Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ H International Life ενισχύει την παραγωγικότητα υιοθετώντας λύσεις Office 365 της Microsoft

H International Life ενισχύει την παραγωγικότητα υιοθετώντας λύσεις Office 365 της Microsoft

απο Kostas Gliatiotis

Η International Life, μια από τις παλαιότερες και μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρίες στην Ελλάδα, με διεθνή παρουσία στην Κύπρο και ένα ευρύ δίκτυο 42 υποκαταστημάτων και 1.352 συνεργαζόμενων πρακτορείων και μεσιτών που καλύπτουν την ελληνική επικράτεια, επέλεξε τις cloud λύσεις της Microsoft, και συγκεκριμένα την πλατφόρμα Office 365, αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο την παραγωγικότητα και λειτουργικότητα των εργαζομένων της. Η υλοποίηση του έργου ξεκίνησε στις αρχές Απριλίου του 2015 και ολοκληρώθηκε στο τέλος του ίδιου μήνα, δίνοντας τη δυνατότητα σε 266 χρήστες να βελτιώσουν την επικοινωνία τους σε μεγάλο βαθμό, μέσω των πιο σύγχρονων και καινοτόμων λύσεων, όπως της υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, Exchange Online.

Στόχος της International Life είναι να συνεχίσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ελληνική ασφαλιστική αγορά και να παρέχει όσο το δυνατόν καλύτερες λύσεις και υπηρεσίες στους πελάτες και στους συνεργάτες της. Η τεχνολογία αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους συμμάχους της στην επίτευξη των στόχων αυτών, γι’ αυτό και αποφάσισε να υιοθετήσει τις  cloud λύσεις της Microsoft. «Με τη ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας και την ψηφιακή επανάσταση που διαδραματίζεται τα τελευταία χρόνια, οι λύσεις της Microsoft γίνονται όλο και πιο χρήσιμες για τις επιχειρήσεις που θέλουν να εξελιχθούν και να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις και η International Life είναι μια από αυτές.» όπως αναφέρει ο Γιώργος Παπασαράντος, Senior IT Manager της International Life.

Μια από τις βασικότερες προκλήσεις που αντιμετώπιζε η επιχείρηση πριν την εγκατάσταση του Office 365, ήταν το γεγονός ότι η διαχείριση του προηγούμενου mail server ήταν ιδιαίτερα χρονοβόρα και με υψηλό κόστος, χωρίς καμία υπηρεσία συνεργασίας, στερώντας από τους υπαλλήλους εργαλεία και λειτουργείες που θα συνέβαλλαν στην ενίσχυση της παραγωγικότητας τους, ενώ παράλληλα δεν διέθετε τα απαραίτητα επίπεδα ασφαλείας. Ο κυριότερος λοιπόν παράγοντας που οδήγησε την International Life στην υιοθέτηση του Office 365 ήταν η ανάγκη μιας αξιόπιστης και ασφαλούς πλατφόρμας, μέσω της μετάβασης στο cloud, η οποία θα έδινε τη δυνατότητα στα στελέχη της εταιρίας να μπορούν να διαχειριστούν τα email τους από οποιοδήποτε σημείο, οποιαδήποτε στιγμή, μέσω μια ευρείας γκάμας συσκευών, διατηρώντας παράλληλα τα κόστη σε χαμηλά επίπεδα. Επιπλέον, το γεγονός ότι απέφυγε επενδύσεις σε IT υποδομές, κόστη συντήρησης και διαχείρισης, της επέτρεψε να εξοικονομήσει πόρους τους οποίους αξιοποίησε σε βασικούς τομείς της εταιρίας. Εξίσου σημαντικός παράγοντας ήταν και η αμεσότητα και η ταχύτητα με την οποία υλοποιήθηκε το έργο. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ολοκλήρωση του έργου διήρκησε λιγότερο από ένα μήνα, προσφέροντας στους εργαζόμενους την απαραίτητη ασφάλεια και ευελιξία στην καθημερινή τους επικοινωνία.

Ο Senior IT Manager της International Life, Γιώργος Παπασαράντος, δήλωσε: «Το έργο της μετάβασης της International Life στο Office 365 στο κομμάτι των υπηρεσιών ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Η συνεργασία με τη Microsoft στα πλαίσια του έργου ήταν άψογη, καθώς υπήρχε άμεση ανταπόκριση από την πλευρά της σε οποιοδήποτε θέμα παρουσιάστηκε, και η κατάρτιση και εμπειρία των στελεχών της αποτέλεσε εγγύηση για την επιτυχή ολοκλήρωσή του. Το συγκεκριμένο έργο έδωσε τη δυνατότητα στα στελέχη της International Life να γίνουν πιο παραγωγικά χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα ένα ασφαλές και αξιόπιστο εργαλείο.»

Ο Ευάγγελος Χρυσοχόος, Εμπορικός Διευθυντής της Microsoft Ελλάς, δήλωσε: «Η εμπιστοσύνη που έδειξε η International Life, μια από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρίες στην Ελλάδα, στην πλατφόρμα Office 365, μας ικανοποιεί ιδιαίτερα. Πιστεύουμε ότι η συνεργασία αυτή θα συμβάλλει στην ολοένα αυξανόμενη ανάπτυξη και εξέλιξη της επιχείρησης, παρέχοντας της τις ιδανικότερες λύσεις επικοινωνίας και συνεργασίας της Microsoft, με απώτερο στόχο την αύξηση παραγωγικότητας και τη μείωση λειτουργικών δαπανών.»

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights