το δικό της «Phablet» δεν δείχνει το ίδιο περίεργο όσο πριν ένα χρόνο.

Η νέα έκδοση του λοιπόν με την μάλλον «αδιάφορη» ονομασία iPhone 6s Plus είναι ακριβώς αυτό που κάνει η Apple και με το… κανονικό iPhone, μια ανανέωση των τεχνικών χαρακτηριστικών του με τον εξωτερικό σχεδιασμό να παραμένει σχεδόν ο ίδιος.

Σχέδιο Μέγεθος Βάρος

Ακόμα και με την πρώτη ματιά είναι άμεσα εμφανές ότι το iPhone 6s Plus δεν είναι μια μικρή σε εξωτερικές διαστάσεις συσκευή. Δίνοντας έμφαση στο μέγεθος της οθόνης και την άνετη χρήση που αυτή προσφέρει, η Apple θεωρεί πως οι χρήστες που θα το επιλέξουν θα είναι προετοιμασμένοι να «αντιμετωπίσουν» τα προβλήματα στην χρήση με το ένα χέρι λόγω αυτού του μεγέθους.

iphone-6s-plus-in2mobile-vodafone (2)Σε ότι αφορά τον σχεδιασμό τώρα, όπως είναι μάλλον αναμενόμενο από την Apple, το iPhone 6s Plus δεν έχει σχεδόν καμία εξωτερική διαφορά με το αμέσως προηγούμενο iPhone 6 Plus όπως και σε σύγκριση με το ίδιο το iPhone 6s. Η εταιρεία θέλει με αυτή της την επιλογή να εξασφαλίσει πως η συσκευή θα αναγνωρίζεται εύκολα σαν δικό της προϊόν αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θα μπορούσε να έχει έστω και μικρές εξωτερικές διαφορές προκειμένου να μην μοιάζει απλά με ένα… μεγαλύτερο iPhone 6s.

iphone-6s-plus-in2mobile-vodafone (11)

iphone-6s-plus-in2mobile-vodafone (15)

iphone-6s-plus-in2mobile-vodafone (14)Η φορητότητα όμως είναι ένα από τα πιο σοβαρά ζητήματα με μια συσκευή αυτής της κατηγορίας ή καλύτερα το αν η έλλειψη της τουλάχιστον αντισταθμίζεται με κάτι άλλο. Στην περίπτωση του iPhone 6s Plus το μοναδικό του ουσιαστικά πλεονέκτημα σε καθημερινή χρήση είναι η σημαντικά μεγαλύτερη επιφάνεια εργασίας που προσφέρει η οθόνη του με την οποία και θα ασχοληθούμε στο αντίστοιχο κομμάτι της παρουσίασης.

iphone-6s-plus-in2mobile-vodafone (3)

 

iphone-6s-plus-in2mobile-vodafone (5)Πριν ένα χρόνο ο προκάτοχος του iPhone 6s Plus ήταν μια πρωτοποριακή συσκευή για τα δεδομένα της Apple και η αγορά ακόμα δεν είχε πολλές ανταγωνιστικές προτάσεις σε αυτή την κατηγορία μεγέθους. Η κατάσταση αυτή έχει αλλάξει σημαντικά στο διάστημα που μεσολάβησε και ο ανταγωνισμός κάνει «δύσκολη» την επιλογή του iPhone 6s Plus με δεδομένο το μέγεθος του. Οι εξωτερικές του διαστάσεις είναι σημαντικά μεγαλύτερες από ότι δικαιολογεί το μέγεθος της οθόνης του αφού το πλαίσιο γύρω από αυτή δεν είναι όσο μικρό θα μπορούσε ενώ αντίστοιχα και το πάχος του είναι αισθητά μεγαλύτερο από ότι περιμένει κανείς. Καλώς ή κακώς στην συγκεκριμένη κατηγορία οι προτάσεις του ανταγωνισμού προσφέρουν μικρότερο βάρος ενώ κάποιες συσκευές το συνδυάζουν και με αρκετά πιο «μαζεμένες» διαστάσεις.

Η Apple δείχνει να έχει σχεδιάσει το iPhone 6s Plus περισσότερο για τους χρήστες προηγούμενων δικών της συσκευών που απλά αναζητούν μια όσο το δυνατόν μεγαλύτερη οθόνη και λιγότερο προκειμένου να προσελκύσει αγοραστικό κοινό από τον κόσμο του Android. Πριν ένα χρόνο οι αντίστοιχες προτάσεις ήταν σημαντικά λιγότερες σε αριθμό και δεν είχαν αντίστοιχα σημαντική διαφορά σε διαστάσεις και βάρος. Πλέον συσκευές σαν το G4 της LG που προσφέρει την ίδια διαγώνιο οθόνης ή ακόμα και το Edge Plus της Samsung με το επιπλέον «πλεονέκτημα» της κυρτής του οθόνης, κάνουν το iPhone 6s Plus να δείχνει λιγότερο εντυπωσιακό και πρωτοποριακό από ότι ίσως θα ήθελε η Apple.

Οθόνη.

Με δεδομένο το ότι το iPhone 6s Plus υπάρχει αποκλειστικά λόγω της μεγαλύτερης οθόνης του (πάντα σε σύγκριση με το iPhone 6s), η οθόνη αυτή αποτελεί το σημείο στο οποίο πρέπει να κριθεί η συσκευή και αυτή είναι που πρέπει να «πείσει» το αγοραστικό κοινό να επιλέξει την πρόταση της εταιρείας.

iphone-6s-plus-in2mobile-vodafone-screen (1) iphone-6s-plus-in2mobile-vodafone-screen (3) Μπορεί στο iPhone 6s η ανάλυση της οθόνης να μην παίζει σημαντικό ρόλο αφού συνδυάζεται με την μικρή σχετικά διαγώνιο της, στην περίπτωση του iPhone 6s Plus όμως τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Στην διαγώνιο των 5.5 ιντσών ή και σε ακόμα μεγαλύτερη, η ανάλυση μιας οθόνης έχει πρακτικό νόημα να είναι υψηλή ώστε να διατηρεί την ποιότητα απεικόνισης, και τα 1920 x 1080 pixels αυτής του iPhone 6s Plus βρίσκονται απλά στο όριο του «ανεκτού» για μια συσκευή υψηλής τεχνολογίας που έρχεται στην αγορά στο τέλος του 2015.

iphone-6s-plus-in2mobile-vodafone-screen (5)Η ποιότητα της οθόνης τώρα είναι φυσικά αυτή που θα περίμενε κανείς από μια συσκευή της κατηγορίας τιμής στην οποία ανήκει το iPhone 6s Plus. Η χρωματική της απόδοση είναι κορυφαία για LCD Panel και η εταιρεία έχει «δουλέψει» ώστε το γραφικό περιβάλλον να τονίζει τα πλεονεκτήματα της αλλά και να κάνει τον χρήστη να νιώθει ευχάριστα κατά την χρήση του.

iphone-6s-plus-in2mobile-vodafone-screen (6)Οι γωνίες θέασης με τη σειρά τους είναι οι μέγιστες δυνατές που μπορεί να έχει μια οθόνη αυτού του είδους, κατά την διάρκεια που είχαμε την συσκευή στα χέρια μας όμως παρατηρήσαμε μια «περίεργη» συμπεριφορά. Η λειτουργία της αυτόματης ρύθμισης του φωτισμού είναι περισσότερο «επιθετική» από ότι θα περιμέναμε με αποτέλεσμα το iPhone 6s Plus να λειτουργεί την οθόνη του με λιγότερο φωτισμό από ότι θα περίμενε κανείς, ειδικά σε κλειστούς χώρους χωρίς έντονο φωτισμό. Σε αυτή την περίπτωση η οθόνη του είναι «άτονη» χρωματικά και υπό γωνία έχει κάποιες ενοχλητικές αντανακλάσεις από το τζάμι της που δεν θα περίμενε κανείς από μια συσκευή της Apple.

 

iphone-6s-plus-in2mobile-vodafone-screen (8)Πριν ένα χρόνο, το iPhone 6 Plus αποτελούσε την πρώτη προσπάθεια της εταιρείας σε μια κατηγορία μεγέθους που μέχρι τότε η ίδια σχεδόν «αρνούνταν» να δεχθεί την ύπαρξη και την χρησιμότητα της. Ένα χρόνο μετά, οι πωλήσεις του iPhone 6 Plus έδειξαν πως υπάρχουν χρήστες που θέλουν μια τόσο μεγάλη οθόνη χωρίς απαραίτητα τις επιπλέον δυνατότητες που προσφέρουν οι αντίστοιχες Android προτάσεις του ανταγωνισμού και η Apple θεώρησε καλώς ή κακώς πως δεν υπάρχει κάτι που πρέπει να βελτιωθεί στην οθόνη του iPhone 6s Plus. Τουλάχιστον σε ότι αφορά την ανάλυση της οθόνης, η άποψη της Apple για το ότι υπάρχει ένα όριο από το οποίο και πάνω η επιπλέον αύξηση είναι στην ουσία «άχρηστη» είναι σωστή σε ότι αφορά το… κανονικό iPhone 6s. Στην περίπτωση του iPhone 6s Plus η σημαντικά μεγαλύτερη διαγώνιος θα επέτρεπε με χαρακτηριστική άνεση την επιλογή μιας ανάλυσης των 2560 x 1440 pixels που μπορεί να βρει κανείς στις προτάσεις του ανταγωνισμού.

Λειτουργικό Σύστημα.

Το iPhone 6s Plus αποτελεί μια «ιδιαίτερη» συσκευή για την Apple που διαφέρει σημαντικά από τις μέχρι τώρα προτάσεις της, δυστυχώς όμως δεν συμβαίνει το ίδιο και με το λειτουργικό του σύστημα.

Πριν ένα χρόνο στην παρουσίαση του iPhone 6 Plus είχαμε διαπιστώσει ότι η συσκευή δεν προσφέρει κάποιες επιπλέον εφαρμογές ή δυνατότητες που να εκμεταλλεύονται ουσιαστικά την σημαντικά μεγαλύτερη οθόνη του. Το iPhone 6 Plus συνεχίζει με την σειρά του να προσφέρει απλά τις αλλαγές και βελτιώσεις που διαθέτει η νεότερη έκδοση του iOS της εταιρείας.

IMG_0053 IMG_0055IMG_0081

IMG_0064 IMG_0065 IMG_0066

Η μοναδική ουσιαστική διαφορά είναι η δυνατότητα του iPhone 6 Plus να περιστρέφει σε οριζόντια προβολή και το μενού του εκτός από όλες τις εφαρμογές. Η επιπλέον επιφάνεια εργασίας της οθόνης του είναι στην συνέχεια χρήσιμη μόνο σε εφαρμογές όπως ο Safari που την εκμεταλλεύεται ώστε να παρουσιάζει ταυτόχρονα μεγαλύτερο μέρος μιας σελίδας.

iphone-6s-plus-in2mobile-vodafone (17)

 

IMG_0069 IMG_0070 IMG_0071

Το iOS της Apple μέχρι και σήμερα διαθέτει μια μοναδική ικανότητα να συνδυάζει την ευκολία χρήσης με αρκετά ενδιαφέρουσες δυνατότητες που στις τελευταίες του εκδόσεις δεν έχουν σημαντικές ελλείψεις σε σύγκριση με το Android της Google. Σίγουρα η Apple δεν θα έφτανε στο σημείο να προσφέρει το σύνολο των επιπλέον δυνατοτήτων που μπορεί να βρει κανείς στη σειρά Galaxy Note της Samsung όμως πιστεύουμε ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα πρέπει να προσφέρει στους χρήστες των “Plus” συσκευών τις επιπλέον δυνατότητες που να δικαιολογούν το μέγεθος της οθόνης.

IMG_0051 IMG_0079IMG_0061 IMG_0062 IMG_0067 IMG_0068

Κάμερα.

Το iPhone 6s Plus όπως άλλωστε και το iPhone 6s, αποτελούν ένα «ορόσημο» για την Apple αφού για πρώτη φορά μετά από αρκετά πλέον χρόνια αλλάζουν προς το καλύτερο την ανάλυση της κάμερας τους. Το iPhone 6s Plus όμως προσθέτει στην αυξημένη αυτή ανάλυση της κάμερας το Optical Image Stabilization, μια δυνατότητα που μέχρι και σήμερα δεν μπορούμε να βρούμε κάποιον σημαντικό λόγο για τον οποίο απουσιάζει από το iPhone 6s.

iphone-6s-plus-in2mobile-vodafone (13)Με την αύξηση της ανάλυσης του αισθητήρα, η Apple «περιορίζει» σημαντικά το κενό που υπήρχε στην απόδοση των συσκευών της σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό. Πλέον το μοναδικό «μειονέκτημα» της κάμερας του iPhone 6s Plus είναι η λεπτομέρεια που περιέχουν οι φωτογραφίες του. Αυτή είναι η μέγιστη δυνατή για μια κάμερα των 12 Mpixels, παρόλα αυτά όλες οι ανταγωνιστικές προτάσεις στην κατηγορία τιμής του προσφέρουν κάμερες με από λίγο έως σημαντικά καλύτερη ανάλυση.

Σε κάθε άλλο τομέα η κάμερα του iPhone 6s Plus είναι πραγματικά εκπληκτική και συνεχίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πολύ καλή παράδοση της εταιρείας στον συγκεκριμένο τομέα. Το χρωματικό εύρος ακόμα και σε σκηνικό με πολλά διαφορετικά χρώματα είναι κορυφαίο, με το τελικό αποτέλεσμα να μην αφήνει κανένα περιθώριο… παραπόνων.

Το Optical Image Stabilization όμως είναι αυτό που κάνει την κάμερα του iPhone 6s Plus να ξεχωρίζει σε σύγκριση με αυτή του iPhone 6s σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Η Apple έχει καταφέρει να δημιουργήσει έναν πολύ αποδοτικό «αλγόριθμο» επεξεργασίας ώστε οι φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό να περιέχουν το μέγιστο δυνατό επίπεδο φωτισμού με χαμηλό ψηφιακό θόρυβο. Το iPhone 6s Plus συνδυάζει την δυνατότητα αυτή με το Optical Image Stabilization και τα αποτελέσματα είναι στις περισσότερες περιπτώσεις εντυπωσιακά. Οι φωτογραφίες έχουν το υψηλότερο επίπεδο λεπτομέρειας που έχουμε δει σε συσκευή με αυτή την δυνατότητα ακόμα και σε σύγκριση με Smartphones των οποίων η κάμερα έχει αισθητήρα με μεγαλύτερη ανάλυση.

Η εγγραφή βίντεο πλέον μπορεί να γίνει σε ανάλυση 4k, μια δυνατότητα που απουσίαζε μέχρι σήμερα από τις συσκευές της εταιρείας. Τα αρχεία βίντεο που μπορεί να «βγάλει» το iPhone 6s Plus είναι το ίδιο εντυπωσιακά με τις φωτογραφίες, ενώ η απόκριση του στην γρήγορη κίνηση και τις εναλλαγές φωτισμού γίνεται άμεσα. Φαίνεται όμως πως η λειτουργία του Optical Image Stabilization είναι δυνατή μόνο κατά την εγγραφή αρχείων ανάλυσης 1080p με 30 καρέ το δευτερόλεπτο, με το iPhone 6s Plus να περιορίζεται στον πολύ καλό ψηφιακό σταθεροποιητή του σε όλες τις υπόλοιπες διαθέσιμες αναλύσεις.

Με εξαίρεση την χαμηλότερη σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό ανάλυση του αισθητήρα της, που πλέον όμως δεν είναι ενοχλητικά χαμηλή, η κάμερα του iPhone 6s Plus είναι ότι καλύτερο έχει δημιουργήσει μέχρι σήμερα η Apple. Το «περίεργο» είναι πως η εταιρεία συνεχίζει να επιμένει στην χρήση της μόνο στις «Plus» συσκευές της κάτι που θα θέλαμε κάποια στιγμή στο μέλλον να αλλάξει.

Επεξεργαστής Μνήμη

Σε κάθε νέα συσκευή της η Apple χρησιμοποιεί ότι καλύτερο έχει σχεδιάσει η ίδια στον τομέα του Hardware, και το iPhone 6s Plus αποτελεί για μια ακόμα χρονιά την συσκευή με το ισχυρότερο Hardware στο εσωτερικό της.

Ο A9, ο νεότερος επεξεργαστής της εταιρείας, επιμένει στην χρήση δύο μόνο πυρήνων επεξεργασίας που όμως διαθέτουν μια σημαντική διαφορά. Αρχικά είναι σχεδιασμένοι από την ίδια την εταιρεία, με σκοπό να αποδίδουν όσο το δυνατόν καλύτερα σε συνδυασμό με το λειτουργικό σύστημα της εταιρείας. Ο χρονισμός τους επίσης έχει αυξηθεί σημαντικά και πλέον φτάνει το 1.85 GHz, ενώ η εταιρεία φαίνεται πως έχει αλλάξει σημαντικά και την αρχιτεκτονική τους σε σύγκριση με τον αμέσως προηγούμενο Α8. Η απόδοση του Α9 στην πράξη είναι εντυπωσιακή αφού ακόμα και με δύο μόνο πυρήνες επεξεργασίας προσφέρει στο iPhone 6s Plus απίστευτη ταχύτητα λειτουργίας και απόκρισης σε κάθε εντολή του χρήστη.

IMG_0082 IMG_0083 IMG_0084

Ακόμα και σε μετρίσιμη μορφή όμως μέσω Benchmarks, η απόδοση του Α9 της Apple είναι κορυφαία και «χάνει» μόνο υπό συγκεκριμένες συνθήκες από συσκευές με… 8 πυρήνες επεξεργασίας και πάλι όμως μόνο όταν αυτές τους χρησιμοποιούν και τους 8 ταυτόχρονα. Η Apple συνεχίζει να θεωρεί πως η απόδοση «ανά πυρήνα» είναι αυτή που έχει την μεγαλύτερη σημασία αφού σχεδόν όλες οι συσκευές σε καθημερινή απλή χρήση δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν ταυτόχρονα περισσότερους από έναν.

IMG_0040 IMG_0041 IMG_0050

Στον τομέα των γραφικών τώρα, ο Α9 «κρύβει» στο εσωτερικό του την Power VR GT7600 της Imagination Technologies. Η απόδοση της είναι εντυπωσιακή παρά την αυξημένη ανάλυση της οθόνης του σε σύγκριση με το iPhone 6s και επιτρέπει στην συσκευή να μπορεί να καλύψει με χαρακτηριστική άνεση τις απαιτήσεις του λειτουργικού συστήματος αλλά και των παιχνιδιών που μπορεί να βρει κανείς στο κατάστημα εφαρμογών της εταιρείας.

IMG_0073 IMG_0074 IMG_0075

Ο αποθηκευτικός χώρος τώρα, δυστυχώς όπως και στο iPhone 6s είναι μόλις 16 GB στην βασική έκδοση του iPhone 6s Plus. Πρακτικά διαθέσιμα στον χρήστη όμως είναι λίγο περισσότερα από 11 GB, χώρος που περιορίζει σημαντικά τις δυνατότητες του χρήστη αλλά και της ίδιας της συσκευής. Η αμέσως επόμενη διαθέσιμη έκδοση των 64 GB κοστίζει αρκετά περισσότερα χρήματα από την ήδη υψηλή τιμή της βασικής έκδοσης του iPhone 6s Plus.

Μπαταρία.

Στο εσωτερικό του iPhone 6s Plus βρίσκεται μια μπαταρία με σχετικά μεγάλη χωρητικότητα που φτάνει τα 2750 mAh. Με δεδομένη την πολύ καλή απόδοση των συσκευών της εταιρείας στον συγκεκριμένο τομέα, θα περίμενε κανείς ότι το iPhone 6s Plus θα προσέφερε σημαντικά καλύτερους χρόνους αναμονής και λειτουργίας από το iPhone 6s λόγω της μεγαλύτερης μπαταρίας του.

Στην πράξη όμως, η μεγαλύτερη οθόνη του φαίνεται πως έχει αρνητικές επιπτώσεις στην κατανάλωση μαζί με τον επιπλέον «φόρτο εργασίας» που απαιτείται από τον Α9 για την λειτουργία της. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι χρόνοι λειτουργίας του iPhone 6s Plus να είναι ελάχιστα αυξημένοι σε σύγκριση με το iPhone 6s.

IMG_0181 IMG_0182 IMG_0183

Σε καθημερινή εντατική χρήση, η μπαταρία μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του χρήστη και να διατηρήσει την συσκευή ενεργή μέχρι το τέλος της ημέρας, όμως το ποσοστό φόρτισης που θα έχει απομείνει δεν θα είναι αρκετό για την επόμενη ημέρα.

Οι λιγότερο απαιτητικοί χρήστες τώρα (που εξ ορισμού δεν χρειάζονται όμως το iPhone 6 Plus) μπορούν να πετύχουν χρόνους αναμονής κοντά στις δύο ημέρες ή και περισσότερο με κυρίως βασική χρήση.

Συμπέρασμα.

Το iPhone 6s Plus αποτελεί την πρόταση της εταιρείας για τους χρήστες που επιθυμούν μια μεγάλη οθόνη και δεν θέλουν να «φύγουν» από το iOS της Apple. Δυστυχώς όμως ένα χρόνο μετά την παρουσίαση του iPhone 6 Plus ο ανταγωνισμός προσφέρει συσκευές με πολύ πιο ενδιαφέροντα τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά και σημαντικά καλύτερες εξωτερικές διαστάσεις και βάρος. Το iPhone 6s Plus δείχνει πλέον λιγότερο «καινοτόμο» από τον προκάτοχο του και απλά βελτιώνει τα τεχνικά του χαρακτηριστικά για εκείνους που αναζητούν συγκεκριμένα μια συσκευή της Apple με απλά μεγαλύτερη οθόνη. Για όλους τους υπόλοιπους χρήστες όμως που αναζητούν αυτό το μέγεθος οθόνης μαζί με επιπλέον δυνατότητες και χαρακτηριστικά, το iPhone 6s Plus είναι μια λιγότερο ικανή πρόταση από την Apple σε σύγκριση με τις περισσότερες συσκευές του ανταγωνισμού.

 

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

2 σχολια

Al 19/10/2015 - 01:17

υπερεχει το iphone 6s απο την καμερα του lg g4.? Η ειναι στα ιδια επιπεδα?

Reply
Kostas Gliatiotis 19/10/2015 - 01:55

Η κάμερα των δύο νέων iPhone είναι μια σημαντική βελτίωση σε σύγκριση με το τι είχαν μέχρι σήμερα οι συσκευές της εταιρείας. Το iPhone 6s Plus έχει και Optical Image Stabilization με αποτέλεσμα οι φωτογραφίες του να είναι το ίδιο καλές και σε χαμηλό φωτισμό.

Το G4 συνεχίζει να έχει μεγαλύτερο αισθητήρα (και φακό μπροστά από αυτόν) που μάλιστα έχει και καλύτερη ευαισθησία στο φως. Οι φωτογραφίες του έχουν περισσότερη λεπτομέρεια, όμως πλέον ουσιαστικά αυτή είναι και η μοναδική διαφορά.

Η κάμερα του iPhone 6s Plus έχει την λεπτομέρεια που περιμένει κανείς πλέον από μια τόσο ακριβή συσκευή και η ποιότητα των φωτογραφιών είναι κορυφαία. Δεν καταφέρνει και πάλι να φτάσει στο επίπεδο των Android συσκευών όπως το G4 και το Galaxy S6 της Samsung όμως πλέον πλησιάζει όσο πιο κοντά γίνεται 🙂

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights