Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Samsung: Παρουσίασε επίσημα το Galaxy S7 και το Galaxy S7 Edge

Samsung: Παρουσίασε επίσημα το Galaxy S7 και το Galaxy S7 Edge

απο Kostas Gliatiotis

Σε μια μάλλον “υποτονική” εκδήλωση πριν από λίγη ώρα, η Samsung παρουσίασε και επίσημα τα δύο νέα Galaxy S7 και Galaxy S7 Edge.

Όπως ήταν ήδη γνωστό, οι δύο συσκευές διαφέρουν πλέον μεταξύ τους σε μέγεθος, αφού το “κανονικό” Galaxy S7 θα έχει οθόνη με διαγώνιο 5.1 ιντσών όπως και το προηγούμενο Galaxy S6, ενώ το Galaxy S7 Edge είναι πλέον μεγαλύτερο με οθόνη 5.5 ιντσών.

20160221TQOOORS6UHMYHEH0YACZZAHO

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά των δύο συσκευών είναι ίδια σε όλους τους τομείς εκτός από αυτόν της μπαταρίας. Το Galaxy S7 έχει μια μπαταρία χωρητικότητας 3.000 mAh στο εσωτερικό του, ενώ το Galaxy S7 Edge διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 3.600 mAh που εκτός απροόπτου θα προσφέρει και καλύτερη αυτονομία.

20160221JNK48TM5RAEXHW149VLZQT9W

Η παρουσίαση περιορίστηκε σε “ποσοστά” που αφορούν την αύξηση της επεξεργαστικής ισχύος των δύο συσκευών, όμως η σελίδα της ίδιας της εταιρείας έχει πλέον και επίσημα διαθέσιμες τις πληροφορίες για τους δύο διαφορετικούς επεξεργαστές που θα χρησιμοποιούνται. Ο πρώτος είναι φυσικά ο νέος Exynos 8890, κατασκευασμένος από την ίδια τη Samsung, που είναι ταυτόχρονα και ο πρώτος επεξεργαστής της εταιρείας που χρησιμοποιεί πυρήνες επεξεργασίας που αποτελούν δημιουργία της Samsung. Οι τέσσερις λοιπόν “άγνωστης” μέχρι στιγμής ονομασίας αυτοί πυρήνες φτάνουν τα 2.3 GHz ενώ συνοδεύονται από επίσης τέσσερις συνηθισμένους Α-53 της ARM στο 1.6 GHz για τις πιο απλές εργασίες. Ο δεύτερος φυσικά είναι ο Snapdragon 820 της Qualcomm, που από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες θα περιοριστεί στην Αμερικάνικη Ήπειρο, με την Ευρωπαϊκή έκδοση των δύο συσκευών να χρησιμοποιεί αποκλειστικά τον Exynos 8890. Όλες οι εκδόσεις των νέων Galaxy S7 και Galaxy S7 Edge διαθέτουν 4 GB μνήμης RAM, 32 GB αποθηκευτικού χώρου ενώ έχει επιστρέψει και η υποδοχή για κάρτες μνήμης MicroSD προσφέροντας την δυνατότητα επιπλέον επέκτασης.

20160221HRC6VEHTKAB1VRZOD0OCJBMV

Η κάμερα στο πίσω μέρος των δύο νέων συσκευών έχει ονομαστικά “μειωμένη” ανάλυση στα 12 Mpixels, όμως η Samsung υπόσχεται (και πιθανότατα λέει αλήθεια…) ότι η νέα αυτή κάμερα θα έχει σημαντικά βελτιωμένη απόδοση, ειδικά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Ακολουθώντας την τάση της εποχής, η κάμερα αυτή έχει μικρότερη ανάλυση, με μεγαλύτερο όμως μέγεθος σε κάθε Pixel του αισθητήρα της, που της επιτρέπει να λαμβάνει περισσότερο φως σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Φυσικά θα υπάρχει και το Optical Image Stabilization, ενώ όπως “περήφανα” τόνισε κατά την διάρκεια της παρουσίασης η Samsung, η νέα κάμερα προεξέχει ελάχιστα στο πίσω μέρος των Galaxy S7 και Galaxy S7 Edge.

20160221PGMRTOVUKFV6IBAVT9LUHB21

Επίσης “περήφανα” η Samsung έδωσε περισσότερες πληροφορίες για την αντοχή των δύο νέων συσκευών στο νερό και την σκόνη. Το Galaxy S7 και το Galaxy S7 Edge έχουν πιστοποίηση IP68 που τους επιτρέπει, θεωρητικά πάντα, να παραμείνουν μέσα στο νερό σε βάθος 1.5 μέτρου για έως και μισή ώρα. Όπως και σε άλλες μέχρι σήμερα συσκευές της εταιρείας (αλλά και του ανταγωνισμού…) η θύρα φόρτισης και η υποδοχή των ακουστικών δεν καλύπτονται με κάποιο προστατευτικό, χωρίς όμως οι συσκευές να χάνουν την “αδιαβροχοποίηση” τους.

20160221VC3DGKUJDRXSKRKQ9PGLSZ5A

Μαζί με τα νέα Galaxy S7 και Galaxy S7 Edge, η Samsung παρουσίασε και την δική της “πανοραμική” κάμερα με την ονομασία Gear 360, που υπόσχεται να μεταφέρει εύκολα την πανοραμική της εικόνα και βίντεο στις ίδιες τις συσκευές.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights