Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Ericsson: Στρατηγική συμφωνία με την Inmarsat

Ericsson: Στρατηγική συμφωνία με την Inmarsat

απο Kostas Gliatiotis

Η Inmarsat (LSE:ISAT.L), κορυφαίος παγκόσμιος πάροχος υπηρεσιών κινητών δορυφορικών επικοινωνιών και η Ericsson (NASDAQ: ERIC), παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της τεχνολογίας επικοινωνιών και υπηρεσιών, υπέγραψαν μια στρατηγική συμφωνία που έχει ως στόχο τη διευκόλυνση της ανταλλαγής εμπορευμάτων, της διοίκησης και των λειτουργικών δεδομένων του πλοίου, ώστε να συμβάλλουν στον εκσυγχρονισμό ολόκληρης της αλυσίδας εφοδιασμού των θαλάσσιων μεταφορών.

Οι δύο εταιρείες θα αναπτύξουν από κοινού υπηρεσίες, λύσεις και εφαρμογές προσδιορίζοντας τα πρότυπα για τη δορυφορική συνδεσιμότητα και την ενσωμάτωση εφαρμογών στον κλάδο της ναυτιλίας.

Ως πρώτο βήμα, η Ericsson έχει υπογράψει μια σύμβαση διανομής για να προσφέρει στην  XpressLink, το συνδυασμενο δικτυο  L-band και Ku-band δίκτυο VSAT της Inmarsat για την ναυτιλιακή αγορά. Το XpressLink προσφέρει μια εύκολη αναβάθμιση των υπηρεσιών του Inmarsat Fleet Xpress, με την υποστήριξη του νέου παγκόσμιου Xpress όταν αυτό γίνει διαθέσιμο μέσα στους επόμενους μήνες. Σκοπος των δυο εταιρειων είναι η επεκταση της συμφωνιας ώστε να καλυψει και το Fleet Xpress.

Η νέα στρατηγική σχέση θα ανοίξει επίσης το δρόμο για την ενοποίησης μεταξύ του Maritime ICT Cloud της Ericsson και της παγκόσμιας διασύνδεσης, που παρέχονται μέσω του Inmarsat δικτύου δορυφορικών επικοινωνιών.

Το Maritime ICT Cloud της Ericsson είναι μία end-to-end ολοκληρωμένη λύση υπηρεσιών cloud που συνδέει τα πλοία στη θάλασσα με τις εργασίες στην ξηρά, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών συντήρησης, κέντρων υποστήριξης πελατών, στόλου / μεταφοράς συνεργατών, λιμενικές δραστηριότητες και με τις αρχές. Με την υποστήριξη της Inmarsat, το Maritime ICT Cloud θα διασφαλίσει ότι τα φορτηγά θα δαπανούν λιγότερο χρόνο αναμονής στα λιμάνια, λιγότερος χρόνο κατά την μεταφορα του φορτιου, και οι παραγωγοί θα βρίσκονται σε θέση να προγραμματίζουν καλύτερα τις αποστολές τους.

Η έμπρακτη εφαρμογή της συμφωνίας της στρατηγικής αυτής συνεργασίας τονίστηκε με την πρόσφατη ανακοίνωση συμβάσεως μεταξύ των Ericsson και U-Ming Marine, κορυφαία ναυτιλιακή εταιρεία που ειδικεύεται στη μεταφορά τσιμέντου, εμπορευμάτων και βιομηχανικών πρώτων υλών. Η Ericsson θα παρέχει στην U-Ming Marine end-to-end λύσεις διασύνδεσης πλοίων και βελτιστοποίησης ταξιδιού, συμπεριλαμβανομένης της δορυφορικής συνδεσιμότητας από την Inmarsat.

Ο Ronald Spithout, President, Inmarsat Maritime, αναφέρει: “Με το Fleet Xpress, το πρώτο παγκοσμίως υβριδικό κινητό δικτυο, Ka/L- υψηλής ταχύτητας ευρυζωνική υπηρεσία, ενσωματώνοντας και επιτρέποντας λύσεις παγκόσμιας εμβέλειας από την Ericsson, επαναπροσδιορίζουμε τη θαλάσσια διασύνδεση. Αυτή η μετασχηματιστική συμφωνία θα δημιουργήσει ευκαιρίες για τους φορείς εκμετάλλευσης πλοίων και θα επιτρέπει στους διαχειριστές την ‘άμεση και έξυπνη καταγραφή δεδομένων.

“Όλοι μιλούν για τα ‘big data’, αλλά ουσιαστικά πρόκειται για την εν πλω ανάπτυξη εφαρμογών και end-to-end ολοκληρωμένης διαχείρισης πληροφοριών, η οποία θα αλλάξει ολοκληρωτικά τον τρόπο που η ναυτιλιακή βιομηχανία λειτουργεί, καθιστώντας την πιο αποτελεσματική, πιο οικολογική, προσδίδοντας μεγαλύτερη αξία. Είμαστε χαρούμενοι που η αξιοπιστία της Inmarsat σε δορυφόρους και λειτουργικά πρότυπα, αναγνωρίζονται ως η καλύτερη δυνατή επιλογή/εφαρμογή στο χάρτη των ολοκληρωμένων υπηρεσιών της Ericsson.”

Ο John Taxgaard, Head of Maritime στην Ericsson, δηλώνει: “Η Ericsson πιστεύει πως το Internet of Things έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει τεράστια αξία για τη ναυτιλιακή βιομηχανία. Η συνεργασία μας με τον κορυφαίο πάροχο υπηρεσιών κινητών δορυφορικών επικοινωνιών παγκοσμίως, είναι ο καλύτερος τρόπος να βοηθήσουμε το ναυτιλιακό κλάδο στην υλοποίηση της αξίας αυτής. Μαζί με την Inmarsat θα αναπτύξουμε από κοινού ολοκληρωμένες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, λύσεις και εφαρμογές, και θα εργαστούμε προς την καθιέρωση προτύπων στη ναυτιλιακή βιομηχανία για τη δορυφορική διασύνδεσης και ενσωμάτωση εφαρμογών.”

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights