Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Ericsson: Πλατφόρμα Cloud για την NTT DOCOMO

Ericsson: Πλατφόρμα Cloud για την NTT DOCOMO

απο Kostas Gliatiotis

Η Ericsson (NASDAQ:ERIC) ανακοινώνει σήμερα την επιτυχημένη έναρξη λειτουργίας μίας λύσης NFV πολλαπλών παρόχων, με τη χρήση της ανοιχτής πλατφόρμας NFV της Ericsson, για το εμπορικό δίκτυο NTT DOCOMO, INC. στις 9 Μαρτίου. Το λανσάρισμα αυτό, αποτελεί την πρώτη εμπορική εγκατάσταση αυτού του είδους, παγκοσμίως.

Η πλατφόρμα NFV της Ericsson παρέχει δυνατότητες διαλειτουργικότητας και διασύνδεσης με οποιαδήποτε εικονοποιημένη λειτουργία δικτύου  και δικτύωσης που βασίζεται στο λογισμικό (SDN) επιπέδου carrier class. Βασισμένη σε ανοιχτού τύπου αρχιτεκτονική, η λύση αποτελείται από το Περιβάλλον Εκτέλεσης Cloud (Cloud Execution Environment)  της Ericsson, το οποίο είναι βασισμένο σε OpenStack, το οποίο αποτελεί την πλατφόρμα εικονοποίησης λειτουργιών και από τον ενορχηστρωτή NFV, το Διαχειριστή Cloud της Ericsson, τον Ericsson Cloud Manager. Επιπρόσθετα, η Ericsson παρείχε στην NTT DOCOMO υπηρεσίες ολοκλήρωσης συστημάτων και υποστήριξης. Η λύση αρχικά υποστηρίζει την εγκατάσταση εικονικού EPC (Evolved Packet Core) από διαφόρους παρόχους.

Η ανοιχτού τύπου πλατφόρμα NFV της Ericsson μπορεί να εκτελέσει οποιεσδήποτε λειτουργίες δικτύου, τόσο από την Ericsson, αλλά και από τρίτους, ενώ παρέχει τα υψηλότερα δυνατά επίπεδα δυνατοτήτων όσον αφορά στις επιδόσεις, την αξιοπιστία, τη λειτουργία και τη συντήρηση του συστήματος. Το νέο εικονοποιημένο περιβάλλον δίνει τη δυνατότητα στην NTT DOCOMO να επιταχύνει την παροχή νέων υπηρεσιών, μέσα από ένα σταθερό και πλήρως διαλειτουργικό δίκτυο.

Ο Seizo Onoe, Executive Vice President και Chief Technology Officer στην NTT DOCOMO, δηλώνει: “Η NTT DOCOMO επιδεικνύει και πάλι την ηγετική θέση της στην τεχνολογία, με το εμπορικό λανσάρισμα του NFV  πολλαπλών πάροχων.  Είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος με την πρόοδο αυτήν, εφόσον θα μπορούμε πλέον να παρέχουμε  βελτιωμένες υπηρεσίες, οι οποίες βασίζονται σε future-proof προτυποποιημένη αρχιτεκτονική.”

Ο Anders Lindblad, Senior Vice President και Head of Business Unit Cloud & IP στην Ericsson, αναφέρει: “Ως ο συνεργάτης στην παροχή λύσεων για την NTT DOCOMO, η Ericsson είναι υπερήφανη που είναι μέρος μιας παγκοσμίως πρώτης έναρξης λειτουργίας, η οποία αποτελεί ορόσημο και είναι σημαντική για το σύνολο του κλάδου των Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΤΠΕ). Πιστεύουμε ότι οι αμoιβαίες εμπειρίες μας από την Ανοιχτή Πλατφόρμα για την αρχιτεκτονική δικτύου NFV (OPNFV), θα επιταχύνουν την προτυποποίηση και τη διαλειτουργικότητα, σε παγκόσμια κλίμακα. Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε οικονομικά αποδοτική λειτουργία δικτύου και ευέλικτη, δυναμική διαχείριση των πόρων στον πελάτη μας.”

Μέσω μίας ισχυρής συνεργασίας μεταξύ της NTT DOCOMO και της Ericsson, οι δύο εταιρείες συνεργάζονται στενά για να οδηγήσουν σε παγκόσμια προτυποποίηση και ζωτικής σημασίας διαλειτουργικότητα σε OPNFV, ETSI NFV και 3GPP.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights