Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Siemens: Ανακοίνωση κερδών και οικονομικών αποτελεσμάτων 1ου τριμήνου οικονομικού έτους 2016

Siemens: Ανακοίνωση κερδών και οικονομικών αποτελεσμάτων 1ου τριμήνου οικονομικού έτους 2016

απο Kostas Gliatiotis

Ο Joe Kaeser, Πρόεδρος και CEO της Siemens AG δήλωσε: «Πέτυχαμε ένα δυνατό τρίμηνο και είμαστε σε καλό δρόμο για την υλοποίηση του εταιρικού οράματος “Vision 2020”. Ως εκ τούτου, θα αυξήσουμε τις προβλέψεις κερδοφορίας μας για το 2016, παρά το γεγονός ότι οι μακροοικονομικές και γεωπολιτικές εξελίξεις παραμένουν ανησυχητικές για τις αγορές μας. Θα συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε στην αντιμετώπιση των προκλήσεων, που αφορούν στη διάρθρωση της εταιρείας και να επενδύουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη των αγορών μας και να ενισχύσουμε τη δύναμη της καινοτομίας μας».

Οι ευνοϊκές συναλλαγματικές επιδράσεις προσέθεσαν 5 ποσοστιαίες μονάδες στην ανάπτυξη των παραγγελιών και τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες στην αύξηση των εσόδων. Τα αποτελέσματα του χαρτοφυλακίου προσέθεσαν τρεις ποσοστιαίες μονάδες στην ανάπτυξη των παραγγελιών και τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες στην αύξηση των εσόδων.

Οι παραγγελίες αυξήθηκαν σε όλες τις Βιομηχανικές διευθύνσεις (industrial businesses). Ακόμα μεγαλύτερος όγκος σημαντικών παραγγελιών σημειώθηκε στη διεύθυνση Power and Gas με μία παραγγελία €1,6 δισεκατομμυρίων για μία μονάδα παραγωγής ενέργειας στην Αίγυπτο, στη διεύθυνση Wind Power and Renewables με μία παραγγελία €1,0 δισεκατομμυρίου για ένα υπεράκτιο αιολικό πάρκο στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και στη διεύθυνση Mobility με ένα σημαντικό αριθμό μεγάλων συμβολαίων.

Το απόθεμα παραγγελιών της διεύθυνσης Industrial Business ανέρχεται σε €114 δισεκατομμύρια.

Το διψήφιο ποσοστό αύξησης των εσόδων στη διεύθυνση Power and Gas (κυρίως λόγω των αποτελεσμάτων του χαρτοφυλακίου) και στις διευθύνσεις Healthcare και Mobility αντιστάθμισαν τη σημαντική μείωση στη διεύθυνση Wind Power and Renewables.

Το κέρδος στον τομέα Industrial Business αυξήθηκε στις περισσότερες διευθύνσεις και ενισχύθηκε χάρη σε βελτιώσεις στη διάρθρωση κόστους, που σχετίζονται με την υλοποίηση του εταιρικού οράματος “Vision 2020”. Η μεγαλύτερη αύξηση κέρδους σημειώθηκε στις διευθύνσεις Healthcare και Energy Management. Επιπλέον συνεχείς λειτουργικές προκλήσεις υπάρχουν στη διεύθυνση Process Industries and Drives.

Η αύξηση κέρδους ευνοήθηκε από θετικές συναλλαγματικές επιδράσεις κυρίως στις διευθύνσεις Healthcare και Process Industries and Drives.

Τα έσοδα από τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες αυξήθηκαν με μεγαλύτερο κέρδος για τον τομέα  Industrial Business. Αυτό αποτελεί μία θετική εξέλιξη που σχετίζεται με μία υποχρεωτική απόσυρση σημαντικών πάγιων σε σύγκριση με τις δαπάνες του προηγούμενου έτους και με λιγότερα φορολογικά έξοδα εξαιτίας της απαλλαγής μίας φορολογικής επιβάρυνσης που είχε αναβληθεί.  Το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2015 είχε επιβαρυνθεί από τις αρνητικές επιπτώσεις των δραστηριοτήτων αντιστάθμισης κινδύνων του κέντρου διαχείρισης χρηματικών ροών.

Τα καθαρά έσοδα περιλαμβάνουν €73 εκατομμύρια από δραστηριότητες που έχουν διακοπεί, οι οποίες σχετίζονται κυρίως με τις δραστηριότητες της πρώην διεύθυνσης Siemens IT Solutions and Services.

Σημειώθηκε πτώση των διαθέσιμων ταμειακών ροών του τομέα Industrial Business σε €68 εκατομμύρια από €588 εκατομμύρια του πρώτου τριμήνου του οικονομικού έτους 2015, ιδιαίτερα συμπεριλαμβανομένων των επιπτώσεων από το χρονοδιάγραμμα πληρωμών σε μεγάλα έργα της διεύθυνσης Mobility.

Σχετικά με το ΑΚ σημειώθηκε αύξηση εξαιτίας μεγαλύτερου καθαρού εισοδήματος, η οποία εν μέρει συγκρατήθηκε λόγω μίας σημαντικής αύξησης του μέσου απασχολούμενου κεφαλαίου με την εξαγορά της Dresser-Rand.

Η υποχρηματοδότηση των συνταξιοδοτικών προγραμμάτων της Siemens έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015 ανέρχεται σε €9,3 δισεκατομμύρια (σημειώνεται ότι στις 30 Σεπτεμβρίου, 2015 το ποσό αυτό ανέρχονταν σε €9,0 δισεκατομμύρια). Παρατηρείται μικρή αύξηση κυρίως λόγω της προϋπόθεσης χαμηλότερου προεξοφλητικού επιτοκίου.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε τις ακόλουθες ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

Earnings Release and Financial Results

www.siemens.com/ir

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights