Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Ρωσία: Data Center με πυρηνική ενέργεια.

Ρωσία: Data Center με πυρηνική ενέργεια.

απο Kostas Gliatiotis

Μπορεί στην πράξη πολλά από τα Data Centers που λειτουργούν ανά τον κόσμο να λειτουργούν με ενέργεια που προέρχεται από πυρηνικό αντιδραστήρα, η Ρωσία όμως φαίνεται πως θα είναι η πρώτη χώρα που θα το κάνει αυτό “επίσημα”.

Η εταιρεία Rosenergoatom που διαχειρίζεται το πυρηνικό εργοστάσιο Kalinin, 150 χιλιόμετρα έξω από την Μόσχα, πρόκειται να δημιουργήσει μέσα σε αυτό ένα νέο Data Center που θα λειτουργεί φυσικά με την ενέργεια που θα παράγει το εργοστάσιο. Η συνολική ισχύς του θα φτάνει τα 80 Mega Watts και πρόκειται να κοστίσει περίπου 970 εκατομμύρια δολάρια μέχρι την ολοκλήρωση του.

Από την επεξεργαστική ισχύ του νέου Data Center μόνο το 10% θα χρησιμοποιείται για τις ανάγκες του ίδιου του εργοστασίου, και η υπόλοιπη θα είναι διαθέσιμη στους πελάτες του. Με δεδομένο το ότι η Ρωσική νομοθεσία υποχρεώνει τις εταιρείες που λειτουργούν στην χώρα να αποθηκεύουν τα δεδομένα τους σε data center μέσα σε αυτή είναι σχεδόν βέβαιο πως το νέο data center θα βρει σύντομα αρκετούς πελάτες ώστε να δικαιολογήσει την λειτουργία του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights