Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Samsung: Παρουσίασε τον Exynos 7570

Samsung: Παρουσίασε τον Exynos 7570

απο Kostas Gliatiotis

Έναν ακόμα επεξεργαστή, αυτή την φορά σχεδιασμένο για συσκευές της χαμηλής κατηγορίας τιμής, παρουσίασε επίσημα η Samsung.

Ο Exynos 7570 όπως είναι η ονομασία του, αποτελεί την πρόταση της εταιρείας στην κατηγορία των συσκευών με (λογικά) κόστος κάτω από 150 ευρώ πλέον.

Με τέσσερις “μόνο” Α-53 πυρήνες επεξεργασίας στο εσωτερικό του, ο Exynos 7570 είναι κατασκευασμένος στα 14nm με τεχνολογία FinFET, όπως ακριβώς και οι ισχυρότεροι επεεργαστές της εταιρείας. Τα προφανή πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης τεχνικής κατασκευής είναι η αυξημένη ισχύς με ταυτόχρονα μικρότερη κατανάλωση ενέργειας, αλλά και οι συνολικά μικρότερες φυσικές διαστάσεις του επεξεργαστή.

Η χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας σύμφωνα με την Samsung επιτρέπει έως και 70% καλύτερη απόδοση σε σύγκριση με παλαιότερους επεξεργαστές της ίδιας τεχνολογίας, ενώ ταυτόχρονα η κατανάλωση έχει επίσης μειωθεί σημαντικά.

Το μικρότερο μέγεθος τώρα, επιτρέπει στον Exynos 7570 να “χωράει” στο εσωτερικό της κατασκευής του, εκτός από τους 4 πυρήνες Α-53 και την άγνωστης μέχρι στιγμής κάρτας γραφικών του, ένα σύνολο από επιπλέον δυνατοτητες. Αρχικά όπως και σχεδόν όλοι οι Exynos επεξεργαστές πλέον, ενσωματώνει το Modem και όλο το απαραίτητο hardware για LTE / 4G δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Μαζί με αυτό υπάρχει υποστήριξη για ραδιόφωνο αλλά και δορυφορική πλοήγηση, αλλά και το απαραίτητο hardware για Wi-fi και Bluetooth.

Η κάρτα γραφικών του Exynos 7570 υποστηρίζει οθόνες ανάλυσης μέχρι 720p κάτι που σημαίνει ότι πιθανότατα πρόκειται για κάποια από τις μικρότερες Mali T-8xx της ARM. Παρόλα αυτά, η εγγραφή βίντεο φτάνει το 1080p.

Όπως είναι μάλλον αναμενόμενο, η Samsung δεν ανακοίνωσε κάποια νέα συσκευή που θα χρησιμοποιεί τον Exynos 7570. Πιθανότατα κάποιο από τα επόμενα κινητά της εταιρείας στην χαμηλή κατηγορία τιμής θα τον χρησιμοποιεί στο εσωτερικό του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights