Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Vodafone bsafeonline: Βασικό εργαλείο για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου

Vodafone bsafeonline: Βασικό εργαλείο για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου

απο Kostas Gliatiotis

Το πρόγραμμα της Vodafone «bsafeonline: Χρησιμοποιούμε με ασφάλεια το διαδίκτυο» αποτέλεσε σημαντικό σημείο αναφοράς στο πλαίσιο του 4ου Διεθνούς Διεπιστημονικού Συνεδρίου elife της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο που πραγματοποιήθηκε στις 6-7 Νοεμβρίου 2015, στο οποίο ήταν και Μεγάλος Χορηγός.

Το bsafeonline εφαρμόζεται για 11η  χρονιά και αποτελεί το πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα που περιλαμβάνει μια σειρά από επιμέρους προγράμματα, δράσεις και εργαλεία που στόχο έχουν την υπεύθυνη χρήση του κινητού τηλεφώνου, καθώς και την ασφαλή χρήση του διαδικτύου είτε η πρόσβαση είναι μέσω κινητού τηλεφώνου, είτε μέσω υπολογιστή.

Στο πλαίσιο αυτό, στο πρόγραμμα εντάσσεται η «Youth Safe Pack», η πρώτη κάρτα σύνδεσης κατάλληλα σχεδιασμένη για παιδιά, με προεγκατεστημένα τα φίλτρα που απενεργοποιούν την πρόσβαση σε ακατάλληλο περιεχόμενο, αλλά και την κλήση και αποστολή SMS σε αριθμούς αυξημένης χρέωσης, καθώς και η εφαρμογή «Vodafone Safety Net», η οποία δίνει τη δυνατότητα στους γονείς, να καθορίσουν εύκολα μαζί με το παιδί τους τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιεί τις λειτουργίες ενός android smartphone.

Επίσης, διαθέτει την ιστοσελίδα vodafone.gr/bsafeonline και το συνοπτικό έντυπο «Οδηγός για Γονείς», από τα οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τις δημοφιλείς υπηρεσίες του διαδικτύου (facebook, twitter, blogs, apps, διαδικτυακή τηλεφωνία και τηλεόραση), αλλά και για τις προκλήσεις που μπορεί να συναντήσουν, όπως τα ενοχλητικά μηνύματα, η κακόβουλη επικοινωνία, ο διαδικτυακός εκφοβισμός, το παράνομο/παραπλανητικό περιεχόμενο κ.ά.

Πρόσφατα, ο Όμιλος Vodafone και η Vodafone Ελλάδας παρουσίασαν την πρωτοβουλία BESTRONG, με βάση τα αποτελέσματα διεθνούς έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την YouGov, σε 5.000 εφήβους από 11 χώρες, η οποία ανέδειξε ότι σχεδόν ένας στους πέντε εφήβους έχει υποστεί cyberbullying.

Επίκεντρο της πρωτοβουλίας BESTRONG αποτελεί η δημιουργία σειράς emojis, που μπορούν να λειτουργήσουν ως ’emojis στήριξης’ κατά του cyberbullying. Η πρωτοβουλία προσφέρει επίσης εκπαιδευτικό υλικό για μαθητές, που καλύπτει θέματα, όπως selfies, online gaming, κοινωνική δικτύωση και κακόβουλα tweets. Παράλληλα, το Ίδρυμα Vodafone θα ενισχύσει οικονομικά Μη-Κερδοσκοπικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται κατά του cyberbullying, δωρίζοντας 14 λεπτά του ευρώ για κάθε retweet στο Twitter ή δημόσιο like σε εικόνες των emojis της πρωτοβουλίας #BeStrong στο Facebook. Στην Ελλάδα στηρίζουμε τις δράσεις κατά του bullying της οργάνωσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Επιπλέον, η Vodafone βρίσκεται δίπλα σε όσους ενδιαφέρονται, υλοποιώντας μία σειρά ενεργειών για την όσο το δυνατόν πληρέστερη ενημέρωση τους. Συγκεκριμένα:

  • Έχει στελεχώσει τα καταστήματα της με την Ομάδα Ειδικών του Internet, η οποία είναι διαθέσιμη καθημερινά για να απαντήσει σε ερωτήσεις αναφορικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.
  • Πραγματοποιεί ημερίδες σε όλη την Ελλάδα, σε συνεργασία με ειδικούς παιδοψυχίατρους της Ελληνικής Εταιρείας για τη Μελέτη της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο.
  • Στηρίζει τις ημερίδες που πραγματοποιεί η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε όλη την Ελλάδα.
  • Στηρίζει την Κινητή Μονάδα «Οδυσσέας» που δημιούργησε ‘Το Χαμόγελο του Παιδιού’ για την ενημέρωση και εκπαίδευση σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο από παιδιά και εφήβους. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, η μονάδα θα ταξιδεύει ανά την Ελλάδα και θα ενημερώνει γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά για θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε vodafone.gr/bsafeonline

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights