Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Στη μαύρη αγορά τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών της Yahoo!

Στη μαύρη αγορά τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών της Yahoo!

απο Kostas Gliatiotis

Μετά τη Google, η οποία πριν από 2 περίπου μήνες έπεσε θύμα εκτεταμένης κλοπής δεδομένων των χρηστών της, ήταν η σειρά της Yahoo, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ξεκινά έρευνα για να διαπιστώσει κατά πόσο βάσιμοι είναι οι ισχυρισμοί ότι υπήρξε παραβίαση στα συστήματά της με αποτέλεσμα να κλαπούν τα στοιχεία εκατομμυρίων λογαριασμών.

Ειδικότερα, ένας hacker, που χρησιμοποιεί το όνομα Peace, που φέρεται να συνδέεται και με άλλες παραβιάσεις συστημάτων στο MySpace και το LinkedIn, δημοσίευσε στο dark web λεπτομέρειες των στοιχείων 200 εκατομμυρίων λογαριασμών του Yahoo! Τα ονόματα χρηστών, οι ημερομηνίες γέννησής τους καθώς και οι κωδικοί πρόσβασης προσφέρονται στη μαύρη αγορά του διαδικτύου προς 3 bitcoin (ψηφιακό νομισμα), δηλαδή περίπου 1.600 ευρώ.

Η Yahoo σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι έχει πάρει την υπόθεση «πολύ σοβαρά» και έχει κάνει «όλα τα απαραίτητα βήματα προκειμένου να διερευνήσει τα γεγονότα».

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights