Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Huawei: Παρουσίασε τον Kirin 960 με τους νέους Α-73 και νέα κάρτα γραφικών

Huawei: Παρουσίασε τον Kirin 960 με τους νέους Α-73 και νέα κάρτα γραφικών

απο Kostas Gliatiotis

Η Huawei φαίνεται ότι θα διατηρήσει για μια ακόμα χρονιά την παράδοση σαν η εταιρεία που “ενσωματώνει” πρώτη στους επεξεργαστές της κάθε νέα αρχιτεκτονική που παρουσιάζει η ARM.

Έτσι λοιπόν πριν μερικές ώρες, η εταιρεία ανακοίνωσε και επίσημα τον νέο επεξεργαστή της με την μάλλον αναμενόμενη ονομασία Kirin 960.

Στο εσωτερικό του Kirin 960 θα βρίσκονται ώς συνήθως 8 συνολικά πυρήνες επεξεργασίας, από τους οποίους όμως οι 4 θα είναι της νεότερης διαθέσιμης Α-73 αρχιτεκτονικής της ARM. Σύμφωνα με την Huawei (Αλλά και την ARM), οι νέοι Α-73 είναι σχεδιασμένοι να προσφέρουν βελτιωμένη απόδοση και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας ενώ έχει δοθεί έμφαση στην λειτουργία τους για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς αύξηση της θερμοκρασίας και αντίστοιχα μείωση της συχνότητας τους.

Οι “μικροί” υπόλοιποι 4 πυρήνες είναι οι συνηθισμένοι πλέον Α-53 που συνεχίζουν για τρίτη χρονιά την εμφάνιση τους σε επεξεργαστές όλων των εταιρειών.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η συχνότητα λειτουργίας των Α-73 αλλά και των μικρότερων Α-53. Πιθανότατα μέχρι την τοποθέτηση του Kirin 960 σε κάποια συσκευή της εταιρείας ( το Mate 9 είναι ο πιθανότερος υποψήφιος ), η Huawei θα έχει τελοιποιήσει την διαδικασία παραγωγής τους και θα έχει πετύχει τον καλύτερο δυνατό χρονισμό.

Το ακόμα πιο ενδιαφέρον όμως είναι η κάρτα γραφικών του νέου Kirin 960 η οποία θα είναι η νεότερη Mali G71 της ARM. Εκτός της νεότερης διαθέσιμης αρχιτεκτονικής, ο Kirin 960 θα χρησιμοποιεί έκδοση της Mali G71 με 8 πυρήνες παραγωγής γραφικών, σε μια προσπάθεια να “κλείσει” το κενό με τους επεξεργαστές του ανταγωνισμού.

Φυσικά, όπως όλοι οι Kirin  επεξεργαστές της εταιρείας, έτσι και ο 960 θα έρχεται με “ενσωματωμένο” Modem και υποστήριξη για UFS μνήμη αποθήκευσης αλλά και LPDDR4 μνήμη RAM.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights